ASU Politehnica, pusă în gardă pentru meciul cu „lanterna roșie” Dacia Unirea. Petruescu: „Ne așteaptă o partidă foarte importantă împotriva unei echipe imprevizibile”

Marius ANGHEL 12 Apr. 2019, 14:50 Campionat

ASU Politehnica va juca duminică, de la ora 15:00, tot pe „Dan Păltinișanu”, cu ultima clasată Dacia Unirea Brăila. Alb-violeții sunt favoriți ai acestui joc, dar antrenorul Cosmin Petruescu e pus în gardă de victoria echipei lui Florentin Petre cu Energeticianul, 3-1 la mijlocul săptămânii. Altfel, echipa timișoreană continuă să aibă probleme de lot.

Sunt indisponibili Munteanu, Motreanu, Schieb, Mihai Ene, Plămadă, iar Bogdan Vasile e incert și el. Cosmin Petruescu spune că Brăila e imprevizibilă, după succesul cu 3-0 cu Energeticianul, formație la care sunt însă probleme de natură extra-sportivă. „Ne așteaptă o partidă foarte importantă în primul rând prin prisma punctelor puse în joc, a locului din clasament și a contextului general în care are loc această partidă pe care trebuie să o tratăm cu maximă seriozitate. Brăila este o echipă imprevizibilă din punct de vedere al jocului și al rezultatelor. În ultimele cinci partide au înregistrat două victorii și un rezultat de egalitate. Legat de ultimul lor joc cu Energeticianul, rezultatul poate nu e atât de surprinzător pentru unii, cu trei goluri și un 11 metri ratat. Suntem conectați la importanța jocului. Ne dorim să obținem cele trei puncte”, a declarat Cosmin Petruescu.

Moldoveanul Cristian Dros, impresionat de liga secundă românească

Jucătorii sunt în asentimentul antrenorului. Iar dacă în țară ne plângem că liga secundă e tot mai slabă, moldoveanul Cristian Dros spune că nivelul competiției e ridicat.

„Ne așteptă un meci foarte greu cu Brăila, chiar dacă ocupă ultimul loc în clasament. Vor fi motivați să ia punct de la noi de acasă. Fiecare jucător își asumă responsabilitatea pentru rezultate. Vrem să luăm cele trei puncte, dar știm că ne va fi foarte greu. Așteptăm mulți suporteri, știm că atmosfera este foarte importantă la astfel de meciuri. Impresiile mele sunt bune, pentru că, în Republica Moldova, jumătate din echipele sunt la un nivel jos. Cel mai tare m-a impresionat atmosfera de la meciuri, sunt stadioane foarte mari și cu suporteri foarte mulți”, a precizat Dros, cu referire la comparația dintre prima ligă moldavă și liga secundă românească.

Alexandru Borbei încă nu a debutat în poarta celor de la ASU, la 15 ani, dar își așteaptă „cuminte” rândul. „Ne va aștepta un meci foarte, foarte greu contra celor de la Brăila. Sunt sigur că dacă vom intra foarte motivați și cu foarte multă dăruire vom lua cele trei puncte. Sperăm să fie cât mai multă lume la meci, să fie mulți suporteri. Eu îmi aștept șansa chiar dacă va fi acum sau la alt meci, eu voi la 100%”, a precizat Borbei, despre care informațiile sunt că în vară se va transfera în Italia.

Înaintea desfășurării etapei a 30-a a Ligii 2, ASU Poli e pe locul 15, cu 32 de puncte. Brăila e pe locul 20, cu 19 puncte. Partida dintre cele două echipe care luptă pentru menținerea în eșalonul secund are loc duminică, la ora 15:00, pe stadionul „Dan Păltinișanu”, și nu e televizată. Inițial, meciul era programat să se dispute sâmbătă, de la ora 11:00.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Leczki JOZSI / Mediafax foto

Marius ANGHEL 12 Apr. 2019, 14:50 Campionat
Pe aceeași temă