Bobi Verdeș a reușit o „dublă” pentru Flacăra în derby-ul dintre primele clasate din Vâlcea. Horezu are punctaj maxim și își face planuri de Liga 3

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 06 Nov. 2017, 10:25 Campionat

Referentul FRF Dan Oprescu a fost prezent, sâmbătă, în tribuna stadionului din Horezu, unde a asistat la derby-ul campionatului județean Vâlcea, Flacăra – Viitorul Dăești 5-3 (4-0). Fostul tehnician al echipei FC Olt și-a susținut băiatul, David Oprescu evoluând de o lună la Flacăra Horezu, echipă care defilează în Superliga Vâlcea, având 12 victorii din tot atâtea meciuri.

„Am venit să îmi încurajez băiatul, pe David, am mai fost la un meci anterior al Flacărei, îmi place tot ce se întâmplă aici, este nemaipomenit. Cred că la Horezu este nevoie de continuitate, eu am mai văzut începuturi de acest fel, apoi lumea s-a plictisit, dar deocamdată lucrurile sunt extraordinare. Pe lângă băiatul meu, am venit să îmi văd și foștii jucători de la Slatina, avem o legătură puternică și îmi place ce se întâmplă aici. Știind nivelul de la Liga a 3-a, sunt convins că Flacăra poate face față acolo! Este păcat că Vâlcea și Slatina nu au acum echipe nici de Liga a 3-a, sunt orașe cu tradiție în fotbal”, a declarat Dan Oprescu, actualmente cursant la licența PRO. Tehnicianul păstrează o legătură strânsă cu foștii săi elevi, care acum evoluează la Flacăra: Ad. Popa, Verdeș, Cip. Dinu, Covalschi, Precup și Scheau.

Flacăra a condus cu 5-0 în derby-ul Vâlcii, după golurile lui Tănăsie (autogol), Verdeș (2), Ad. Popa și Stănică. În ultimul sfert de oră, Dăeștiul a marcat de trei ori prin Fistogeanu, Filipoiu și G. Neacșu. La final, echipa antrenată de Adrian Popa s-a impus cu 5-3 și rămâne principala favorită la câștigarea titlului județean în Vâlcea.

Bobi Verdeș: „Sper să o ținem tot așa!”

Atacantul Flacărei și totodată antrenorulul secund al echipei, Bobi Verdeș a marcat o „dublă” în disputa cu Dăești și speră ca echipa sa să joace în sezonul viitor în Liga a 3-a. „Nu am avut emoții, nu aveam cum, am avut 5-0, a fost un meci așa cum ni l-am dorit! Am început bine, am condus detașat până spre final, când am făcut schimbări și ne-am relaxat. A fost un meci frumos pentru public și pentru ce ne-am propus în acest an. Cred că am luat un avans considerabil, dar mai avem patru etape în acest an și trebuie să le câștigăm, apoi vom vedea. Sper să o ținem tot așa, lumea este mulțumită aici”, a declarat Bobi Verdeș. 

Cei doi antrenori ai Flacărei, Adrian Popa și Bobi Verdeș, au deschis și o academie de fotbal în Horezu, unde antrenează copii cu vârsta între 5 și 14 ani.

Horezu va avea cel mai modern stadion din județ

Primarul din Horezu, Nicolae Sărdărescu, anunță că, de anul viitor, stadionul din Treapt va fi renovat complet cu fonduri de la Compania Națională de Investiții, urmând a avea nocturnă, microhotel, tribună și vestiare noi, la standardele primului eșalon. 

„Sunt foarte mulțumit de echipă, vrem să intrăm în Liga a 3-a, motiv pentru care în iarnă vom mai aduce trei-patru jucători foarte valoroși, deja am ajuns la un acord cu ei. Primăria Horezu susține financiar clubul Flacăra și până în decembrie vom finaliza studiul de fezabilitate și îl vom înainta Ministerului Dezvoltării, pentru a scoate la licitație proiectarea și execuția lucrărilor la Stadionul din Treapt. Va fi refăcută împrejmurirea, pistele de atletism, un nou drenaj, nocturnă, tabela electronică, o tribună acoperită de 1.000 locuri, vestiare noi, patru miniterenuri, plus un minihotel pentru cantonamente. Vom crea o bază cu condiții de Liga 1. Vom face lângă stadion  și o sală de sport de 180 de locuri, acest club are mai multe secții”, a anuțat primarul Nicolae Sărdărescu.

Articol scris de Adi Georgescu

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 06 Nov. 2017, 10:25 Campionat
Pe aceeași temă