FOTO | Sportul Snagov nu s-a prezentat nici la meciul cu Metaloglobus și e out din Liga 2. Campionatul continuă cu două echipe în minus

Marius ANGHEL 29 Feb. 2020, 12:05 Campionat

Sportul Snagov nu s-a prezentat nici la meciul de astăzi, de la București, cu Metaloglobus, în etapa a 23-a a Ligii 2, după ce nici runda trecută nu a fost la jocul de pe teren propriu cu SCM Gloria Buzău, astfel că echipa ilfoveană va fi exclusă săptămâna viitoare din competiție de FRF. Campionatul Ligii 2 va continua de acum înainte cu două echipe în minus, iar, până la finalul sezonului, clubul care ar fi trebuit să o întâlnească pe Sportul Snagov va câștiga meciul din oficiu, cu 3-0. Rezultatele obținute în tur vor rămâne neschimbare.

Pentru două neprezentări, FRF va aplica sancțiunea de a exclude Sportul Snagov din competiție și retrogradarea în ultima ligă a județului din care face parte, Ilfov. Sportul Snagov va dispărea însă, după ce patronul clubului, Ovidiu Onosă, a plecat la Dacia Unirea Brăila. Onosă e la a doua echipă masculină de fotbal pe care o desființează, după ce în vara trecută a renunța la Carmen București, campioana Ligii a 4-a București, pentru a prelua de la Cătălin Rufă clubul din Liga 2.

Sportul Snagov nu mai avea jucători, bani și și-a întrerupt activitatea după doar câteva antrenamente susținute la începutul acestui an. Motivele pentru care conducătorul Ovidiu Onosă nu a dorit să își retragă echipa din competiție le poți citi aici.

Metaloglobus, amical cu Astra 2 după constatarea neprezentării Snagovului

Dacă SCM Gloria Buzău a scăpat mai ușor, doar cu timpul pierdut și banii cheltuiți cu deplasarea până la Ghermănești, pentru a fi la fața locului când brigada de arbitri constată neprezentarea gazdelor, Metaloglobus a fost nevoită să organizeze meciul cu Sportul Snagov, cu toate că știa că acesta nu va avea loc.

Regulamentul specifică în această situație că arbitrii și observatorii sunt îndreptățiți să li se asigure/deconteze de clubul organizator cazarea, masa și rambursarea cheltuielilor de transport, mai puțin baremul de arbitraj sau observare.

Cheltuielile clubului Metaloglobus au fost însă minore, fiindcă a găsit înțelegere la FRF pentru ca la acest meci care nu a mai avut loc să fie delegați arbitri și observatori din București. Doar rezerva a venit de la Turnu Măgurele.

La stadionul Metaloglobus s-au prezentat arbitrul central Bogdan Dumitrache și asistenții Roxana Ivanov și George Turcu (toți din București). Rezervă a fost Valentin Naidin (Turnu Măgurele), iar observatori au fost delegați Ion Olteanu și Andrei Simion (ambii din București).

După ce s-a constatat neprezentarea echipei oaspete, pe terenul din cartierul Pantelimon a venit AFC Astra 2, echipă din Liga 3. Marius Măldărășanu își va testa jucătorii în acest joc contra „satelitului” clubului unde a antrenat în Liga 1.

Metaloglobus venea după eșecul drastic suferit weekendul trecut la Timișoara, 0-3 cu Ripensia, acum a obținut trei puncte la „masa verde”, pentru neprezentarea Snagovului, și va urma mai sus de locul 10, acolo unde era înainte de startul etapei a 23-a.

Marius ANGHEL 29 Feb. 2020, 12:05 Campionat
Pe aceeași temă