Bercenarii n-au nivel de Academica. Kone a dat lecții de fotbal pe arena „Nicolae Dobrin”

Marius ANGHEL 30 Mar. 2015, 11:42 Campionat

Academica Argeș și-a câștigat lejer meciul de acasă de sâmbătă, din cadrul etapei a 22-a a Ligii 2, ultima a returului, 3-0 cu ACS Berceni, și păstrează o distanță de șapte puncte în spatele liderului Seriei I, FC Voluntari. Ilfovenii au trecut și ei la scor în ultima rundă de SC Bacău, scor 4-1, astfel că lupta pentru promovarea în Liga 1 se decide în play-off. Deletic, Sandu, autogol, și Kone au marcat golurile victoriei echipei piteștene, însă diferența putea fi mult mai mare dacă Pătulea, Popa sau Kone nu ar fi ratat cu seninătate la poarta lui Iustin Popescu.

20 de minute a rezistat Berceniul fără gol primit, sâmbătă, la Pitești. Pe o vreme de stat în casă, jucătorii lui Ciprian Urican și-au concretizat superioritate din teren printr-o reușită abia după câteva minute bune de joc. Popovici a centrat de pe stânga, iar Deletic a deschis scorul cu o lovitură de cap în dreapta portarului.

Avantajul pe tabelă ar fi putut lua amploare încă dinainte de pauză, însă brigada de arbitri condusă de bucureșteanul Florin Miron a anulat în minutul 44 un gol. Kone a executat o lovitură liberă de pe stânga și Popa a trimis în plasă cu capul, însă tușierul a ridicat fanionul pentru offside, astfel că la cabine s-a intrat cu avantaj minim.

La reluare, Cosmin Sandu (68) și-a trimis mingea în propria poartă cu o lovitură de cap după o incursiune în careu pe partea dreaptă a lui Kone, iar scorul final a fost stabilit de omul meciului, ivorianul Academicii. Hamed Kone a înscris și el la ultima fază a jocului, în minutul 90+3, după o acțiune personală a sa. În urma unui contraatac purtat de african, acesta a pătruns în careu și a șutat la colțul lung, fără nicio șansă pentru goalkeeperul Berceniului.

A fost un meci la discreția argeșenilor, care câștigă încă trei puncte și acumulează 46, însă au șansa a doua la promovare din Seria I. Sâmbătă începe play-off-ului, acolo unde au 10 etape la dispoziție să producă miracolul.

VEZI programul și clasamentul echipei Academica Argeș pentru play-off

VEZI programul și clasamentul echipei ACS Berceni pentru play-out

ACADEMICA ARGEȘ PITEȘTI    3
ACS BERCENI            0

Deletic ”20, C. Sandu ”68 – aut., Kone ”90+3

C. Lungu – Al. David, Vițelaru, Fl. Popa (cpt.), Sg. Popovici – Olariu (Vezan ”74), Ispir – Vențer (V. Munteanu ”54), Kone, Deletic – Pătulea (S. Chițu ”71)
Rezerve neutilizate: D. Geantă – Buia, Cr. Pușcaș, A. Nițu
Antrenor: Ciprian Urican

I. Popescu – Dobrosavlevici (D. Lemac ”46), E. Nicu (cpt.), C. Sandu, G. Damian – M. Popescu, Jugaru (Krausz ”67), Pivniceru, C. Mihai – R. Văduva, A. Enciu (R. Radu ”46)
Rezerve neutilizate: Meilă – Lică, A. Pătrașcu, Ad. Udrea
Antrenor: Adrian Mihalcea

Stadion: „Nicolae Dobrin” (Pitești); Spectatori: 100; Arbitru: Florin Miron (București); Asistenți: Marius Bălan (Dej) și Petrică Ionuț Cîmpeanu (Cluj-Napoca); Jucătorul meciului: Hamed Kone.

Foto: Andrei Zevedei

Marius ANGHEL 30 Mar. 2015, 11:42 Campionat
Pe aceeași temă