Ripensia lucrează și ea la dosarul de certificare pentru noul sezon de Liga 2. Dumitru Mihu: ”Nu are de ce să fie probleme. Așteptăm ajutorul de stat să dăm salariul pe martie” | EXCLUSIV

Anda DELIU 25 Apr. 2020, 20:29 Liga 2
Ripensia lucrează și ea la dosarul de certificare pentru noul sezon de Liga 2. Dumitru Mihu: ”Nu are de ce să fie probleme. Așteptăm ajutorul de stat să dăm salariul pe martie” | EXCLUSIV

În această perioadă, cluburile pregătesc, ușor-ușor, dosarul de certificare pentru un nou sezon de Liga 2. Ripensia Timișoara stă destul de bine la capitolul datorii, chiar dacă nu s-au achitat încă salariile pe luna martie, și din cauza faptului că ajutorul de stat încă nu a ajuns la cluburile sportive, cel puțin din Timiș.

Ripensia va avea în dosarul pentru certificare două stadioane pentru seniori, iar la juniori, președintele Dumitru Mihu speră ca Academia să obțină un punctaj mult peste ce a fost anul trecut.

Dumitru Mihu a explicat că la nivel de club nu sunt datorii mari. ”Ne pregătim pentru licențiere. Noi oricum nu ne-am schimbat structura față de anul trecut, nu au de ce să fie probleme. Eu nu am nicio datorie, am plătit salariile pe februarie, aștept acum să le achit pe cele pe martie. Încă nu ni s-a virat partea de ajutor de stat. E posibil să nu mai aștept ca să viram partea clubului (n.r. – pentru zilele anterioare datei de 22 martie). Am statele de plată făcute cu amândouă sumele. În rest, mai avem mici datorii la furnizori, dar nimic scadent”, a declarat Dumitru Mihu pentru Liga2.ro.

Clubul Ripensia va include și stadionul ”Dan Păltinișanu” în dosarul de certificare

Pe componenta de infrastructură, Ripensia va trece două stadioane, și Electrica și ”Dan Păltinișanu”. ”Le vom trece pe amândouă în dosarul de licențiere. «Dan Păltinișanu» pentru meciurile mai importante, sau în funcție de cum vor impune televiziunile sau situația, în funcție de spectatori. Cred în continuare că trebuie să jucăm unele meciri și acolo, cele mai importante”, consideră președintele finanțator al Ripensiei.

Cluburile vor depune dosarele în perioada 25-29 mai, urmând ca FRF să dea un răspuns în perioada 20-24 iulie. Ripensia, ca ocupantă a locului 13 în Liga 2, e programată de FRF să își depună dosarul pentru certificare la data de 26 mai, la fel ca ASU Poli, care e pe locul 11.

Speranțe pentru Liga Elitelor

În mai, cluburile trebuie să depună și certificarea pentru academiile de juniori. Ripensia a făcut-o, în mare parte, deja.

”Am trimis deja documentele solicitate. Sper să obținem loc de Liga Elitelor. Anul trecut am avut punctaj mic, 31 de puncte. Dar nu ne-am ocupat noi serios, nu am trimis, spre exemplu, tabelele cu jucători. Nu am știut la acea vreme cât de important este, mai ales că eu sunt nou în fotbal. Cred că va fi o bătaie mare pentru cele 20 de locuri, mai ales că se primesc și niște bani”, a explicat Dumitru Mihu pentru Liga2.ro.

Juniorii Ripensiei fac antrenamente în Ciarda Roșie, grupele mari, iar cele mai mici se antrenează la baza Auto, din cartierul timișorean Freidorf. Clubul mai caută o bază în nordul orașului, cele două fiind în zonele de sud-est și sud-vest ale Timișoarei.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/frf-a-decis-modificarea-termenelor-stabilite-in-cadrul-procesului-pentru-obtinerea-certificatului-de-participare-in-noul-sezon-de-liga-2-cand-incepe-procesul-si-zilele-in-care-se-depun-documentele-19129983

https://liga2.prosport.ro/seria-1/frf-vrea-modificarea-regulamentului-de-licentiere-pentru-liga-1-cat-si-regulamentul-de-certificare-pentru-liga-2-propunerile-facute-catre-uefa-19130481

Anda DELIU 25 Apr. 2020, 20:29 Liga 2
Pe aceeași temă