După Selymes, îi vine rândul lui Karda să fie demis de la Olimpia! Joi se votează revocarea președintelui din Consiliul Director. Cine îi va lua locul și ce „descoperiri” vor apărea

Marius ANGHEL 27 Sep. 2017, 13:42 Campionat

Schimbarea antrenorilor echipei Olimpia Satu Mare petrecută săptămâna trecută se pare că nu va fi singura modificare pe care o va suferi clubul în această perioadă. Înlocuirea de săptămâna trecută a antrenorului Tibor Selymes și a secundului său Daniel Florea cu Zoltan Ritli, respectiv Mircea Bolba va fi urmată de o demitere chiar la vârful clubului. Președintele Attila Karda a ieșit din grațiile primarului Gabor Kereskenyi și urmează a fi demis de la conducerea Olimpiei joi, în ședința Consiliului Local Satu Mare. Proiectul de hotărâre înaintat de edil privind „dispunerea unei măsuri cu privire la conducerea Clubului Sportiv Fotbal Club Olimpia 2010” este deja scris, publicat pe site-ul primăriei și foarte probabil va fi adoptat în ședința din 28 septembrie.

Prima hotărâre pe care consilierii locali o vor vota este: „Municipiul Satu Mare prin Consiliul Local al Municipiului Satu Mare revocă pe domnul Karda Attila din calitatea de membru al Consiliului director al Clubului Sportiv Fotbal Club Olimpia 2010”, se arată pe site-ul primăriei Satu Mare.

Iar o a doua este înlocuirea lui Attila Karda în Consiliul Director al Olimpiei cu Alexandru Ernest Czine: „Municipiul Satu Mare prin Consiliul Local al Municipiului Satu Mare propune numirea în calitate de membru în Consiliului director al Clubului Sportiv Fotbal Club Olimpia 2010 pe domnul Czine Alexandru Ernest. Mandatul domnului Czine Alexandru Ernest este până la data de 30.06.2020”.

Selymes: „Karda nu aduce niciun plus Olimpiei, nu a adus niciun ban clubului”

Numit politic la începutul sezonului trecut, în vara anului 2016, ca președinte al clubului Olimpia, Attila Karda l-a adus antrenor pe Bogdan Andone, iar până în pauza de iarnă echipa a avut o evoluție spectaculoasă. În partea a doua a sezonului au apărut problemele financiare, au fost scoase în față tot mai multe nereguli din mandatul precedentului președinte, iar echipa a încheiat într-un final campionatul pe locul 9. Înaintea acestei ediții de Liga 2, Olimpia abia și-a rezolvat parțial situația financiară, l-a numit antrenor principal pe Tibor Selymes, pe care l-a schimbat înaintea etapei trecute cu Zoltan Ritli, și echipa are un start foarte prost de sezon, după 9 meciuri sitându-se abia pe locul 15 din 20.

„Cu lotul pe care îl are acum, Olimpia nu poate tinde decât la un loc de mijlocul clasamentului. Lotul actual a fost alcătuit în proporție de 90 la sută de Attila Karda. Dumnealui a adus cei mai mulți jucători, nu eu, fără să mă consulte. Attila Karda este un individ cu care nu se poate lucra și nu aduce niciun plus Olimpiei. De când sunt eu la Satu Mare nu a adus niciun ban clubului”, a spus Selymes despre Karda, pentru Informația zilei, după ce a fost demis.

Motivul hazliu pentru care este demis Karda, cine va fi numit președinte și ce „descoperiri” se vor face

Potrivit Satu Mare Online, votul de joi al consilierilor locali va fi unul pozitiv, în trend-ul actual de renunțare la mercenari și încredințarea conducerii clubului unor localnici, chiar dacă și această etapă este marcată tot de jocuri politice de culise. Pretextul pentru demiterea lui Karda de la conducerea Olimpiei este că nu ar fi supus aprobării Adunării Generale raportul anual al Consiliului Director, chestie la care cunoscătorii jocurilor de culise zâmbesc sadic, în condițiile în care purtătorul celui mai celebru pulovăr roz din Satu Mare (n.r. – Attila Karda), beneficiind de susținerea aproape necondiționată a conducerii Primăriei și Consiliului Județean, a tăiat și a spânzurat până acum cum a vrut el, fără să aibă habar ce-i ăla Consiliu Director.

Conform aceleiași surse citat mai sus, în proiectul de hotărâre ce va fi supus joi dezbaterii Consiliului Local Satu Mare se face o manevră prin care e scos la înaintare un funcționăraș (n.r. – Alexandru Ernest Czine) care ar urma să-l înlocuiască pe Attila Karda ca membru în Consiliul Director al clubului Olimpia, dar acesta nu va fi noul președinte, deoarece postul este rezervat pentru un cunoscut patron de firmă de textile din Satu Mare, susținător înfocat al Olimpiei. Acesta urmează să „descopere” în săptămânile următoare restanțele și „necesarul” pe care le lasă pulovărul roz în urma sa, sumele cunoscute aproximativ până acum fiind cam de nivelul contribuției pe care o plătește anual Primăria Satu Mare, de la bugetul local, pentru finanțarea clubului Olimpia.


 

Mai jos puteți citi Proiect de hotărâre nr. 38 care privește clubul Olimpia Satu Mare și care va fi supus votului în ședința din 28 septembrie:

PROIECT DE HOTĂ‚RÂRE privind dispunerea unei măsuri cu privire la conducerea Clubului Sportiv Fotbal Club Olimpia 2010

Consiliul Local al Municipiului Satu Mare întrunit în ședința ordinară din 28.09.2017,
Luând act de raportul comun al compartimentelor de specialitate din cadrul aparatului de specialitate al primarului, înregistrat sub nr.45167/22.09.2017, expunerea de motive a primarului municipiului, în calitate de inițiator, înregistrată cu nr.45165/22.09.2017, de rapoartele comisiilor de specialitate ale Consiliului Local Satu Mare;
În conformitate cu prevederile art.14 alin.(1), alin. (2), lit. c), art. 19, art. 26 alin.(1)-(3) din Statutul Asociației Sportive Fotbal Club Olimpia 2010 aprobat la art. 2 prin Hotărârea Consiliului Local Satu Mare nr. 194/30.09.2010;
Prevederile art.1 ale Hotărârii Consiliului Local Satu Mare nr. 133/30.06.2016;
Prevederile Hotărârii Consiliului Local Satu Mare nr.251/24.11.2016 privind dispunerea unor măsuri cu privire la conducerea Clubului Sportiv Fotbal Club Olimpia 2010;
Ținând seama de prevederile Legii nr.24/2000 privind normele de tehnică legislativă pentru elaborarea actelor normative, republicată, cu modificările și completările ulterioare;
În conformitate cu prevederile art. 36 alin.(2) lit. d), alin.6 lit. a) pct.6 din Legea nr. 215/2001 a administrației publice locale, republicată, cu modificările și completările ulterioare;
În temeiul prevederilor art. 45 alin.(1) și art. 115 alin.(1) lit. b) din Legea nr. 215/2001 a administrației publice locale, republicată, cu modificările și completările ulterioare,
Adoptă prezenta

                                                          H O T Ă‚ R Â R E:

Art.1. Municipiul Satu Mare prin Consiliul Local al Municipiului Satu Mare revocă pe domnul Karda Attila din calitatea de membru al Consiliului director al Clubului Sportiv Fotbal Club Olimpia 2010.

Art.2.(1) Municipiul Satu Mare prin Consiliul Local al Municipiului Satu Mare propune numirea în calitate de membru în Consiliului director al Clubului Sportiv Fotbal Club Olimpia 2010 pe domnul Czine Alexandru Ernest.
(2) Mandatul domnului Czine Alexandru Ernest este până la data de 30.06.2020.

Art.3. Prezenta hotărâre va fi susținută de domnul Novák Levente reprezentantul Municipiului Satu Mare în Adunarea Generală a Clubului Sportiv Fotbal Club Olimpia 2010.

Art.4. Prezenta hotărâre se comunică, prin intermediul secretarului municipiului Satu Mare, în termenul prevăzut de lege, primarului municipiului Satu Mare, Instituției Prefectului – Județul Satu Mare, persoanelor nominalizate în prezenta hotărâre și Clubului Sportiv Fotbal Club Olimpia 2010.

INIȚIATOR PROIECT
PRIMAR
Kereskényi Gábor

Articol scris de Marius ANGHEL

Marius ANGHEL 27 Sep. 2017, 13:42 Campionat
Pe aceeași temă