Au câștigat derby-ul Vestului, iar la Motru au fost pe punctul să piardă în fața „pandurilor” care nu au bătut pe nimeni acasă. Andone: „Am pierdut două puncte”

După victoria din derby-ul Vestului cu UTA Arad, timișorenii mergeau încrezători la Motru că pot obține un succes și în fața gorjenilor de la Pandurii. Trupa olteană nu câștigase pe teren propriu în acest sezon, însă era campioană la egaluri. Iar alb-violeții au fost aproape să producă surpriza și să fie ei echipa care pierde pentru prima dată cu oltenii. Au fost conduși din minutul 27, după reușita lui Daniel Lung, au irosit alte importante ocazii de egalare, însă în cele din urmă au plecat cu un punct după ce Raul Krauzs a punctat în minutul 90+2 și a păstrat tradiția „pandurilor”, care nici după etapa a 13-a nu reușesc să câștige pe teren propriu.

La final, antrenorul Politehnicii, Bogdan Andone, considera că echipa sa a pierdut două puncte în Oltenia. „Au fost două reprize diametral opuse. În prima repriză, ne-am creat trei situații mari de a marca, la scorul de 0-0, după care am primit gol la o fază fixă, dintr-o învălmășeală în careul nostru. Repriza a doua am controlat-o în totalitate, am pus presiune pe adversari și am marcat. Am mai avut două-trei situații de poartă, pe care nu am reușit să le finalizăm, din păcate. În opinia mea, am pierdut astăzi două puncte. Dacă marcam din șansele pe care ni le-am creat, mai ales la 0-0, cu siguranță altfel am fi gestionat meciul și am fi avut mari șanse să câștigăm. Golul egalizator a venit, din păcate, prea târziu. Ați văzut, și după ce am marcat, în minutele rămase, am pus presiune pe poarta celor de la Pandurii, am avut acea lovitură liberă, un corner… Consider că băieții meritau astăzi să câștige meciul. Îi felicit pentru atitudine. A fost foarte greu pentru ei să intre puțin în ritmul jocului, pentru că veneam după acea victorie cu UTA, care ne-a golit de toate resursele, atât cele fizice, cât și cele mentale. Am avut astăzi jucători care au jucat cu febră, jucători la care s-a resimțit oboseala”, a declarat Andone.

Nu-și face iluzii de promovare

Dacă Marin Condescu crede în continuere în promovarea „pandurilor”, desi gorjenii se află la cinci puncte sub bănățeni, tehinicianul echipei din Timișoara nu crede că ASU Politehnica poate emite pretenții la Liga 1: „Trebuie să fim obiectivi. Călărașiul are zece victorii la rând, Hermannstadt are și ea o constanță în rezultate. E foarte greu să ajungi în acest sezon la primele două poziții. Și chiar la locul al treilea, pentru care se luptă formații foarte puternice din punct de vedere financiar, cum sunt Chindia, Mioveni, FC Argeș, chiar Afumați… Sunt, deci, câteva echipe bune pentru nivelul Ligii a 2-a, care își doresc cu siguranță acest loc 3”.

Andone a avut cuvinte de laudă și la adresa Pandurilor: „În primul rând, doresc să îi felicit pe adversarii noștri. Pandurii formează o echipă tânără, plină de entuziasm, cu jucători de calitate. Îl felicit și pe domnul Condescu, cel care încearcă să mențină această echipă în viață, cu toate problemele care sunt la club. Pandurii a fost în ultimii ani una dintre protagonistele Ligii I, a participat și în cupele europene, iar din acest punct de vedere merită felicitări. Acum se bazează pe jucători tineri, la UTA au avut șapte jucători U21 în teren. Sunt jucători cu calitate și care au nevoie de meciuri pentru a crește”.

Cu punctul obținut la Motru, ASU Poli a făcut 20 de puncte și se află pe locul 7 în clasament. În etapa următoare urmează să joace din nou în deplasare, sâmbătă, de la ora 11:00, la Sportul Snagov, însă până atunci va juca în 16-imile Cupei României, miercuri, de la ora 18:00, pe „Dan Păltinișanu”, cu ACS Poli.

Articol și foto de Mircea OGLINDOIU

Pe aceeași temă