Bestia rosso-nerra

Cosmin STAICU, Mihai Andries 08 May. 2014, 07:35 Campionat
Bestia** rosso-nerra

Dezastrul de la Târgu Mureș a produs schimbări doar în primul unsprezece, acolo unde Balint a introdus trei jucători noi, dar jocul a fost la fel de modest, iritându-i pe cei 5.000 de spectatori. Printre ei, și fostul campion mondial cu Brazilia, Gilberto Silva, talonat de Gică Craioveanu.

Patru ocazii mari a avut Reșița pe „Ion Oblemenco” în prima jumătate de oră, dar Craiova era în avantaj fără a avea vreuna. Asta fiindcă Tătaru s-a împiedicat la 16 metri în fața lui Ferfelea, iar cadoul n-a fost refuzat de play-makerul alb-albaștrilor, lăsat singur cu Zimmermann. Bănățenii au plusat cu darurile, făcând henț în careu, dar Andrei Chivulete i-a salvat refuzând să acorde penalty-ul de rigoare.

Înainte să se încheie repriza, Mureșan a scăpat pe dreapta dintr-o poziție dubioasă și Brac n-a avut replică la șutul pe colțul lung. În partea a doua, Craiova s-a așezat mai temeinic în jumătatea adversă, dar n-a făcut decât să încerce aceleași centrări obsedante către Curelea, ocaziile întârziind, spre exasperarea spectatorilor. Când Făgărășanu a speculat din careul mic assist-ul lui Szabo și a făcut 2-1, publicul a renunțat să mai spere și a părăsit arena, nu înainte de a declanșa un cor de huiduieli și a cere demisia lui Balint.

Valskis putea aduce totuși un punct înapoi, dar singur cu Zimmermann l-a nimerit pe acesta pe plonjon. La final, Balint a aflat că ziua cea mai frumoasă din cariera sa de fotbalist a fost una blestemată pentru olteni, înjurăturile din final vizând și performanța Stelei din ”86. Precedentele eșecuri de pe teren propriu ale Craiovei în acest sezon au avut drept consecință schimbarea antrenorului, Lincar și Stângă nebeneficiind de o a doua șansă. I se va oferi aceasta lui Balint?

CS UNIVERSITATEA CRAIOVA – METALUL REȘIȚA 1-2
Ferfelea ”15 / Slv. Mureșan ”43, Făgărășanu ”87

Brac – Cârjă, Ljubinkovic, Izvoranu, Vătăjelu – Vandelanoitte – Varga, Pleșan (cpt.) (Valskis ”84), Ferfelea (Sin ”65), I. Șerban (Cr. Ganea ”11) – Curelea

Zimmermann – R. Cristian (Făgărășanu ”61), I. Popescu, I. Tătaru, Murgoci (C. Stoica ”77) – Breșneni, Vaștag – O. Vasile (cpt.), Oprița, I. Szabo – Slv. Mureșan (Enescu ”88)
Antrenor: Marian Pană

Stadion: „Ion Oblemenco”(Craiova); Spectatori: 5.000; Arbitru: Andrei Florin Chivulete (București); Asistenți: Alexandru Vodă (Alba Iulia) și Florin Liviu Burlacu (Urziceni); Jucătorul meciului: Silviu Mureșan

Articol scris de Cosmin STAICU

Foto: CS U Craiova

Cosmin STAICU, Mihai Andries 08 May. 2014, 07:35 Campionat
Pe aceeași temă