Bătaie de joc la Arad! Primăria nu s-a apucat nici acum de finalizarea stadionului Motorul, iar UTA riscă să joace și sezonul următor tot la Șiria

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 14 May. 2018, 15:51 Actualizat: 14 May. 2018, 15:56 Campionat

Ceea ce se întâmplă cu arenele de fotbal din Arad depășește orice limită, iar primăria orice regulă de bun simț, suprapusă peste incompetență. Peste trei săptămâni, UTA termină un sezon întreg în „exil”, la Șiria, după ce evoluase și în returul stagiunii trecute tot acolo, iar timpul nu a fost folosit mai deloc de autoritățile locale pentru finalizarea unui stadion în municipiul Arad. Speranțele erau legate mai ales de „Motorul”, atâta timp cât la arena „Francisc Neuman” construcția avansează cu viteza melcului, iar termenul finalizării de 21 mai 2018 e doar o (altă) batjocură la adresa arădenilor.

În fine, revenind la terenul din Aradul Nou, să spunem că zilele trecute pe marginea sa au apărut niște rulouri pe care omul de rând le-a confundat cu terenul sintetic propriu zis. De fapt, e pătura de drenaj, care – însă – va aștepta mult și bine să fie așternută peste suprafața concasată pe care primăria ori nu vrea, ori nu poate, ori ambele variante, să o realizeze odată pentru totdeauna pe „Motorul”.

„E adevărat că am trimis la Arad stratul intermediar, geo-textil. Primăria Arad nu ne-a solicitat acest lucru, dar fabrica la care l-am comandat nu mai putea să-l depoziteze pentru noi. Ne pare și nouă extrem de rău că la această dată Primăria din Arad nu a realizat partea sa de lucrare și nu ne-a predat amplasamentul pentru a demara efectiv procedura de montare a gazonului sintetic. Suntem nerăbdători să începem și, bineînțeles, să finalizăm lucrarea în termenul fixat în contract sau chiar și mai repede, dar nu depinde de noi. Avem pregătite și shockpad-ul, adică stratul elastic, dar și gazonul propriu-zis, dar atâta timp cât fundația, ca să spun așa, nu e gata, suntem legați de mâini și de picioare. Colegii noștri au fost și săptămâna trecută la Arad și au sesizat că lucrările trenează. Firma noastră nu se mai hazardează să ofere termene de finalizare a montării sinteticului, pentru simplul fapt că nu depinde de noi. La pista de tartan de la stadionul Gloria chiar am colaborat bine cu Primăria din Arad, sperăm să fie la fel în cele din urmă”, a declarat, pentru Sport Arad, reprezentatul firmei gălățene ISCHIA Sport SRL, câștigătoare a licitației pentru montarea gazonului sintetic de pe arena „Motorul”.

Vă reamintim că primăria Arad plătește firmei ISCHIA suma de 1,050,000 de lei, adică aproximativ 225 de mii de euro, din care a oferit un avans la semnarea contractului, pe 1 martie 2018. Dar tot primăria pare incapabilă sau rău intenționată să realizeze acea suprafață concasată și să-i predea apoi amplasamentul societății comerciale de pe Dunăre.

Așadar, la cum se prezintă situația în teren, există riscul ca UTA să înceapă și sezonul viitor, în luna august, tot pe arena „Otto Grefner” din Șiria.

Sursa: Sport Arad

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 14 May. 2018, 15:51 Actualizat: 14 May. 2018, 15:56 Campionat
Pe aceeași temă