ASU Politehnica, egala „lupilor tineri” de la Centrul de Pregătire într-un meci amical

Anda DELIU 07 Aug. 2018, 22:24 Campionat
ASU Politehnica, egala

ASU Politehnica a disputat, marți, un meci de verificare cu echipa Centrului Național de Pregătire Timișoara, pentru ca și rezervele de la meciul pierdut cu Chindia Târgoviște să prindă minute. S-a terminat 2-2, după ce formația centrului a și condus.

Titularii din partida de duminică au fost menajați de Cosmin Petruescu. Primul gol l-a marcat Romeo Bănică, jucător împrumutat de la Viitorul, în minutul 12. După câteva minute, alb-violeții lau pierdut pe juniorul Bîte, accidentat. Juniorii de la CNPT, antrenați de Cristi Petcu, fostul tehnician al unor jucător precum Deian Boldor sau Steliano Filip, au preluat conducerea. Răzvan Trip a marcat în minutul 80, spre disperarea lui Petruescu, iar peste cinci minute, Alex Rusu a dus CNPT în avantaj. Situația a salvat-o pe final Adrian Bedea, la golul de 2-2.

  • ASU Politehnica: Borbei, Bedea, Szasz, Coadă, Cojocaru, Ignea, Lazea, Bîte, Ghinescu, Bănică, Miholca. Au mai intrat: Munteanu, Gașpar, Alex Rus
  • CNPT: Mateiciuc, Nițuică, Coroiu, Stoianovici, Popa, Pop, Jurj, Gâdea, Trip, Pițigoi, Șimăndan. Au mai intrat: Rusu, Bănceanu, Pădurea, Lazăr, Cin, Kecskes, Goța

Cosmin Petruescu va mai programa asemenea amicale

Antrenorul Timișoarei va mai face astfel de jocuri și la acest meci l-a testat pe portarul Dalin Munteanu. „Îmi doream să aibă toți jucătorii cât mai multe minute, nu am reușit în perioada pre-competițională și mi-am dorit acest joc tocmai pentru a avea minute atunci când se apelează la serviciile lor să aibă un ritm cât de cât apropiat de cel competițional. Consider că a fost un test foarte util, încetul cu încetul ne facem o imagine de potențialul fiecarui jucător în parte. Mi-aș dori ca și în perioada următoare – pentru că la meciurile oficiale vor juca 11 plus cele trei schimbări – cei care nu prind minute în meciurile oficiale, e foarte important să aibă ritm de joc. Vom încerca în fiecare săptămână, dacă nu vom avea accidentări, să putem face astfel de jocuri. Dalin Munteanu vine după o perioadă ingrată pentru el, se antrenează de două săptămâni cu noi. Rămâne de văzut în perioada următoare dacă din punct de vedere medical este apt, pentru ca apoi să putem disucta din unct de vedere sportiv”, a declarat Petruescu.

CNPT va juca cu echipele de Liga a III-a cu program separat

Dacă anul trecut CNPT nu puncta în clasament dar era programată ca orice altă echipă, acum va juca ca nilște etape intermediare,fără joc în week-end. „Suntem în plină pregătire. Au plecat o serie de jucători, au venit alții noi. Sunt foarte mulțumit, mai ales repriza a doua am controlat jocul cap-coadă. Asta spune multe despre munca făcută cu băieții în trei ani de zile. Îi pregătim să ajungă în eșaloanele superioare, să ajungă fotbaliști. Noi probabil vom juca în fiecare săptămână un meci cu echipele de Liga a III-a. Nu ne interesează că nu s-a jucat nici până acum pe puncte sau pe clasament, important e să ajungă ei să facă fotbal de performanță. În fiecare săptămână vom juca marți sau miercuri”, a explicat antrenorul Cristian Petcu.

Anda DELIU 07 Aug. 2018, 22:24 Campionat
Pe aceeași temă