Balint îi acordă respectul cuvenit Brăilei, ultima clasată: „Echipa lui Florentin Petre va fi una incomodă”. De ce rezultatul cu Dacia Unirea va fi important din mai multe motive

Marius ANGHEL 28 Mar. 2019, 19:30 Campionat
Balint îi acordă respectul cuvenit Brăilei, ultima clasată:

Cu un parcurs asemănător primelor patru clasate, adică fără înfrângere înregistrată în cele cinci etape desfășurate în 2019, Metaloglobus va încerca în weekend să lege două victorii consecutive, după ce până acum a avut succes urmat de egal. Misiunea pare una facilă, având în vedere că sâmbătă, de la ora 11:00, bucureștenii joacă la Brăila, pe terenul ultimei clasate, Dacia Unirea.

În deplasările din acest an, sub conducerea antrenorului Laszlo Balint, Metaloglobus a obținut doar remize, 1-1 cu Petrolul și Daco Getica, și vine după o victorie importantă în fața Farului, scor 2-1, o contracandidată în lupta pentru evitarea retrogradării. În schimb, Brăila a înregistrat o umilință la Târgu Jiu, unde a pierdut cu 2-5 meciul cu Pandurii, însă în ultimul joc de pe teren propriu a reușit să învingă Baloteștiul, scor 1-0.

Laszlo Balint crede că Dacia Unirea va fi un adversar incomod, în ciuda poziției ocupate în clasament, are informații și despre starea proastă a terenului stadionului Municipal, însă are încredere că elevii săi vor reuși un succes care îi va îndepărta și mai mult de locurile retrogradabile.

„Meciul de la Brăila va fi important pentru noi din mai multe motive. Este evident că avem mare nevoie de cele trei puncte pentru a ne menține la o distanță liniștitoare față de primul loc retrogradabil, însă acest meci poate reprezenta un reper clar pentru noi în ceea ce privește desfășurarea ulterioară a programului nostru până la finalul sezonului. Am mai spus-o, îmi doresc foarte mult să legăm victoriile, până acum nu am reușit acest lucru, însă abordăm jocul de la Brăila cu respectul cuvenit pentru adversari, pentru că sunt convins că echipa lui Florentin Petre va fi una incomodă, care ne va pune probleme. Știm că terenul nu se prezinte în cele mai bune condiții, însă noi suntem pregătiți și pentru asta, plecăm către Brăila motivați și determinați să obținem prima noastre victorie în deplasare din această primăvară!”, a spus Laszlo Balint înaintea jocului cu Dacia Unirea.

Înaintea desfășurării etapei a 27-a, Metaloglobus ocupă locul 12, cu 32 de puncte, în timp ce Dacia Unirea e pe ultimul loc, cu 15 puncte. În tur, cele două echipa au remizat la București, scor 2-2, după golurile marcate de Ovidiu Herea (2) și Valentin Ghenovici (75 – pen.), respectiv Bertrand Bebey (17) și Mihai Maxin (52 – pen.).

Marius ANGHEL 28 Mar. 2019, 19:30 Campionat
Pe aceeași temă