ASU Politehnica a ajuns să se bucure de orice egal. Petruescu, după remiza obținută pe final cu SSC Farul: „Sunt mulțumit în mare parte de joc”

Anda DELIU, Marius ANGHEL 11 Apr. 2019, 13:14 Campionat

ASU Politehnica a devenit, în ultima vreme, o „specialistă” a remizelor și merge „pe sârmă” cu punctele, în încercarea de a nu pica pe pozițiile retrogradabile. Alb-violeții au picat pe locul 15, primul aflat deasupra zonei roșii, la finalul etapei a 29-a, iar Cosmin Petruescu a fost mulțumit de egalul din deplasarea de la SSC Farul Constanța, scor 1-1. Ca de obicei, și după acest meci, antrenorul a lăudat foarte tare adversarul, iar impresia generală e că timișorenii se mulțumesc cu puțin, pentru o echipă care se pretinde continuatoarea morală a clubului care a eliminat-o pe Șahtior Donețk din preliminariile UCL.

Politehnica a primit gol din minutul 21, după o acțiune personală a lui Romeo Surdu. Degeaba a fost Murariu providențial în poartă, căci Cristian Ene a ratat din nou dintr-o poziție incredibilă. În repriza secundă, bănățenii au marcat un gol norocos. Adrian Bedea a șutat în minutul 74, iar mingea a ricoșat dintr-un adversar în poartă. De precizat că fanii timișoreni au ajuns în repriza secundă la meci, după ce Poliția i-a oprit în județul Prahova.

La final, Petruescu a răsuflat ușurat că echipa sa n-a pierdut și a obținut un egal. „Îi felicit pe băieți pentru atitudinea avută în acest joc, mult schimbată față de partida anterioară. Lucru care s-a văzut și în rezultatul final, un egal pe terenul unei echipe care s-a schimbat foarte mult în această iarnă. Și-au adus foarte mulți jucători cu experiența Ligii 1, chiar și jucători străini. O echipă foarte bună și sunt convins că de la Constanța se va pleca foarte greu cu punct de acum înainte. Sunt mulțumit în mare parte de joc, chiar dacă nu sunt trei puncte. Este un punct de moral, de încredere și care ne ține la o distanță nu foarte mare, de locurile retrogradabile. Am început jocul puțin mai ezitant, am și primit un gol relativ ușor. După care, mă bucur că am avut reacție și repriza a doua, dar mai ales finalul de joc, ne-a aparținut”, a declarat antrenorul echipei pentru site-ul oficial.

SSC FARUL CONSTANȚA – ASU POLITEHNICA TIMIȘOARA   1-1
Romeo Surdu 21′ / Adrian Bedea 74′

R. Avram (cpt.) – Joao Diogo (Doumbia 85′), Ispas, Ehmann, Neciu – Celestino, D. Toma, R. Miranda – M. Fotescu (Nic. Moise 55′), Diego Rosado, Surdu (G. Păun 55′)
Rezerve neutilizate: Mih. Popa, Iani, Antoche, Tud. Moldovan
Antrenor: Petre Grigoraș

Murariu – C. Jurj, Scutaru, Mera (cpt.), Cherecheș – Droș, Bg. Vasile (Bedea 40′) – Oct. Ursu (Vidrăsan 78′), A. Ignea, Alin Manea – Cr. Ene (Coadă 86′)
Rezerve neutilizate: Borbei – Dr. Cojocaru, Mih. Ene, F. Trip
Antrenor: Cosmin Petruescu

Stadion: „Gheorghe Hagi” (Constanța); Spectatori: 1.000; Arbitru: Cătălin Buși (Râmnicu Vâlcea); Asistenți: Romică Bîrdeș (Pitești) și Florin Pucheanu (Ulmi).

În urma aceste remize, SSC Farul a acumulat 33 de puncte și a căzut pe locul 14, în timp ce ASU Politehnica a făcut 32 de puncte și a căzut pe poziția a 15-a. Ultimul loc retrogradabil, ocupat de Daco-Getica, are 30 de puncte.

În etapa din weekend, SSC Farul joacă sâmbătă, de la ora 14:00, în deplasare la „U” Cluj, iar ASU Poli joacă duminică, de la ora 15:00, pe teren propriu, cu ultima clasată Dacia Unirea Brăila.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: FC Farul Constanța

Anda DELIU, Marius ANGHEL 11 Apr. 2019, 13:14 Campionat
Pe aceeași temă