ASU Politehnica s-a impus cu Luceafărul Oradea după un nou „one-man show” făcut de talentatul Deian Sorescu. Nervozitate multă pe băncile celor două echipe

Marius ANGHEL 13 Nov. 2017, 11:56 Campionat

ASU Politehnica a bifat un nou succes acasă, de data aceasta cu 2-0, cu Luceafărul Oradea, după un meci terminat de oaspeți în zece, în urma eliminării lui Alin Mutu. Partida ce a contat pentru etapa a 17-a a Ligii 2 i-a avut ca marcatori pe Deian Sorescu (10′) și Ionuț Plămadă (85′).

Meciul desfășurat pe stadionul Știința nu a fost foarte grozav din punct de vedere al fotbalului oferit, dar a fost multă agitație la ambele bănci. Cristian Dulca, dar mai ales Bogdan Andone au avut de reproșat o mulțime de faze centralului Robert Avram. Un mare minus, pe lângă scăderea publicului pe Știința, o reprezintă atitudinea fanilor care vând bilete. Din primăvară, reprezentanții mass-media, inclusiv cei cu 20 de ani în presa timișoreană, s-au confruntat cu remarcile de prost-gust ale acestora, care cerșesc bani de bilet și de la jurnaliști, iar apoi fac comentarii de mahala când presa se legitimează. Problema a fost semnalată de mult timp oficialilor ASU Poli, dar degeaba.

La conferința de presă de dinaintea partidei, Deian Sorescu a fost anunțat ca suspendat, dar, surpriză, a avut drept de joc. Talentatul jucător a deschis scorul la prima fază importantă, după o incursiune de pe dreapta, în urma unei pase venite de la Giuricici, și a tras direct în plasa porții. Imediat după, Poparadu a avut un șut bun, dar care s-a dus peste poartă. Dominarea timișorenilor a continuat cu un șut al lui Alin Ignea din careu, care s-a dus tot pe lângă.

Timișorenii au cerut penalty cu disperare

Oradea a avut o centrare bună, dar neajunsă de nimeni în minutul 34, semnată de Bedea. Peste patru minute, Bogdan Andone a protestat vehement la adresa arbitrului, pentru o cădere a lui Taub în careu. „Nu am primit penalty în 16 etape”, a strigat tehnicianul Timișoarei. Același Bedea a mai avut un șut până la pauză, respins de Cosmin Dur-Bozoancă, iar, în minutul 40, tânărul dintre buturile alb-violete a intervenit bine la o acțiune a lui Vlad Rusu, iar, astfel, la pauză s-a intrat cu 1-0.

Bihorenii, în inferioritate din minutul 53

Dur-Bozoancă a reținut o centrare a lui Bedea din minutul 51. Ionuț Plămadă a făcut mult pressing ofensiv, iar în minutul 53 a fost faultat chiar în fața careului mare de Alin Mutu, eliminat cu cartonaș roșu direct pentru că se afla în postura de ultim apărător. Cornel Predescu a tras mult peste poartă lovitura liberă acordată. Claudiu Cobodan a prins un șut pe poartă, dar reținut de Dur-Bozoancă, iar în minutul 69 Ionuț Plămadă a ratat o șansa mare, după ce a rămas singur cu portarul Georgios Gakos.

Sorescu, marcator și pasator. Predescu, din nou „creierul” unei faze de gol

Deian Sorescu a continuat cu jocul foarte bun. Fotbalistul a centrat în minutul 72, dar Ionuț Plămadă nu a ajuns la balon, unul care putea fi fructificat lesne în gol. Peste 12 minute, Predescu i-a trimis lui Sorescu, și, din nou, fotbalistul timișorean a alergat în bandă. A urmat o pasă la Plămadă, care nu a mai greșit și a înscris pentru 2-0. Tabela a rămas neschimbată, iar până la final nu au mai fost ocazii importante.

Cu acest rezultat, ASU Politehnica a ajuns la 27 de puncte și e pe locul 7. Etapa viitoare, alb-violeții elevii lui Bogdan Andone vor juca derby-ul cu Ripensia. Luceafărul are 16 puncte, cu care rămân pe locul 18, iar săptămâna viitoare primesc vizita Științei Miroslava.

ASU POLITEHNICA TIMIȘOARA – LUCEAFĂ‚RUL ORADEA   2-0
Deian Sorescu 10′, Ionuț Plămadă 85′

Dur-Bozoancă – Giuricici, Mera (cpt.), Bilia, Taub – Poparadu (Măd. Stancu 88′), Krausz, A. Ignea (Țugui 90+1′) – Sorescu, I. Plămadă (M. Staicu 86′), C. Predescu
Rezerve neutilizate: M. Gakos – Coadă, Bădăuță, Ghinescu
Antrenor: Bogdan Andone

G. Gakos – Balea, Tânc, A. Mutu, Trif – Bedea, Țegle – Antohi (C-tin. Roșu 64′), Rocha (Codoban 64′), Ban – Vl. Rusu (cpt.)
Rezerve neutilizate: Gudea – Al. Dulca, Cuc, Chiș-Toie
Antrenor: Cristian Dulca
Eliminat: Alin Mutu 53′ (roșu direct)

Stadion: Știința (Timișoara – Timiș); Spectatori: 500; Arbitru: Robert Avram (Pitești); Asistenți: Gheorghiță Bălan (Pitești) și Alina Mihoc (Arad).

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Gabriel Brezeanu, Leczki Jozsi și Emanuel Titus Iliesi (toți Mediafax foto)

Marius ANGHEL 13 Nov. 2017, 11:56 Campionat
Pe aceeași temă