ASU Politehnica vrea să avanseze până aproape de podium la final de tur. Cum comentează Andone meciul cu ASA Târgu Mureș și faptul că nicio echipă nu a abandonat competiția

Marius ANGHEL 24 Nov. 2017, 12:34 Campionat
ASU Politehnica vrea să avanseze până aproape de podium la final de tur.** Cum comentează Andone meciul cu ASA Târgu Mureș și faptul că nicio echipă nu a abandonat competiția

Cei de la ASU Politehnica privesc cu încredere spre ultimele meciuri din 2017, mai ales că etapa aceasta au ocazia să urce în clasament. „Băieții în ghete” vor să se impună cu ASA Târgu Mureș, sâmbătă, de la ora 12:00, pentru a se mai sălta două locuri în clasament, mai ales că echipele mai bine clasate, Afumați și Clinceni, joacă între ele. Bogdan Andone a și „salutat” faptul că turul Ligii a 2-a se va încheia în formulă completă de data aceasta, față de experiențele negative din anii anteriori, fapt care înseamnă că și toate rezultatele consemnate vor rămâne sigur în clasament.

Târgu Mureș are un punct peste Poli, la fel ca Afumați, care are meci cu Clinceni, echipa cu două puncte mai bine clasată decât gruparea timișoreană. Fără probleme de lot, Andone vrea să speculeze acest aspect.

„E un meci important pentru noi. Este ultima etapă a turului. Întâlnim o echipă bună, în formă. Dacă ne uităm peste ultimele rezultate, ei vin după trei victorii consecutive. E o echipă care a avut la începutul sezonului ca obiectiv promovarea. E o echipă cu un buget de patru ori mai mare ca al nostru, cu jucători de calitate, de valoare. Cu toate că am reușit să adunăm destul de multe puncte în ultimele meciuri, nu am reușit să urcăm în clasament. Tocmai de aceea, meciul de mâine este cu atât mai important. Cu o victorie vom trece 100% pe poziția a cincea, încheiând turul la +6 pe adevăr. Sper ca suporterii să vină în număr cât mai mare, avem nevoie de sprijinul lor. Vremea e bună, ora 12. De câte au fost aproape de noi și ne-au susținut, băieții au făcut meciuri bune”, a declarat Bogdan Andone.

Andone a comentat situația mureșenilor și e îngrijorat că din primăvară se vor retrage echipe

Antrenorul lui ASU Poli a apreciat faptul că turul se va termina fără ca vreo echipă să se retragă, dar nu e așa de optimist și pentru reluarea sezonului, în luna februarie. Andone a lăudat echipa celor de la ASA, cu jucătorii care au rămas, deși instanța a amânat decizia de pronunțare a falimentului.

„Acesta e campionatul nostru. Din păcate, e normal să joace o echipă care e în faliment, pentru că nu-și mai poate continua activitatea. La noi se schimbă de pe o zi pe alta. Jucătorii nu au nicio vină, bravo lor că au continuat și au făcut lucruri bune. E o echipă echilibrată, cu jucători de calitate, care vor să afirmă pe plan sportiv. E o performanță, ținând cont de ce s-a întâmplat sezonul trecut (n.r. – că nu s-a retras nicio echipă în timpul turului), chiar și în acest sezon, când au fost probleme cu Foresta Suceava. E un semn de întrebare câte vor începe sezonul de primavară”, a mai spus Bogdan Andone.

Cu vestiarul renovat, jucătorii au moralul ridicat

Fotbaliștii au primit cadou pe final de an un vestiar renovat de către suporteri. Tânărul Ionuț Coadă a punctat și că atmosfera e foarte bună.

„Sperăm ca mâine atitudinea să-și spună cuvântul, iar cuvântul echipă va predomina în cea mai mare parte a meciului. Din punctul meu de vedere, suntem în creștere de formă, atitudinea, dorința de a câștiga și de a trece peste ei este mai mare. Este finalul de tur și prima și ultima impresie contează. Suntem motivați, avem încredere în noi, în puterile noastre și mâine clar că vom câștiga deoarece suntem mai omogeni ca ei, într-o creștere de formă și totul va fi spre binele nostru. Este un lucru important (n.r. – despre renovarea vestiarului) le mulțumim suporterilor pe această cale. Atmosfera e bună ținând cont că am câștigat ultimele două meciuri, totual va fi bine”, a precizat Coadă.

Meciul dintre ASU Poli și ASA Târgu Mureș începe sâmbătă, la ora 12:00, pe stadionul Știința. Mureșenii au 31 de puncte și sunt pe locul 5, ia poliștii sunt pe 7, cu 30. În meciul care îi interesează direct pe bănățeni, Clinceniul are 32 de puncte, iar Afumațiul 31.

Articol scris de Anda DELIU

Marius ANGHEL 24 Nov. 2017, 12:34 Campionat
Pe aceeași temă