Benga acuză arbitrajul după ce ASU Poli a pierdut primul meci cu el pe bancă, 1-2 cu Concordia. „E un rezultat total nemeritat. Am fost influențați și de deciziile arbitrilor”

Anda DELIU, Marius ANGHEL 08 Mar. 2020, 11:32 Campionat

ASU Poli a pierdut, sâmbătă, pe terenul Concordiei Chiajna (scor 1-2), echipă care nu câștigase niciun punct în acest an și care, cu această ocazie, a ieșit din „zona roșie” a Ligii 2, peste locurile retrogradabile. În declarațiile date după meci, Octavian Benga a pus „tunurile” pe brigada de arbitri condusă de Robert Avram. Antrenorul echipei timișorene spune că deciziile arbitrilor au influențat rezultatul final.

Cu cuțitul la os, Concordia a început tare meciul din etapa a 24-a. Murariu a scos de sub transversală un șut al lui Burlacu, în minutul 13. Peste un minut, Bogdan Vișan a marcat cu capul, la o fază începută de la un corner. În prima repriză, ASU Poli a fost periculoasă la o reluare cu capul a lui Sofran, când mingea a trecut puțin pe lângă poartă. Înainte de pauză, Mera a băgat mingea cu capul în poartă, după un corner, dar reușita nu s-a validat, deoarece tușierul a considerat că balonul a trecut de marginea terenului după ce s-a bătut faza fixă.

Gol victoriei Concordiei, spectaculos

Poli a reușit să egaleze în minutul 64. Jurj a centrat în careul mic, după o cursă pe dreapta. Axente a preluat mai greu, dar nu avea om care să-l marcheze și a marcat din 5 metri. Peste patru minute, Dorin Codrea a trimis cu capul pe lângă poartă, după un corner. Până la urmă, în minutul 70, Andrei Tîrcoveanu a marcat direct din lovitură liberă, peste zid.

Benga, mulțumit de echipă, deși a suferit prima înfrângere în 2020

Antrenorul timișorenilor a precizat că e foarte mulțumit de cum s-a prezentat echipa. „Consider că astăzi am făcut un meci mult mai bun față de etapa trecută, jucătorii au avut o atitudine foarte bună, agresivitate, am construit pe toată durata partidei și am jucat ofensiv. Am avut o grămadă de situații în fața porții, ocazii foarte mari, multe cornere, dar, din păcate, ne-a lipsit inspirația și am ratat mult. Îi felicit pe băieți pentru atitudine, și-au dorit foarte mult, și sunt foarte supărat pentru că meritam punct sau puncte. Ne așteaptă un meci foarte greu cu cei de la Turnu-Măgurele care cred că au trecut pe locul 2. Felicit și suporterii noștri care ne-au însoțit în această deplasare”, a declarat Benga pentru site-ul clubului.

Reproșuri la adresa arbitrajului

De asemenea, Benga a mai precizat că arbitrii au influențat rezultatul. „Am avut un gol valabil la Mera și nu înțeleg de ce a fost anulat. Am avut și două penalty-uri foarte, foarte clare. Din punctul meu de vedere, este un rezultat total nemeritat. Trebuia cel puțin să facem egal și în final am fost influențați și de deciziile arbitrilor”, a mai spus Benga.

Partida a fost arbitrată de Robert Avram (Pitești), Florin Iacob (Constanța) și Ionuț Bobe (Videle).

După acest rezultat, ASU Poli a căzut pe locul 11, cu 32 de puncte și runda viitoare va primi vizita celor de la Turris Oltul. Concordia Chiajna a urcat, momentan, pe 15, cu 24 de puncte și runda următoare se va deplasa la Reșița.

CONCORDIA CHIAJNA – ASU POLITEHNICA TIMIȘOARA   2-1
Bogdan Vișan 14′, Andrei Tîrcoveanu 70′ / Mircea Axente 64′

Al. Costache – Borța, Cucu (cpt.), Vișan, Nivaldo – Tîrcoveanu, Diogo Rosado, D. Mihalcea – Safsaf (Oanea 90+1′), Hristov (Bari 76′), Andr. Burlacu (Gliga 65′)
Rezerve neutilizate: Greab – Odibe, I. Păun, Rob. Ivan
Antrenor: Florin Bratu

Murariu – C. Jurj, Mera (cpt.), Scutaru, Sg. Popovici – D. Codrea, A. Ignea – Săulescu (Al. Pop 75′), Al. Munteanu (Alin Manea 72′), Sofran  – Mir. Axente
Rezerve neutilizate: M. Contra – Coadă, D. Radu, F. Trip, Dros
Antrenor: Octavian Benga

Stadion: Concordia (Chiajna – Ilfov); În tur: 0-0; Arbitru: Robert Avram (Pitești); Asistenți: Florin Iacob (Constanța) și Ionuț Marius Bobe (Videle); Rezervă: Claudiu Marcu (Constanța); Observatori: Ion Olteanu (București) și Daniel Scânteie (Bacău).

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Răzvan PĂ‚SĂ‚RICĂ‚ (Sport Pictures)

Anda DELIU, Marius ANGHEL 08 Mar. 2020, 11:32 Campionat
Pe aceeași temă