ASU Politehnica și-a respectat statutul de favorită la Brăila, dar nu urcă în clasament. Dacia Unirea continuă să se afunde

Marius ANGHEL 10 Oct. 2018, 22:37 Campionat

Nu a fost loc de minuni pentru gazde la Brăila, în etapa intermediară. ASU Politehnica a câștigat, miercuri, cu 2-0 cu Dacia Unirea, un scor previzibil având în vedere situația celor două formații. Alb-violeții au marcat prin Ionuț Plămadă și Gelu Velici, iar echipa lui Florentin Petre rămâne fără victorie după 11 etape, dar mai poate spera la salvare.

Timișorenii au avut 25 de fani la Brăila, dar prima ocazie a fost a gazdelor. Bebey a șutat puțin pe lângă poartă, pentru ca, ulterior, tot el să rămână singur cu Murariu, pe care nu l-a putut învinge din situație unu contra unu. ASU Poli a pus și ea pericol, prin Bozian, dar portarul Avram a fost pe fază. În minutul 27, a venit și primul gol al meciului. Merville a deviat o minge aruncată din margine, iar Plămadă a speculat corect din fața porții.

Gazdele au fost periculoase și prin Mucuță, dar, din 8 metri, jucătorul brăilean a trimis pe lângă poartă. Până la pauză, ASU Poli Timișoara a mai avut două ocazii: un șut al lui Velici, reținut de Avram, și o minge trimisă pe lângă buturi de Bilia, după o acțiune prelungită de atac.

Repriza secundă a aparținut în totalitate oaspeților

În a doua jumătate a meciului, doar timișorenii au mai avut ocazii. Velici a trimis din lovitură liberă puțin pe lângă poartă, iar Vidrăsan a ratat și el milimetric buturile, după o reluare a unei lovituri libere bătute de Ignea. Diferența a crescut în minutul 61, când Velici a marcat cu capul, după o centrare de pe dreapta a lui Bozian.

Până la final, Velici a mai trimis un balon în portar și a mai marcta un gol anulat pentru fault în atac.

Joc pragmatic, puncte oportune

Cosmin Petruescu spune că echipa sa nu a jucat spectaculos, dar importantă e victoria. „E o victorie meritată, muncită, pentru care am transpirat foarte mult. Nu a fost deloc ușor, dacă ne raportăm la condițiile de joc. Mă refer în primul rând la starea terenului, dar și la vânt, care și de data aceasta a bătut destul de puternic. Dar anticipam un meci de luptă, de angajament. Ne-am pregătit foarte bine și îi felicit pe băieți pentru modul în care au reușit să își respecte sarcinile de joc. Chiar dacă nu a fost un meci foarte spectaculos din punct de vedere tehnic, am acoperit foarte bine terenul din punct de vedere tactic și am înscris atunci când am avut această oportunitate. Pe lângă cele două goluri marcate, am mai avut alte situații bune de a înscrie, dar din păcate nu am reușit să mai fructificăm măcar una dintre aceste trei-patru ocazii. Sunt trei puncte importante, care confirmă momentul bun pe care îl traversăm. Chiar dacă nu am reușit să mai urcăm în clasament, am reușit totuși să ne apropiem de echipele din prima parte a clasamentului și, în același timp, să păstrăm o distanță considerabilă față de locurile din zona nisipurilor mișcătoare”, a punctat Petruescu după meciul de la Brăila.

DACIA UNIREA BRĂ‚ILA – ASU POLITEHNICA TIMIȘOARA    0-2
Ionuț Plămadă 27′, Gelu Velici 61′

R. Avram (cpt.) – Gab. Niță, Pleșa, Merville (Calu 82′), Hîmpea – Maxin, Vitan, Lu, Van Der Driest (Ciucureanu 63′) – Mucuță, Bebey (Le Metayer 75′)
Rezerve neutilizate: Rob. Chirilă – Coteț, Manu, Sil. Crăciun
Antrenor: Florentin Petre

Murariu – Bilia, Coadă, Scutaru (cpt.), Cherecheș – A. Ignea, Vidrășan, Poparadu (Lazea 64′, Bedea 76′) – Bozian (Miholca 83′), I. Plămadă, Velici
Rezerve neutilizate: D. Munteanu – Szasz, Dr. Cojocaru, Bănică
Antrenor: Cosmin Petruescu

Stadion: Municipal (Brăila); Arbitru: Iuliana Elena Demetrescu (Râmnicu Vâlcea); Asistenți: Marilena Cătălina Nan (Alexandria) și Ramona Doriana Udrea (Târgu Jiu).

După meciul de la Brăila, ASU Politehnica rămâne pe locul 11, cu 17 puncte. Duminică e gazdă la derby-ul cu Ripensia, programat de la ora 18:00. Dacia Unirea continuă să fie ultima clasată, cu doar patru puncte acumulate, și sâmbătă seara, de la 20:30, are meci la „U” Cluj.

Înregistrarea integrală a meciului poate fi urmărită în video-ul de mai jos:

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Emanuel Titus ILIEȘI (Mediafax foto)

Marius ANGHEL 10 Oct. 2018, 22:37 Campionat
Pe aceeași temă