Balint, mulțumit de constanța elevilor săi, după o nouă victorie în campionat, 3-0 cu Ripensia: „Am avut răbdare, luciditate, acel spirit pe care mi l-am tot dorit la același nivel”

Anda DELIU, Marius ANGHEL 29 Feb. 2020, 16:38 Campionat

Promovarea este un maraton în care trebuie să ții un ritm constant, iar antrenorul echipei UTA, liderul Ligii 2, știe asta. Laszlo Balint e mulțumit de startul foarte bun din acest an al echipei sale, cu un succes cu 6-0 la Miercurea Ciuc și apoi 3-0, acasă, cu Ripensia. Arădenii nu au arătat niciun minut că pot pierde jocul cu echipa lui Alexandru Pelici, iar Balint vrea ca, mental, jucătorii săi să fie mereu conectați la orice partidă.

Firește, după succesul de acasă, antrenorul a fost mulțumit, dar a remarcat și mici detalii ce pot fi îmbunătățite. „Nu pot decât să fiu mulțumit de această victorie. O victorie importantă. Pentru noi, această întâlnire cu Ripensia a fost un adevărat examen. Este o echipă organizată, disciplinată. A trebuit să avem răbdare, luciditate, să avem acel spirit, pe care mi-am tot dorit să fie la același nivel. Le mulțumit fanilor, pentru că au făcut o atmosferă extraordinară. Am avut și momente în care am suferit, aici e nemulțumirea mea. Ocaziile lor au venit după unele faze exacte. Știam că atunci când avem posesia, avem atac pozițional, Ripensia interpretează foarte bine tranziția pozitivă. Dar victoria noastră nu poate fi contestată. Trebuie să încercăm să fim constanți la ce avem de făcut”, a precizat Balint despre meci.

Balint nu e încântat că săptămâna viitoare UTA va sta

Runda viitoare, UTA nu va avea meci, întrucât ar urma să joace cu Sportul Snagov, club care e ca și desființat după a doua neprezentare și care miercuri va fi și oficial exclus din competiție. Balint se teme ca elevii săi să nu iasă din ritm, mai ales că nici nu se mai pot disputa amicale cu echipe de Liga 3, competiție care se reia săptămâna viitoare.

„Nu ne convine că săptămâna viitoare vom sta. Sigur, stăm pe puncte, dar, din păcate, sper să nu ne scoată din atmosfera competițională, pe care e foarte greu să o găsești după o perioadă de întrerupere”, a punctat antrenorul arădenilor. UTA va juca un meci-școală sâmbătă, cu echipa U19 a clubului.

Complimente pentru adversar

Un adevărat stâpân al tacticii, dovedit deja prin performanțele obținute în Liga 2, Balint a lăudat și munca lui Pelici, în contextul în care Ripensia a schimbat mult echipa în iarnă.

„Îl felicit pe Alexandru Pelici, reușește să construiască echipe bune. Chiar dacă a pierdut jucători importanți în această iarnă. Echipa a avut momente când a arătat bine, au reușit să împingă jocul de construcție, să ajungă în careul nostru. Pe atac rapid și contraatac, Ripensia e una dintre echipele cele mai eficiente. Mă bucur că am reușit să terminăm jocul fără gol primit”, a explicat Balint.

Simbioză echipă-public, aspect important la Arad

La Arad, publicul ajută mult echipa, deoarece stadionul Motorul e aproape plin etapă de etapă. Cu Ripensia, locuri goale au mai fost doar la una dintre peluze. „Ține și de modul în care arată echipa și cum jucăm. Este foarte important că jucăm în fața unui stadion plin. Cred că băieții încearcă să joace și pentru public, pentru că se simte legătura cu publicul”, a mai spus Balint.

Cu 47 de puncte acumulate după 23 de etape, UTA e lider în clasamentul Ligii 2, momentan având zece puncte peste CS Mioveni, a doua clasată, care joacă duminică la Pitești.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Leczki JOZSI / Mediafax Foto

Anda DELIU, Marius ANGHEL 29 Feb. 2020, 16:38 Campionat
Pe aceeași temă