ASU Poli n-a profitat de haosul de la CSM și a obținut doar un punct în fața unei echipe care probabil se va desființa. Brîndescu: „Ne-am speriat că eram la conducere”

Sorin Brîndescu, antrenorul echipei ASU Politehnica Timișoara, avertiza înaintea meciului cu CSM Râmnicu Vâlcea că jucătorii săi nu trebuie să considere ca și câștigat acest duel împotriva formației despre care în această săptămână s-a spus că urmează să se desființeze și, în plus, rămăsese și fără antrenorul Jerry Gane.

Indicațiile lui Brîndescu păreau să fie doar simple vorbe din respect față de adversar după ce jucătorii săi reușeau să deschisă scorul în meciul de sâmbătă cu Vâlcea chiar din secunda 22. Alexandru Birău la învins pe Muțiu încă de la prima acțiune a jocului, iar ASU Poli părea că va defila cu CSM. Timișorenii s-au întrecut apoi în ratări și nu și-au concretizat și pe tabelă superioritatea din joc, iar acest lucru avea să-i coste în repriza a doua. Constantin Staica (69) a adus egalarea, iar rezultatul final a fost unul de egalitate.

Punctul obținut cu Vâlcea a dus la micșorarea diferenței față de CS Balotești, ultima echipă aflată pe loc retrogradabil, ducă ce ilfovenii au câștigat pe teren propriu cu Chindia. Timișorenii vor ierna la patru puncte de poziția ce duce în Liga 3, ratând ocazia să treacă peste CSM Râmnicu Vâlcea în cazul în care ar fi câștigat meciul.

La finalul jocului, Sorin Brîndescu s-a arătat dezamăgit de automulțumirea care s-a instalat în mintea jucătorilor săi după marcarea rapidă a golului și crede că echipei i-a lipsit din nou maturitatea. „Am deschis repede scorul, dar acest lucru e cu două tăișuri. Le-am și strigat după gol că e tot 0-0, și la pauză le-am spus același lucru, că trebuie să jucăm și să mai înscriem, pentru a ne desprinde. Nu am reușit să facem acest lucru, poate ne-am automulțumit, poate ne-a fost și frică, ne-am speriat că eram la conducere, iar noi ne doream foarte mult această victorie. Echipa din Râmnicu Vâlcea a avut mai mult posesia, ne-a dominat dar nu a avut situații clare de poartă. Pe contraatac ne-am creat noi ocazii mai multe. Dar acesta este fotbalul… E cu atât mai mare dezamăgirea (n.r. – că nu s-a putut câștiga în fața unei echipe aflate în degringoladă)… Suntem dezamăgiți și de faptul că echipele cu care ne luptăm fac puncte. Și Baloteștiul a bătut astăzi, iar noi batem pasul pe loc. Ne surprind aceste rezultate, dar singurul lucru pe care îl putem face noi e să câștigăm pe teren. Și exact asta nu conștientizăm și nu reușim să facem. Singurul nostru atu e jocul echipei, iar astăzi am dezamăgit la acest capitol”, a spus, citat de druckeria.ro, Brîndescu.

„Poate ne-a și călit acest tur, sper să ne dea mai multă maturitate pentru ce va urma la primăvară”

Antrenorul Politehnicii a tras și câteva concluzii despre sezonul de toamnă din eșalonul secund, unul extrem de lung, în care s-au disputat nu mai puțin de 21 de etape. „Concluziile sunt multe… Era clar că Liga a 2-a era o necunoscută pentu noi, nu neapărat pe plan sportiv, ci și organizatoric. Ne-am adaptat din mers, am încercat să o facem cât mai bine. Poate ne-a și călit acest tur, sper să ne dea mai multă maturitate pentru ce va urma la primăvară. Deși suntem în obiectiv, pentru că suntem peste linie, personal mi-aș fi dorit să avem mai multe puncte după 21 de etape. Am făcut o analiză a jocurilor noastre și am fi putut avea minimum opt puncte în plus, fără să exagerez. Mă gândesc la jocurile în care am făcut greșeli copilărești. La începutul campionatului, mă gândeam că va fi bine dacă vom face minimum 20 de puncte până în iarnă. Bine, dacă nu se retrăgea Pâncota, eram chiar acolo, la 20 de puncte, dar după desfășurarea jocurilor, cred că puteam reuși mult mai mult”, a mai spus Brîndescu.

„Cu siguranță trebuie triat lotul. Sunt 25 de jucători, destul de mulți”

Formația alb-violetă și-a conturat deja planurile pentru perioada de iarnă, în care lotul va suferi, în mod cert, câteva modificări. Una dintre măsurile gândite de Sorin Brîndescu e restrângerea lotului, care numără în acest moment 25 de jucători.

„Ne-am conturat deja un plan, în mare măsură. Ne vom reuni în 16 ianuarie, vom merge într-un cantonament, avem deja parafate două meciuri amicale… Cu toții am conștientizat că avem nevoie de unul-doi jucători cu experiență, care să strângă în jurul lor echipa în momentele delicate. Asta ne-a lipsit și astăzi. Conduci 1-0, iar dacă ai maturitate, chiar dacă nu înscrii pe contraatac, poți ține de rezultat și două săptămâni. Dar noi, din păcate, facem greșeli în lanț. Când face unul o greșeală, colegul său o poate repara, dar dacă greșesc patru-cinci jucători la aceeași fază, nu ne rămâne decât să scoatem mingea din poartă. Nu ne-am decis încă la jucătorii la care vom renunța, dar cu siguranță trebuie triat lotul. Sunt 25 de jucători, destul de mulți. I-am tot rotit, toată lumea și-a așteptat șansa și sunt puțin dezamăgit. Poate unora le-am dat șanse puține, dar nici atunci când au intrat, nu au luptat cu ardoare pentru locul în echipă. Poate un număr mai mic de jucători ne adună, și vom gestiona așa returul”, a mai spus Sorin Brîndescu, citat de druckeria.ro.

După desfărurarea a 21 de etape în Liga 2, ASU Politehnica Timișoara încheie prima parte a sezonului pe prima poziție de deasupra locurilor retrogradabile. Alb-violeții au bifat în 19 meciuri 4 victori, 5 egaluri, 10 înfrângeri și un golaveraj de 22 de goluri marcate și 35 primite. Bănățenii au 17 puncte, însă și un meci în plus față de CS Balotești, care are 13 puncte în 18 meciuri.

Foto: Sebastian TĂ‚TARU

Pe aceeași temă