UTA își continuă drumul lin spre Liga 1. Arădenii nu s-au încurcat nici de timișorenii de la Ripensia

Anda DELIU, Marius ANGHEL 29 Feb. 2020, 13:53 Campionat

UTA și-a respectat statutul de favorită și s-a impus cu 3-0, acasă, sâmbătă, cu Ripensia, după golurile marcate Valentin Buhăcianu (dublă) și Octavian Ursu. Arădenii defilează în Liga 2 și pare greu de oprit din drumul către Liga 1.

După succesele clare ale ambelor formații din prima rundă din 2020, Ripensia a avut parte de un cu totul alt meci pe sinteticul de pe Motorul, în fața unei echipe a lui Laszlo Balint care a știut ce a vrut din primul minut și nu a dat niciun moment senzația că poate lăsă să-i scape cele trei puncte.

UTA a marcat în prima jumătate de oră

Arădenii au dominat clar prima repriză, în care i-au „masat” pe ripensiști în propriul careu aproape în permanență. Timișorenii au avut puține momente în care au pus presiune la poarta lui Iacob, dar nici arădenii nu au reușit să înscrie la fazele la care au fost la finalizare Buhăcianu și apoi Tomozei, care a reluat puțin peste transversală.

Până la urmă, deschiderea scorului a venit firesc. Isac a trimis o pasă filtrantă pentru viteza lui Valentin Buhăcianu, care a reușit să marcheze din 7 metri, din unghi, pe lângă Moldovan. Timișorenii au avut două situații, dar nici Popovici, nici Tudorache nu au reușit să aibă execuții periculoase. În „replică”, și Tomozei a avut o reluare slabă cu capul la o fază care putea face 2-0 la pauză.

Jocul s-a mai schimbat în repriza a doua, dar tot arădenii au înscris

După trecerea pe la vestiare, Ripensia nu s-a mai lăsat atât de „călărită” de arădeni. Din prima repriză, Balint a mutat ofensiv cu Ursu, iar din minutul 54 a plusat și cu Ciprian Rus. Tribuna a fost nemulțumită după ce Oroian a fost sancționat pentru simulare. Din minutul 62 însă, UTA a devenit mult mai liniștită. Buhăcianu a înscris cu stângul, după o centrare de la Tomozei, la o fază pornită tot dintr-o pasă a lui Isac.

Cu cele două reușite de astăzi, Valentin Buhăcianu a ajuns la 13 goluri marcate în acest sezon, l-a depășit pe căpitanul Ciprian Rus (12 goluri) și e noul golgheter al liderului. Cel mai important marcator al Ligii 2 în acest campionat este Albert Voinea, acum la Turris Oltul, cu 14 reușite.

Câte un gol în fiecare jumătate de oră a partidei. Ripensia s-a trezit pe final

Din minutul 80, după o fază cu Buhăcianu, Ursu și Rus, Hecsko a respins aiurea, iar Octavian Ursu a urmărit faza și a înscris.

La scorul de neprezentare, Ripensia a dat semne de revenire. În minutul 81, Urvanțev a tras perfect, dar Iacob a reușit să scoată de sub transversală. Ulterior, Popovici a avut o dublă ocazie. Prima dată, a intervenit Iacob, iar, apoi, timișoreanul a șutat în bară.

UTA ARAD – RIPENSIA TIMIȘOARA  3-0
Valentin Buhăcianu 29′, 62′, Octavian Ursu 80′

Fl. Iacob – Tomozei, Melinte, Fl. Ilie, Rrumbullaku – R. Moise, Dam. Isac – Oroian (Miculescu 82′), Al. Ioniță (Cip. Rus 54′), Bustea (Oct. Ursu 39′) – Buhăcianu
Rezerve neutilizate: Balauru – Jebari, Hrezdac, R. Crișan
Antrenor: Laszlo Balint

H. Moldovan – Caius Lungu, Apro, Hecsko, A. Macrițchii (Monea 60′) – V. Macrițchii, C. Tudor, Al. Neagu (Urvanțev 64′) – Chera, Al. Popovici, Tudorache (C. Sîrbu 79′)
Rezerve neutilizate: Păduraru – Burdeț, Țireanu, Vasluian
Antrenor: Alexandru Pelici

Stadion: Motorul (Arad); În tur: 1-2; Arbitru: Marius Omuț (Satu Mare); Asistenți: Ovidiu Timar (Marghita – Bihor) și Cosmin Bojan (Târgu Mureș); Rezervă: Sergiu Popa (Aiud); Observatori: Vasile Marc (Cluj-Napoca) și Cristian Petropulos (Alba Iulia).

UTA a ajuns cu acest succes la 47 de puncte și e lider detașat în Liga 2. Etapa viitoare va câștiga la „masa verde”, deoarece are deplasare la Sportul Snagov, care urmează să fie exclusă. Cu 27 de puncte, Ripensia e tot pe locul 13, iar runda viitoare va primi vizita Dunării Călărași.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Leczki JOZSI / Mediafax Foto

Anda DELIU, Marius ANGHEL 29 Feb. 2020, 13:53 Campionat
Pe aceeași temă