Au legat victoriile!

Marius ANGHEL 13 Oct. 2013, 15:21 Campionat

CS Universitatea Craiova a învins fără probleme pe UTA Arad, omul meciului fiind tot Ferfelea, la fel ca în disputa cu Olimpia Satu Mare

Craiova a avut dintotdeauna problema confirmării unui rezultat, iar echipa de baschet a arătat asta recent, dezamăgind după debutul în forță. Rebele, spectaculoase, dar capricioase, echipele Băniei sunt greu de caracterizat prin regularitate.

La fotbal, alb-albaștrii au reușit să contrazică acest obicei în dubla de acasă cu Satu Mare și UTA. Băieții lui Stângă au rezolvat meciul rapid, în fața unui adversar care nu ar intra în categoria celor incomozi, ci în cea a echipelor condamnate la retrogradare. UTA s-a remarcat doar prin show-ul de pe margine al lui Eugen Trică, sfătuit la final de Gică Craiovanu să-și aducă în vestiar fotbaliști, nu preoți.

Ferfelea a coștientizat rapid că la Craiova nimeni nu-i acordă răgaz să arate ce poate și a devenit golgheterul echipei după un meci și cinci minute. Și-a făcut singur ambele reușite, cu „Oli” dintr-un slalom, cu UTA dintr-o lovitură liberă pentru care fusese faultat. Strategic, și-a așezat doi coechipieri pe unde și-a imaginat execuția. Voinea ar trebui să-și roage coechipierul cu tricoul cu numărul 10, fiindcă tot Ferfelea a centrat și la golul doi și a scos un penalty în partea secundă.

Fostul căpitan Adrian Ionescu a speculat respingerea lui Oberhauser și meciul s-a decis cam devreme. Portarul cu nume de rezonanță nemțească poate avea pe conștiință ambele goluri, dar a limitat scorul în partea secundă, la penalty-ul tras de Curelea.

De fapt, centralul Istrate a fost fost „scos” de atacantul Craiovei și de asistentul Catană, care i-au anulat semnele făcute aiurea spre punctul cu var.

Curelea a fost prea relaxat la execuție, iar colegul de la linie a semnalizat ofsaid înaintea unui duel văzut drept fault de Istrate în careul oltan. Craiova și Aradul au fost până la urmă egale doar la șuturi în bară, cu câte o astfel de execuție pe final.

CS Universitatea Craiova – UTA 2-0
Ferfelea 4, Ionescu 34
Stadion: Ion Oblemenco, spectatori: 3.000

Universitatea: Brac 6 – Cârjă 7, Fl. Pătrașcu 6, Scarlat 6 (80 Precup), Stancu 6 – Ad. Ionescu 7 – Sin 7 Ferfelea 8, Cr. Ganea 5, Dragu 5 (83 Voinea) – Curelea 6 (70 Bardu) 5. Antrenor: Ovidiu Stângă

UTA: Oberhauser 5 – Zanardini 4 (60 Monac) 5, Faye 6, Tabără 5, Neagu 5 – Oltean 4, Medina Junior 5, Santa Moreno 4 (53 Firțulescu) 6,  Popescu 5, Sălăjan 5, Apostu 4 (67 Tecsi) 5. Antrenor: Eugen Trică.

Arbitri: Dragoș Istrate (București) 4 – Petruța Iugulescu 8, Gabriel Ion Cătană 8 (ambii din Târgoviște).

Articol scris de Cosmin STAICU
Foto: Florin CEAUȘU

Marius ANGHEL 13 Oct. 2013, 15:21 Campionat
Pe aceeași temă