ASU Poli rămâne cu mâna goală din deplasarea de la Ploiești! Cristian Scutaru, despre jocul cu Petrolul, infrastructura din România, lupta pentru salvare și un nou antrenor

Marius ANGHEL 02 Nov. 2019, 18:08 Campionat

ASU Politehnica Timișoara nu s-a ales cu niciun punct din primul meci din cele două din deplasare pe care le are programate în patru zile. La Ploiești, sâmbătă, echipa alb-violetă a fost mult inferioară Petrolului, însă a avut noroc și a scăpat doar cu o înfrângere cu 1-0. Golul l-a primit în minutul 26, de la Sergiu Arnăutu, iar băieții lui Toni Foale au ratat în prelungirile primei reprize cea mai mare ocazie a lor din acest joc. Pentru ASU Poli urmează meciul de marți, de la Buzău, cu SCM Gloria.

Transversala lui Axente, cea mai mare ocazie a timișorenilor

După o primă repriză în care rar au ieșit din propria jumătate, timișorenii au avut o dublă șansă de egalare chiar înainte de pauză, în minutul 45+1. După o centrare dintr-o lovitură liberă din dreapta executată de Cherecheș, Axente a reluat cu capul, mingea a lovit transversala și apoi a ajuns la Scutaru, care, din 7 metri, a încercat să trimită din foarfecă, însă a făcut-o modest, iar Avram a reținut. Apoi, în partea secundă, Avram a bâlbâit niște baloane la șuturile lui Alin Manea (60) și Axente (82), însă nu atât de periculoase pentru a produce schimbarea pe tabelă.

În schimb, Petrolul a ratat ocazii mari prin Younes (10, 38, 75), Marinescu (40, 41, 75) și Gavrilă (40), dar ar fi trebuit să primească și un penalty în minutul 41, când Cherecheș a făcut henț la o minge trimisă pe lângă el de Younes. Arbitrul și asistentul s-au făcut că nu au văzut.

Cristian Scutaru: „Poate altfel era situația și mersul jocului dacă se intra la pauză cu 1-1”

La finalul meciului, căpitanul Politehnicii din această partidă, Cristian Scutaru (32 de ani), a spus că se aștepta la un astfel de joc din partea Petrolului.

„A fost un meci greu. Ne așteptam să se desfășoare în situația asta (n.r. – cu mici excepții, ASU Poli n-a contat în atac în meciul de la Ploiești). Știam că au o echipă foarte bună, cu jucători cu experiență, care au jucat prin Liga 1, cu antrenor cu experiență, foarte mult, pe care l-am apreciat tot timpul. Dar n-am venit să luăm bătaie. Am venit să luăm un punct sau puncte. Din păcate, s-a terminat 1-0 și… Poate altfel era situația și mersul jocului dacă se intra la pauză cu 1-1. Cine știe”, a spus Scutaru la microfonul DigiSport.

Fundașul s-a plâns de infrastructura din România. „La deplasările astea mai lungi e foarte greu, mai ales dacă prinzi un trafic, neavând autostrăzi. Ai de mers foarte mult și se simte, se simte”, a spus Scutaru, întrebat cum a fost deplasarea cu autocarul până la Ploiești.

„Suntem într-o situație nefavorabilă”

Cât despre situație echipei în clasament, ASU Poli aflându-se pe loc retrogradabil în acest moment, ca în majoritatea timpului în acest sezon, Scutaru speră la salvarea de la retrogradare. „Nu știu ce rezultate au fost azi. Oricum, eram într-o situație neplăcută, nefavorabilă nouă. Sperăm să obținem cât mai multe victorii până la finalul campionatului, să ne putem salva”, a mai declarat polistul, care, în cariera sa, a mai trecut pe la Dinamo sau UTA.

Despre situația antrenorului, Scutaru așteaptă un nou antrenor pentru a se produce un șoc. „Cine știe, poate o să fie șocul ăla, cum se spune în fotbal. Când vine un antrenor nou se schimbă lucrurile, vine un șoc și, cine știe, poate să obținem mai multe victorii sau mai multe puncte”, e de părere fundașul Politehnicii.

„Secundul” Toni Foale a condus de pe margine echipa pentru a doua etapă la rând, după ce Mugur Gușatu și-a dat demisia. În acest sezon, în primele cinci etape, antrenor a fost Cosmin Petruescu.

Cu 14 puncte acumulate în 13 meciuri în 15 etape, ASU Poli ocupă antepenultimul loc în Liga 2, 17, aflându-se la două puncte în spatele celor patru echipe aflate deasupra locurilor retrogradabile.

ASU Poli joacă următorul meci marți, de la ora 16:00, la Buzău, restanța cu SCM Gloria, contând pentru etapa a 11-a. Timișorenii vor rămâne în zonă până la jocul de la Buzău. La finalul săptămânii, marți, de la ora 14:00, o întâlnește pe teren propriu pe FK Csikszereda.

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: Răzvan Păsărică (Sport Pictures) / Petrolul Ploiești

Marius ANGHEL 02 Nov. 2019, 18:08 Campionat
Pe aceeași temă