ASU Poli obține trei puncte mari la Călărăși. „Băieții s-au autodepășit, după un nou început de meci cu gol primit pe fondul unei greșeli copilărești”

Marius ANGHEL 29 Oct. 2016, 15:28 Campionat

ASU Politehnica s-a conectat mai bine la importanța meciului cu Dunărea Călărași, din cadrul etapei a 14-a a Ligii 2, și a reușit in extremis să câștige toate punctele puse în joc. Timișorenii s-au impus cu 3-2 în minutul 90+3 la capătul unei partide cu răsturnări spectaculoase de scor și o mulțime de ocazii. Alb-violeții câștigă un meci extrem de important în lupta pentru evitarea retrogradării și, totodată, obține prima victorie în deplasare, în fața unui adversar normal, fiindcă cea în fața Pâncotei, care a și fost anulată în această săptămână, era oricum doar o formalitate.

Jucătorii lui Sorin Brîndescu au început cât se poate de prost meciul de la Călărași. Încă din minutul 4 s-au văzut conduși după ce Mircea Ștefan a înscris simplu după o gafă a portarului Gkakos la un corner. Avantajul Dunării s-a dovedit apoi fragil, nemulțumirile din tribună ale spectatorilor, exprimate în dese rânduri cu voce tare, făcându-i pe jucătorii lui Adrian Mihalcea să cedeze ușor teren. Birău (19), Mărgărit (37) și Ghinescu (42) au fost aproape de gol în prima repriză, însă și ASU Poli putea intra la cabine condusă la o diferență mai mare dacă Gkakos nu intervenea in extremis în două rânduri în fața lui Panait (24) și Ștefan (29).

Partea a doua a jocului a fost una mult mai spectaculoasă. Birău (51) a restabilit egalitatea pe tabelă după ce a scăpat singur cu Cezar Lungu, iar timișorenii au avut forța să treacă în avantaj după ce Panait a faultat în careu, iar Dan Constantinescu (56) l-a învins din penalty pe fostul portar al Stelei. La faza imediat următoare, călărășenii au restabilit egalitatea prin fundașul Șandru (57), care a înaintat cu balonul la picior în jumătatea adversă și a marcat cu un șut de la 22 de metri.

Tot timișorenii au fost cei care au fost la conducerea jocului și după ce Dunărea a reușit egalarea. Bădăuță (61) a trimis în transversală, Stancu (64) a ratat de puțin ținta, Taub (66, 72), din nou Stancu (68) și Bădăuță (70) n-au fost în stare să-l învingă pe Cezar Lungu. Și gazdele au avut șansa lor de a prelua conducerea, dar Ciocâlteu (63, 75), în două rânduri, a trimis de puțin pe lângă de fiecare dată.

Lovitura de grație a dat-o în ultimul minut de prelungiri Bădăuță (90+3), atunci când a scăpat pe un contraatac singur cu goalkeeperul călărășean și a adus o victorie extrem de prețioasă.

„În repriza a doua ne-a avantajat și vântul”

La finalul jocului, antrenorul Sorin Brîndescu considera că victoria Politehnicii a fost una meritată, mai ales că jucătorii săi au irosit alte câteva ocazii mari de gol în repriza secundă. „Băieții s-au autodepășit astăzi și vreau să îi felicit. Din nou am început meciul de la 1-0 pentru adversar, pe fondul unei greșeli copilărești. Iar atunci când greșești într-un astfel de mod, iar adversarul are un avantaj, e foarte greu să te remontezi și există riscul să cazi psihic. Noi nu am făcut-o, am continuat să jucăm, prima repriză a fost destul de echilibrată, fără ocazii foarte mari, dar în repriza a doua am dominat jocul, l-am controlat, puteam înscrie de mai multe ori. Cred că e o victorie meritată prin ansamblul jocului”, a declarat Brîndescu, citat de druckeria.ro. „Am conștientizat că putem câștiga acest joc, de aceea am și venit până aici, să îl câștigăm. Am crezut în șansa noastră, am jucat cu ambiție și ne-am și adaptat condițiilor. A bătut un vânt foarte puternic la Călărași, care în repriza a doua ne-a avantajat, am jucat foarte avansat, am recuperat mingea pe poziții ofensive, iar de acolo am avut posibilitatea de a lucra multe faze”, a mai spus Brîndescu.

„Nu avem prea mult timp să ne bucurăm de victorie”

Cu victoria anulată în fața Pâncotei, dar cu trei puncte obținute la Călărași, ASU Poli a ajuns să aibă 9 puncte în clasament, să rămână tot pe loc retrogradabil, însă să se apropie la un singur punct de primul loc de deasupra locurilor care duc în Liga 3. „Asta este șansa noastră. Am știut de când a început campionatul că finalul de tur ne aduce meciurile mai accesibile, pe care trebuie să le câștigăm, pentru a trece de zona roșie. Sperăm ca și victoria de astăzi să ne dea încredere, moral, dar în același timp luciditate și modestie pentru meciurile care urmează. Trebuie să le tratăm la fel, cu maximum de concentrare și cu seriozitate. Nu avem prea mult timp să ne bucurăm de victoria de astăzi, pentru că jucăm acasă, cu Tărlungeni, și poate e chiar un meci decisiv pentru zona retrogradării”, a mai spus, citat de druckeria.ro, Brîndescu, care a comentat și excluderea echipei Șoimii Pâncota din campionat: „În prima fază, am privit decizia cu un regret, pentru că aveam trei puncte și ni le-au luat, în condițiile în care noi am obținut foarte puține puncte în acest sezon. Una peste alta, s-ar putea ca excluderea Pâncotei să fie în favoarea noastră. Noi am câștigat cu 3-0 acolo, iar alte echipe ar mai putea pierde din golaveraj. Nu am avut timp să ne gândim prea mult la acest aspect, trebuie să luăm lucrurile ca atare și să ne adaptăm. Pentru noi, acum, contează doar meciul din etapa vitoare, cu Unirea Tărlungeni, pe care trebuie neapărat să-l câștigăm”.

În etapa viitoare, ASU Poli întâlnește pe teren propriu pe Unirea Tărlungeni, o altă echipă care se luptă pentru evitarea retrogradării. Ilfovenii au 10 puncte, însă mâine vor întâlni pe teren propriu pe UTA Bătrâna Doamnă.

Foto: FB Politehnica Timișoara

 
 
 
Marius ANGHEL 29 Oct. 2016, 15:28 Campionat
Pe aceeași temă