ASU Poli, învinsă din nou după gafe ale propriilor jucători. Brîndescu și-a găsit cu greu cuvintele: „Am făcut greșeli mari, de nedescris”

Marius ANGHEL 22 Aug. 2016, 17:44 Campionat

ASU Poli a pierdut și cel de-al doilea meci pe care l-a desfășurat pe teren propriu în acest sezon de Liga 2. După 3-4 cu Chindia Târgoviște, timișorenii au cedat din nou spectaculos, 2-3 cu Foresta Suceava, în cea de-a treia etapă a campionatului. Alb-violeții au plătit din nou tribut greșelilor individuale, fundașul Patrick Niță și portarul Alexandru Mitrea fiind de această dată în prim-plan. Oaspeții au reintrat totuși în joc după un penalty inventat de arbitrul Dorin Petru Voina (Reșița) la o fază la care Dorin Semeghin a plonjat spectaculos în teren fără să fie atins de nimeni.

„Îmi e greu să îmi găsesc cuvintele… Am urmărit echipa din Suceava, am pregătit jocul destul de bine, băieții au încercat să își respecte sarcinile. Unii dintre ei au avut sarcini speciale, au avut de depus un efort mai mare în teren, s-au achitat destul de bine de ele. Dar am pierdut acest joc și sunt dezamăgit, pentru că am făcut greșeli mari, de nedescris. Am crezut că vom pune probleme, eram convins că dacă va dori cineva să ne bată, va avea mult de muncit. Din păcate, astăzi cei din Suceava s-au impus cu foarte mare ușurință. E adevărat, și penaltiul dictat în ultimele minute ale primei reprize ne-a turnat puțin plumb în ghete, dar asta nu justifică greșelile pe care noi le-am comis în repriza a doua. Teoretic, în meciurile de acasă ești obligat să te deschizi, să ataci, astfel că lași spații mai mari pe care poate pătrunde adversarul. E adevărat, și Foresta a avut prin Matei un vârf foarte mobil, care se demarcă pe toate zonele, însă am anticipat asta, am încercat să îl închidem și cred că ne-a ieșit. În prima repriză, au avut situații periculoase doar în urma unor cornere, iar în rest, ne-am apărat destul de bine. Poate am fi putut să și închidem jocul în prima repriză, la ocazia lui Mărgărit de la 1-0, dar n-a fost să fie. În repriza a doua, nu pot spune că nu ne-am apărat bine, din moment ce am primit goluri pe mingi care erau la noi… Au fost cadouri și la golul 2 și la golul 3″, a declarat, după meci, Sorin Brîndescu, citat de druckeria.ro.

Antrenorul lui ASU Poli a mai adăugat că pentru meciul de sâmbătă de la Brăila va fi nevoit să schimbe primul „11”, după greșelile comise de elevii săi. „Cu siguranță vor fi schimbări. Mai căutăm… Jucătorii trebuie să conștientizeze că atunci când intră în teren trebuie să fie concentrați la maximum și să dea totul pentru echipă. Nu contează dacă ești astăzi titular și joci bine, pentru că dacă următorul îl joci slab, poți pierde postul în echipă. Noi avem un lot de 24 de jucători, un lot numeros, nu știm acum cât de valoros, dar încercăm să scoatem maximum din ceea ce avem la dispoziție”, a spus Brîndescu, care a dezvăluit că le-a reproșat jucătorilor săi că au fost depășiți în multe rânduri de doi jucători care au aproape dublul vârstei lor, Daniel Bălan și Dorin Semeghin: „E rușinos… asta le-am și reproșat băieților. Să nu poți să depășești o dată un jucător de 37 de ani… e un aspect care trebuie să ne dea de gândit. Un jucător de 37 de ani a creat și penalti, a și urcat la atac, a alergat mai mult decât un jucător de 20-22 de ani. Aici ar trebui să schimbăm ceva”.

Cu un singur punct acumulat după trei etape și clasată pe locul 17, ASU Poli va avea un meci și mai dificil runda viitoare, sâmbătă, de la ora 15:00, în deplasare cu Dacia Unirea Brăila.

Foto: Sebastian TĂ‚TARU

Marius ANGHEL 22 Aug. 2016, 17:44 Campionat
Pe aceeași temă