ASU Politehnica vrea să încheie en-fanfare anul, în fața propriilor suporteri. La Timișoara vine cea mai ofensivă echipă din campionat: „Ne propunem să ajungem pe locul 4”

Marius ANGHEL 30 Nov. 2017, 13:18 Campionat
ASU Politehnica vrea să încheie en-fanfare anul, în fața propriilor suporteri.** La Timișoara vine cea mai ofensivă echipă din campionat:

ASU Politehnica începe returul acasă, cu un joc cu Dacia Unirea Brăila. Deoarece va fi ultimul meci din 2017 în fața propriilor suporteri, și cu două zile înainte de aniversarea alb-violetă din 4 decembrie, elevii lui Bogdan Andone își doresc un succes. Miza echipei suporterilor este ca, până să cadă cortina în Liga a 2-a în acest an, să reușească să urce pe locul 4.

Bogdan Andone a vorbit înainte de joc despre forța ofensivă a Brăilei, echipa cu cel mai bun atac din campionat (43 de goluri marcate, față de 42 câte avea Chindia). „Ne așteaptă un meci dificil datorită faptului că starea terenului nu e foarte bună în aceste zile ploioase. Întâlnim o echipă foarte ofensivă, cu jucători de calitate pe fază ofensivă, dar sper ca la ora meciului să ajungem foarte motivați. Avem nevoie de cele trei puncte. E ultimul meci pe teren propriu din această toamnă și e important să terminăm cu o victorie în fața propriilor suporteri. Brăila are jucători de calitate pe faza ofensivă, cu un atacant bun, marcator Alexandru Popa, Sorin Frunză, un jucător cu mare experiență și de calitate. Este o echipă cu jucători tineri, care au calitate au și câțiva la naționalele de juniori. Au jucători de mare viteză pe faza de atac, un lucru periculos pentru o echipă care joacă în deplasare”, a precizat tehnicianul Timișoarei.

Apel la spriinul suporterilor

Echipa are o serie de cinci meciuri fără înfrângeri, lucru nemaireușit din Liga a 4-a. Deși e weekendul zilelor libere și vremea s-a răcit considerabil, „veteranul” Dănuț Bilia speră să vină cât mai mulți fani. „Ne așteaptă un meci dificil, Brăila este o echipă incomodă. Noi dacă tratăm meciul cu usurință vom avea cu siguranță un meci foarte greu. Dar sper să tratăm meciul cum am făcut-o în ultimele patru-cinci meciuri, cu dăruire, cu ambiție, deoarece avem nevoie de cele trei puncte ca de aer. Am așteptat demult acest moment, mă bucur că am reușit patru victorii și un egal. Mă bucur pentru că reușim să câștigăm și nu mai luăm goluri așa ușor. Ne propunem să ajungem pe locul 4 până la final, dar avem nevoie de două victorii. Vreau să fac un apel către suporteri, să vină cât mai mulți să ne susțină, că avem mare nevoie de ei. Fotbalul fără ei nu e frumos”, a precizat fundașul.

Atacantul Marius Staicu are foame de goluri

Bănățenii au ceva probleme de lot, deoarece Bilia și Taub au dureri de spate, dar Andone speră ca jucătorii să se refacă. Marius Staicu e apt și speră să marcheze din nou pe Știința. „Este un meci greu pe teren propriu deoarece Brăila este o echipă incomodă, marchează foarte multe goluri în deplasare și cu ajutorul publicului sper să și câștigăm. Este ultimul meci pe teren propriu și sper să ieșim cu capul sus din partidă. Vom face tot posibilul să câștigăm și să facem suporterii fericiți. Sunt fericit că am reușit să marchez în partida cu Târgu Mureș, mă simt mai liber, sper ca sâmbătă să marchez din nou. Am poftă de goluri și sper să am noroc și sâmbăta”, a declarat atacantul timișorean.

Înaintea primei etape a returului, ASU Politehnica e pe locul 5, cu 33 de puncte. Dacia Unirea Brăila e pe locul 15, cu 18 puncte. Partida începe sâmbătă, de la ora 11:00, și nu va fi televizat.

Articol scris de Anda DELIU

Marius ANGHEL 30 Nov. 2017, 13:18 Campionat
Pe aceeași temă