ASU Poli s-a descătușat cu CS Balotești și s-a distanțat de locurile retrogradabile. Cum au comentat cei doi antrenori derby-ul suferinței

Marius ANGHEL 24 Nov. 2016, 18:37 Campionat

ASU Politehnica și-a revenit la fix după înfrângerea cu Academica Clinceni și la doar patru zile distanță a obținut o victorie extrem de importantă în lupta pentru evitarea retrogradării. Timișorenii au câștigat, miercuri, pe Știința, la scor în fața Baloteștiului, principalul adversar în această luptă, scor 4-1, însă nu a fost lipsită de emoții. Alb-violeții s-au distanțat acum la cinci puncte de ultimul loc retrogradabil, ocupat de Unirea Tărlungeni, și au urcat pe 14, în timp ce ilfovenii din Balotești au căzut pe 17.

Timișorenii au început perfect meciul cu CS Balotești și au preluat conducerea după doar patru minute de joc. Lansat de Bădăuță, Ghinescu a pătruns în careu și a finalizat la colțul lung cu un șut din 11 metri. Totuși, avantajul jucătorilor lui Sorin Brîndescu nu a rezistat foarte mult, după ce Marciuc (23) a egalat cu o lovitură de cap din 6 metri după o centrare din lovitură liberă a lui Lucian Ion.

În prima repriză, ambele echipe au mai punctat câte o dată, însă golurile au fost anulate. Mai întâi au reușit să înscrie oaspeții, prin Herea (10), cu capul, dar s-a semnalizat offside, același motiv fiind imputat și la transformarea lui Giuricici (25), care trimisese în plasă după ce portarul Fulga respinsese în față mingea șutată de Birău.

În partea secundă, jocul a rămas echilibrat până spre final, în ultimul sfert de oră, atunci când timișorenii s-au descătușat. Bădăuță (73) a fost primul care a desprins-o pe ASU Poli pe tabelă cu o reluare din 14 metri în stânga lui Fulga, apoi nou-intratul Blănaru (83, 85) a reușit o „dublă” și a pus capăt jocului. Mai întâi l-a învins pe goalkeeper după un un-doi cu Vucea, iar apoi a scăpat pe contraatac și a finalizat din 10 metri.

Brîndescu: „Sunt mai mulțumit de prima repriză”

Antrenorul Politehnicii s-a dovedit inspirat cu cele trei schimbări efectuate în partea a doua a jocului, nou-intrații destabilizând defensiva oaspeților și ducând la înscrierea a trei goluri. „Presiunea rezultatului, pentru că am întâlnit prima echipă de sub linie, noi fiind prima peste linie, și-a pus amprenta asupra jocului. Eu, din punct de vedere tactic și al realizărilor, sunt mai mulțumit de prima repriză, dar am dat repede gol, apoi ne-am relaxat, nu am înscris, am luat gol la o neatenție, fază fixă, după care am devenit precipitați, fricoși, speriați. Dar totuși e bine că am câștiga acest joc. Cele trei puncte ne dau mult mai multă liniște. Jucătorii care au intrat și-au făcut datoria. Blănaru a luptat, Vucea și-a exploatat viteza, Dănăricu a dat pasă de gol, toți jucătorii au dat randament. Important e cine aduce mingea în față, nu sistemul, vom vedea ce va fi în meciurile următoare”, a declarat după joc, citat de pressalert.ro, Sorin Brîndescu.

Nica: „Timișoara a avut o bancă mult mai bună decât a noastră”

De partea cealaltă, antrenorul Baloteștiului a vorbit despre aportul jucătorilor nou-intrați în repriza a doua, după părerea sa, aceștia fiind cei care au decis soarta jocului. „Au fost două reprize diferite. Prima echilibrată, a doua total altfel. După părerea mea, Timișoara a avut o bancă mult mai bună decât a noastră. Au intrat doi jucători care au făcut diferența. Am discutat la pauză, să ne așezăm bine, ne gândeam că putem să și marcăm. Au făcut două schimbări însă pentru atac. Mai avem o etapă, nu știu dacă se mai joacă și celelalte două, și sperăm să ne întărim din iarnă încolo. Nu cedăm, cine știe ce se poate întâmpla în primăvară, câte mai rămân. Cred că avem cu ce, poate mai luăm ceva de la cele două echipe desființate. O să fie jucători, mai ales că suntem în Capitală. Noi nu avem niciun fel de probleme financiare”, a spus, citat de pressalert.ro, Cornel Nica.

VEZI o GALERIE FOTO a meciului de la Timișoara

În următoarea etapă ASU Poli stă, deoarece ar fi trebuit să joace la ACS Berceni, iar CS Balotești primește sâmbătă, de ora 11:00, vizita Clinceniului.

ASU POLITEHNICA TIMIȘOARA – CS BALOTEȘTI    4-1
Ghinescu 4′, Bădăuță 73′, Șt. Blănaru 83′, 85′ / Marciuc 23′

Gkakos – Motreanu, Cr. Gălan (cpt.), Bilia, Taub – D. Constantinescu – Teuț, Giuricici (Blănaru 46′), Birău (Dănăricu 82′), Ghinescu (Vucea 67′) – Bădăuță
Rezerve neutilizate: A. Constantinescu – Telescu, Todorov, Neamțu
Antrenor: Sorin Brîndescu

Fulga – Andr. Răuță, Flămânzeanu, Marciuc, C-tin. Dedu – P. Ioniță, L. Ion (cpt.), Cl. Herea (Rol. Stănescu 81′), Fl. Niculae – Val. Andrei (Antoche 70′) – Bâtfoi
Rezerve neutilizate: Iordan – V. Niță, Mirescu, Păduraru, I. Darie
Antrenor: Cornel Nica

Stadion: Știința (Timișoara); Arbitru: Paul Unimatan (Zalău); Asistenți: Romică Bîrdeș și Gheorghiță Bălan (ambii din Pitești).

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: Emanuel Titus ILIESI (Druckeria)

Marius ANGHEL 24 Nov. 2016, 18:37 Campionat
Pe aceeași temă