ASU Politehnica a prins curaj după succesul cu „U” Cluj și vrea o victorie și la Bacău. „Au o așezare dubioasă, un joc dubios”

Marius ANGHEL 30 Aug. 2018, 13:45 Campionat
ASU Politehnica a prins curaj după succesul cu

ASU Politehnica are parte săptămâna aceasta de una dintre cele mai lungi deplasări ale sezonului, pe terenul celor de la Aerostar Bacău, un drum pe care echipa îl va parcurge în două zile. Timișorenii vin după prima victorie, obținută chiar cu „U” Cluj, și doresc să se impună și în fața singurei reprezentante a Moldovei în eșalonul secund.

Echipa a plecat de joi spre Tărlungeni, unde va dormi o noapte. Vineri dimineața, urmează un antrenament în localitatea brașoveană, iar apoi, se continuă drumul spre Bacău. Adrian Poparadu e în continuare accidentat, dar va avea drept de joc mijlocașul Adrian Bedea, care până acum ispășea o suspendare din sezonul trecut.

Antrenorul secund Antonio Foale spune că băcăuanii au un joc mai ciudat. „Jocul de la Bacău abia îl așteptăm, pentru că ne dorim foarte mult o victorie. Cu toată încrederea vă spun că vom lega două victorii. Ultimul joc a fost foarte bun, băieții noștri sunt montați, au dat dovadă de profesionalism, de valoare. Urmează să mergem la Aerostar, să ne întoarcem cu cele trei puncte. Ei au o așezare dubioasă, un joc dubios așa, dar se bazează pe zonele centrale. Joacă cu minge lungă, mingea a doua. Terenul va fi destul de rău ca suprafață de joc, probabil de asta și joacă așa”, a precizat Foale.

Scutaru prefațează un sezon dificil și imprevizibil

Cristian Scutaru, unul dintre cei mai experimentați jucători din lotul Politehnicii, e de părere că în actualul sezon de Liga a 2-a, meciurile sunt deschide la orice rezultat.

„Vrem să venim cu cele trei puncte. Am făcut un meci bun cu U Cluj, ne-am pregătit foarte bine săptămâna aceasta și sperăm să venim măcar cu un punct de la Bacău. Suntem încrezători, profesioniști până la capăt. Totul depinde numai de noi. E o echipă nou-promovată. După cum se vede, fiecare meci e dificil anul acesta. Se vorbea de Petrolul și U Cluj că sunt favorite la promovare, și ambele s-au încurcat. Va fi un meci greu, dar noi rămânem încrezători că vom veni cu puncte de la Bacău”, a declarat Scutaru.

Plămadă se așteaptă la asistență mare la meci

Ionuț Plămadă îi cunoaște pe mulți dintre fotbaliștii și pe antrenorul de la Aerostar și se așteaptă ca sâmbătă, stadionul să fie plin. „Vom avea cu siguranță un meci foarte greu, este o echipă bună. Pe mulți băieți îi cunosc, l-am avut pe Cristi Popovici antrenor. Mergem încrezători după victoria frumoasă cu U Cluj, dar care ne obligă la mai mult. Trebuie să luăm cel puțin un punct, dar noi sperăm la toate trei. Au jucători precum Buhăcianu, Hurdubei, Vraciu, Căinari, Istrate, un Mihăieș care a fost și la Sfântu Gheorghe. Jucători cu exeriență, mulți tineri dornici de afirmare. Cu siguranță va veni multă lume. Nu mai au galerie, ca pe vremuri, dar vin suporterii de rând”, a precizat Plămadă.

Aerostar Bacău are doar un punct acumulat în primele patru etape și e pe locul 19 în campionat. Cu patru puncte, ASU Politehnica e pe locul 13. Meciul dintre cele două echipe are loc sâmbătă, de la ora 11:00 și nu va fi televizat. Desfășurarea jocului poate fi urmărită în format LIVE-TEXT pe Liga2.ro.

Articol scris de Anda DELIU

Marius ANGHEL 30 Aug. 2018, 13:45 Campionat
Pe aceeași temă