ASU Poli pierde și cu Dunărea și ajunge la patru meciuri fără succes. Andone: „În momentul de față, obiectivul real al echipei e evitarea retrogradării”

Marius ANGHEL 01 Oct. 2017, 09:30 Campionat

Nici revenirea pe stadionul „Dan Păltinișanu” n-a fost îndeajuns pentru a-i face poliști să iasă din seria proastă de rezultate. Sâmbătă, în cadrul etapei a 10-a a Ligii 2, ASU Poli a pierdut cu 1-0 meciul cu Dunărea Călărași și a ajuns la o serie de patru partide fără victorie, perioadă în care a obținut doar un egal. Echipa timișoreanului Dan Alexa a câștigat prin golul lui Bogdan Manole din prima repriză și a ajuns la a șaptea victorie consecutivă în campionat, consolidându-și poziția secundă în clasament.

La finalul meciului desfășurat pe stadionul „Dan Păltinișanu”, antrenorul Bogdan Andone s-a arătat supărat de nouă înfrângere a echipei sale, dar și de atitudinea unora dintre jucători. În aceste condiții, obiectivul Politehnici ar putea fi regândit.

„Un meci mai mult de luptă. Știam la ce să ne așteptăm, după cum am spus, Călărașiul e o echipă pe val, bine organizată, care primește greu gol. De asemenea, e foarte pragmatică pe faza de atac, foarte periculoasă la faze fixe. Din păcate, aici văd că avem probleme, la aceste dueluri individuale și am pierdut jocul, practic, dintr-o semiocazie, lovitură liberă de la 35 de metri aruncată în careu. Nu am reușit să revenim în joc, să gestionăm mai bine meciul. A mai trecut un meci pe lângă noi… Cred că, în momentul de față, obiectivul real al echipei e evitarea retrogradării. Le-am transmis și băieților că dacă nu se trezesc, dacă vor avea atitudinea aceasta unii dintre ei, acesta va fi obiectivul… Dacă îl vom realiza sau nu, rămâne de văzut”, a spus, citat de Druckeria, Andone.

„Greșelile de arbitraj sunt clar împotriva noastră”

Arbitrajul orădeanului Florin Marcu a stârnit controverse, antrenorul echipei timișorene fiind nemulțumit și de această dată, după meciul cu Dunărea, la fel cum a fost și după precedentele partide ale Politehnicii. Andone reclamă un penalty clar neacordat echipei sale, cartonașe galbene omise oaspeților și un arbitraj pro adversari.

„Credeți-mă că m-am săturat să vorbesc despre aceste arbitraje. Am mai spus, mergem la București și avem la centru un arbitru din București, care dă penalty pentru echipa gazdă, iar pentru noi refuză să dea. Venim acasă, același lucru… Suntem o echipă mică, nesprijinită de nimeni din afară, o echipă cu buget mic, care încearcă să facă lucruri cât mai bune, să ne creăm o idee, o filosofie de joc. Din păcate, dacă nu faci și puncte, nu rezolvi nimic. În momentul de față, cel mai important e să aduni puncte, pentru că așa ai și liniștea necesară să muncești. Noi am avut prestații bune, mai puțin astăzi, dar nu am mai strâns puncte în ultima perioadă. Greșelile de arbitraj sunt clar împotriva noastră. Și azi au fost câteva faze care se puteau penaliza foarte ușor cu galben pentru echipa adversă… Cu Mardare, care a luat balonul în fața mea cu brațul, apoi numărul 22 al lor (n.r. – Missi Mezu), care a făcut henț având deja un galben la 0-0, apoi circumstanțe de penalty, tot în prima repriză. Nu vreau să folosesc cuvinte urâte, dar a fost un arbitraj care i-a împins pe oaspeți tot timpul spre poarta noastră. Nu se mai fură ca pe vremuri, când eram eu copil, să dea trei penalty-uri împotriva noastră, dar tot ce e 50-50%, se dă pentru adversar, se lasă să tragă de timp cât vor ei… Dar nici noi nu gestionăm bine aceste momente, deși avem jucători cu experiență în lot. Nu știu ce ne lipsește… Poate personalitatea în joc, bărbăția necesară. Dar cu siguranță ne lipsește un lider, asta pot să spun! Lipsește un lider, care să strângă echipa în jurul lui, și să fie decisiv pe parcursul meciului”, a mai spus Andone.

„Una dintre marile noastre probleme e că nu avem luciditatea necesară pentru a înscrie”

Antrenorul Politehnicii a fost nemulțumit că la meciul cu Dunărea nu l-a avut la dispoziție nici pe căpitanul Ioan Mera, suspendat pentru cumul de cartonașe galbene.

„Poate la aceste mingi lungi, Mera ar fi fost unul dintre jucătorii care ar fi câștigat aceste dueluri. I-am și spus că nu era momentul acum să ia al patrulea cartonaș galben, pentru că jocul de astăzi a fost exact stilul de joc în care aveam nevoie de el, de lovitura lui de cap. Am încercat cu Krausz și Topic, apoi l-am tras pe Bilia în centru, pentru a-l juca mai sus pe Krausz… Am încercat și cu doi atacanți, dar n-am reușit să marcăm. Aceasta e una dintre marile noastre probleme, deși ne creăm situații de gol, nu reușim să le gestionăm sau nu avem luciditatea necesară pentru a înscrie. Dacă intra bara lui Ignea, la 0-0, cu siguranță ar fi fost alt meci și alt rezultat”, a afirmat Andone, citat de Druckeria.

„Dacă băieții nu se trezesc la realitate, suntem mai aproape de zona retrogradării”

Bogdan Andone a comentat și cum a gândit meciul în partea a doua a jocului și schimbările tactice pe care le-a făcut. „La pauză am schimbat sistemul, într-unul cu doi atacanți, Bădăuță și Staicu, și le-am cerut băieților să joace cât mai rapid spre vârfuri. Dar aici intervine valoarea individuală a fiecărui jucător. Nu am cerut niciodată să jucăm cu mingi lungi, pentru că nu avem în față un vârf de 2 metri, un pivot, căruia să-i aruncăm mingile. Am cerut să jucăm pe vârfuri, dar să o facem prin construcție. Au și fost câteva acțiuni foarte bune, pe dreapta la Sorescu și Motreanu, dar sunt momente în care poate presiunea și lipsa de idei te duc în situația de a încerca să aduci cu orice preț mingea în careu. Pe final, l-am avansat și pe Krausz, tocmai pe ideea de a juca pe devieri, sau să încercăm să recuperăm mingea cât mai sus. Din păcate, n-a fost să fie… Săptămâna trecută, la Afumați, o astfel de tactică a dat roade pentru gazde. Trecem printr-un moment delicat și, cum am spus, dacă băieții nu se trezesc la realitate, suntem mai aproape de zona retrogradării, decât de prima parte a clasamentului, ceea ce ne-am propus în vară”, a conchis antrenorul Politehnicii.

Fără victorie de patru meciuri, ASU Poli a ajuns pe locul 11, cu 13 puncte și etapa viitoare are meci la Satu Mare, cu Olimpia, o echipă care pare că s-a schimbat în bine după ce a fost preluată de antrenorul Zoltan Ritli.

Foto: Leczki Jozsi

Marius ANGHEL 01 Oct. 2017, 09:30 Campionat
Pe aceeași temă