Balint: „Mi-a plăcut devotamentul băieților, au fost concentrați din primul minut”

Cosmin STAICU, Mihai Andries 23 Mar. 2014, 15:42 Campionat
Balint:** „Mi-a plăcut devotamentul băieților, au fost concentrați din primul minut

Primul meci al lui Gabi Balint din postura de principal al CS Universității Craiova a fost un succes total. Șase goluri contra lanternei, triplă Curelea, un Varga cu o poftă de joc de zile mari, pe scurt, un regal fotbalistic. La finalul meciului, tehnicianul oltenilor a răspuns mai multor întrebări venite din partea ziariștilor.

Ați spus că vă așteptați să debutați cu victorie, dar chiar și la una la scor?

Am avut multă încredere de la început, știam că va fi un meci frumos. Sunt mulțumit de modul în care băieții s-au dăruit. Sigur, am întâlnit echipa de pe ultimul loc, dar asta nu înseamnă că noi nu am jucat foarte bine. Mi-a plăcut devotamentul băieților, au fost concentrați din primul minut. Le-am și spus că trebuie să tragem tare de la început pentru că dacă înscriem un gol repede adversarul poate să cadă și atunci putem să jucăm mult mai lejer.

Am văzut un Dacian Varga determinat, ați găsit metoda de a-l motiva?

Cred că după problema pe care a avut-o, a revenit bine, a dat trei pase de gol, a avut și o mare ocazie. Varga și Pleșan, fiind jucători cu experiență, care au jucat în prima divizie, trebuie să-i ajute și pe cei tineri să crească și să dea totul pe teren. Nu pot să numesc vreun jucător astăzi care nu s-a ridicat la un nivel bun astăzi. Sincer, unii dintre ei m-au impresionat.

Pleșan v-a amintit că trebuie să dați berea promisă în caz de succes…

O să dau chiar două, ținând cont de scor, dar numai veteranilor, ceilalți au voie doar una. Pleșan a jucat ca un adevărat căpitan, a condus echipa.

Victoria a fost concludentă, dar nu va conta pentru play-off, poate din această cauză au apărut și alte rezultate-surpriză în această etapă…

Am constatat și eu acest lucru, chiar am văzut că am trecut pe primul loc înainte să jucăm, ținând cont că Vâlcea a pierdut. Contează cu adevărat doar ierarhia play-off-ului, dar e important să încheiem campionatul pe primul loc pentru moral și pentru suporteri. După această evoluție și acest scor, poate că la următorul meci mai vin 1.000 în plus. Și asta contează foarte mult. Ne-au încurajat, ne-au aplaudat și băieții s-au simțit bine, apreciați. Mie nu-mi place să mă joc cu rezultatele, ori să-mi asum anumite riscuri. Pentru că un rezultat negativ cu o echipă precum Motru ar fi coborât moralul jucătorilor. Așa, acum sunt descătușați, privesc cu mult optimism următorul joc.

Un meci cu adevărat important va fi miercuri, la Slatina…

Așa este, chiar la pauză le-am cerut să să nu facă prea mult efort în repriza a doua, pentru că avem miercuri. Schimbările le-am făcut tot gândindu-mă la jocul cu Slatina, unul greu. De aceea vom rămâne în cantonament, băieții nu vor avea liber. Îmi place că toți cei 24 de jucători au stat împreună, așa dau dovadă că formează un grup unit. Cel mai important este ca jucătorii să dea totul pe teren, să respecte ceea ce discutăm. Nu mă supără foarte mult un rezultat negativ, când știu că au făcut totul, mă supără indolența, să văd că se ceartă sau când fac altceva decât ceea ce discutăm.

Articol scris de Cosmin STAICU

Cosmin STAICU, Mihai Andries 23 Mar. 2014, 15:42 Campionat
Pe aceeași temă