ASU Poli se scufundă în clasament, Petruescu se consolează cu ocaziile: „Campionatul Ligii 2 este unul de anduranță. Facem un apel la calm, la încredere”

Marius ANGHEL 10 Mar. 2019, 11:09 Campionat

ASU Politehnica trece printr-o perioadă în care fanii aproape că au uitat bucuria victoriei, cu un singur succes în 11 runde. Bănățenii au pierdut, sâmbătă, pe teren propriu, 2-1 cu Aerostar Bacău, meci după care Cosmin Petruescu a ținut din nou o prelegere despre numărul mare de ocazii al echipei sale și despre numărul mare de jucători U21 din lot. Valul de comentarii nemulțumite ale fanillor de după joc, inclusiv cele în care i se cer demisia tehnicianului, sugerează că suporterii nu mai au răbdare cu „Conferențiarul”.

Parcă simțind că fanii îi cer din nou online demisia, Petruescu a punctat ce mult îi apreciază. „A fost o partidă pe care trebuia să o câștigăm. Ne-am dorit foarte mult acest lucru. Cred că s-a văzut din atitudinea și determinarea cu care am abordat acest joc. O situație un pic mai delicată, e destul de greu să vorbim încă la cald. Din punct de vedere al jocului, consider că a fost o partidă pe care am controlat-o cap-coadă, din punct de vedere al ocaziilor, al posesiei, al frecvenție de acțiuni de poartă și așa mai departe. A fost o partidă clasică care a arătat cât de nedrept poate fi fotbalul. Rămânem încrezători, rămânem optimiști, chiar dacă am pierdut, facem un apel la calm, la încredere, la răbdare în primul rând, chiar dacă acest lucru este cel mai greu din punct de vedere al unui suporter. Chiar aș vrea să-i felicit pentru modul în care s-au comportat pe tot parcursul jocului. Cu siguranță ne vom revanșa în partidele următoare. Ne pare rău că nu am reușit să obținem toate cele trei puncte. Ceea ce rămâne la finalul jocului este rezultatul, iar rezultatul nu ne-a fost favorabil. Iar din punct de vedere al jocului, consider că nu am avut un joc consistent”, a precizat „Conferențiarul” după înfrângerea în fața Aerostarului, devenită acum una dintre adversarele în lupta pentru evitarea retrogradării.

Antrenorului spune că a vrut să joace ofensiv, cel puțin în ceea ce privește opțiunea pentru fundași laterali. „Un joc pe care l-am început ezitant. Am primit gol la primul șut pe poartă, poate și singurul din prima repriză. După care l-am pierdut și pe Marvin (n.r. Marvin Schieb). Sper să nu fie ceva foarte grav. Din punct de vedere al rezultatului și alcătuirii formației, îmi asum tot ce am pregătit în această săptămână. Am încercat să alcătuim o echipă ofensivă, am schimbat ambii fundași laterali, deși nu au jucat rău la Cluj, din contră, au făcut-o foarte bine în plan defensiv. Dar ne-am dorit foarte mult să venim cu acțiuni pe benzi. Știam despre Aerostar că este o echipă care se închide bine pe zona centrală, de aceea ne-am dorit să-i desfacem foarte mult pe margini. Or, din acest punct de vedere, consider că atât Motreanu cât și Cherecheș au venit cu un aport consistent”, a mai spus Cosmin Petruescu.

Murariu, gafeur, dar și expus

Portarul Rareș Murariu nu prea a impresionat de când a venit la Politehnica. În tur, Petruescu l-a titularizat până i-a pus aproape toții fanii în cap. Consecința a fost că și după gafa din meciul cu Aerostar, fotbalistul de 19 ani a ieșit cu ochi în lacrimi, în criticile fanilor.

„Suntem bărbați cu toții, trebuie să recunoaștem. A fost o nesincronizare la faza celui de al doilea gol. Dacă în primele două partide de la Oradea și Cluj a ieșit bine ca prestați și evoluții, singurul lucru de reproșat fiind lipsa de comunicare la golul primit la Cluj. Am discutat cu el acest lucru, la fel cum a făcut-o și antrenorul cu portarii. Este jucătorul nostru. Joacă pe o poziție în care orice greșeală se vede pe tabela de marcaj. Cel mai ușor este să lovim în Murariu, dar cu siguranță nu o vom face”, a spus Petruescu despre greșeala portarului împrumutat de la Viitorul.

Dalin Munteanu nu este o soluție, deoarece și-a rupt mână la un amical cu echipa de Liga a V-a UVT, iar Alexandru Borbei (15 ani) e privit de Petruescu prin prisma vârstei. Argumentul că tânărul care din vară va ajunge la Sampdoria nu are psihic pare hilar, având în vedere ca Murariu plânge după meciuri și reproșează presei criticile la obiect. „Borbei este încă un copil. Chiar dacă fizicul nu indică asta, psihicul său este încă cel al unui copil de 15-16 ani. Avem încredere în el”, a filosofat „Conferențiarul”.

Altfel, cu o singură victorie în patru luni, cea cu Metaloglobus, Petruescu mimează în continuare liniștea, însă îl trădează vocea nervoasă de la conferințele de după înfrângeri. „Un antrenor cu mare experiență spunea despre campionatul ligii a doua că este un campionat de anduranță. Sunt întru-totul de acord cu el. Mai sunt încă 14 meciuri și foarte multe puncte puse în joc. Ne dorim să câștigăm toate meciurile de pe teren propriu, pentru a nu avea emoții cu retrogradarea”, a mai spus antrenorul Politehnicii.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Leczki JOZSI și Emanuel Titus ILIEȘI / MediafaxFoto

Marius ANGHEL 10 Mar. 2019, 11:09 Campionat
Pe aceeași temă