ASU Poli și-a complicat singură victoria cu CS Afumați. Brîndescu îl urechează pe Gorovei după eliminare: „A fost lipsă de maturitate și de profesionalism”

Marius ANGHEL 15 Apr. 2017, 16:29 Campionat

Fără niciun punct acumulat în ultimele trei meciuri, ASU Poli a reușit, vineri, pe teren propriu, în etapa a 29-a a Ligii 2, să-și întrerupă seria negativă și să câștige meciul cu CS Afumați, scor 2-1, însă nu a dus lipsă de emoții. Timișorenii au profitat astfel de eșecul „lanternei roșii” la Suceava și s-au îndepărtat la 11 puncte de ea, scăpând de grijile retrogradării.

Alb-violeții au început bine meciul cu CS Afumați și după numai șapte minute de joc erau în avantaj. Gorovei l-a fentat pe portarul Muțiu, ieșit la marginea careului, șutul său a fost respins de pe linia porții de căpitanul Patriche, faza a continuat, Teuț a recentrat de pe dreapta, iar Taub (7), urcat în atac, a înscris plasat din 8 metri, cu o lovitură de cap ca colțul lung. Replica ilfovenilor a fost slabă, iar timișorenii au continuat să preseze la poarta adversă. Au făcut-o cu folos, deoarece înainte de pauză au reușit să-și majoreze avantajul de pe tabelă. Ștefan Blănaru (42) a scos un penalty, șutând în brațul unui adversar, și tot el l-a transformat, bătând în stânga, în colțul opus săriturii lui Muțiu.

Echilibrul jocului s-a rupt însă la ultima fază a primei reprize. La un duel între Gorovei și Tudorache, mijlocașul polist i-a aplicat un cot în figură jucătorului oaspete, iar centralul ploieștean Adrian Ilyes a arătat, fără ezitare, direct cartonașul roșu. La acea lovitură liberă rezultată, Olariu (45+2) putea reduce din diferență, însă mingea trimisă perfect de la 30 de metri central a fost scoasă din vinclu de Gakos.

Conduși cu două goluri, ilfovenii de la Afumați și-au consumat toate schimbările încă după o oră de joc, în speranța că vor putea profita de omul în plus pe care îl aveau pe teren și că vor obține cel puțin un punct. Petculescu (54) i-a dat primul emoții lui Gakos, atunci când mingea șutată de el din drop, din centrul careului, a lovit bara din stânga, aproape de vinclu. Golul oaspeților a picat în cele din urmă după o lovitură de pedeapsă. Tudorache (73) și Zaharia au făcut șah mat defensiva timișoreană cu un un-doi, iar Bilia l-a ținut în propriul careu pe Tudorache. Marian Vlada (74) a executat penalty-ul în stânga jos, Gakos a sărit pe direcția mingiei, dar nu a putut-o para. Au urmat apoi momente în care gazdele s-au temut că vor fi egalate, însă singurul care a mai ajuns să finalizeze pe poartă a fost fundașul Buzea (80), însă Gakos a reținut fără emoții.

ASU Poli a bifat astfel 27 de puncte în clasament, a egalat Baloteștiul, însă se menține pe locul 15.

Brîndescu: „Sunt mulțumit de atitudine și de ambiția de care au dat dovadă după ce am rămas în zece oameni”

La final, antrenorul timișorenilor, Sorin Brîndescu, s-a arătat la final extrem de supărat pentru gestul de la eliminare al lui Gorovei. „Pe alocuri sunt mulțumit, mai ales pentru cele trei puncte. Jocul a avut însă oscilații și au fost și lucruri care m-au nemulțumit. În primul rând, eliminarea lui Gorovei. A fost lipsă de maturitate și de profesionalism. La 2-0, înainte de pauză, să iei cartonaș roșu… avem de suferit cu toții pentru anumite decizii pe care jucătorii le iau greșit în timpul jocului. Nici nu l-am mai întrebat cum își motivează gestul, la pauză nu mai puteam da timpul înapoi și trebuia să vedem ce avem de făcut în repriza a doua pentru a lua cele trei puncte. Arbitrul am înțeles că a trecut în raport că l-a scuipat pe jucătorul de la Afumați, însă eu am văzut că l-a lovit cu cotul. Un gest nesportiv, care nu-și are locul pe terenul de fotbal”, a declarat Brîndescu, citat de Druckeria.ro.

Pe lângă eliminarea lui Gorovei, Brândescu a fost nemulțumit și de unele aspecte tactice ale jocului, care au dus la emoții suplimentare pentru obținerea victoriei. „Am fi putut închide jocul mai repede. Și Blănaru a avut o ocazie mare la 1-0 și Birău putea marca pentru 3-0 în repriza a doua. Adversarul și-a creat câteva situații importante. Sunt nemulțumit de prima repriză, în care am deschis rapid scorul și am făcut din nou pasul înapoi, nejustificat, și le-am permis astfel adversarilor să atace. Sunt mulțumit însă de atitudine și de ambiția de care au dat dovadă după ce am rămas în zece oameni. În repriza a doua am pus în practică bine jocul de apărare. Nu aș putea spune că băieții n-au avut până acum atitudine. Au avut, însă ne lipsește agresivitatea. Nu avem jucători de acest profil, foarte agresivi, genul de recuperatori, iar acest lucru se vede”, a mai spus antrenorul Politehnicii.

Pentru ASU Poli urmează meciuri și mai grele, cu Sepsi, Juventus și Olimpia.

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: Emanuel Titus ILIEȘI (Mediafax Foto)

Marius ANGHEL 15 Apr. 2017, 16:29 Campionat
Pe aceeași temă