ASU Poli înregistrează în fața liderului cea mai drastică înfrângere din acest sezon. Brîndescu reclamă un penalty: „Probabil că suntem noi prea mici să primim așa ceva”

Marius ANGHEL 17 Oct. 2016, 16:42 Campionat
ASU Poli înregistrează în fața liderului cea mai drastică înfrângere din acest sezon.** Brîndescu reclamă un penalty:

ASU Poli își continuă seria negativă de rezultate și pierde încă o poziție în clasamentul Ligii 2 după desfășurarea etapei a 12-a. Timișorenii au fost, sâmbătă, fără replică în fața unei alte nou-promovate, Juventus București, o echipă care demonstrează rundă de rundă că este poate cea mai bună din eșalon. „Băieții în ghete” au pierdut cu un drastic 5-0 pe stadionul din Colentina și au ajuns pe locul 18, cu doar 8 puncte din care ar putea rămâne doar cu 5 dacă Șoimii Pâncota va fi exclusă.

Jucătorii lui Sorin Brîndescu au rezistat doar un sfert de oră fără gol în Capitală. Liviu Băjenaru (16) a deschis calea victoriei pentru Juventus, apoi problema meciului fiind cât va fi rezultatul final. Miodrag Todorov (25) și-a înscris în propria poartă, ca apoi Vasile Buhăescu (47 și 64), cu o „dublă” în debutul celei de-a doua reprize, și Remus Chipirliu (88) să ducă proporțiile scorului la un nemilos 5-0.

A fost cea mai drastică înfrângere suferită de ASU Poli în actualul sezon, iar antrenorul Sorin Brîndescu a recunoscut superioritatea netă a adversarului, însă a considerat că diferența finală nu a reflectat într-adevăr cu cele petrecute pe teren. Mai mult, tehnicianul crede că jucătorii săi ar fi putut reintra în joc pe finalul primei reprize, dacă centralul Ionela Peșu (Craiova) nu ar fi refuzat să acorde un penalty pe Poli, la o fază în care Bădăuță a fost agățat în careu.

„Am întâlnit echipa de pe primul loc, una foarte bună, cu mulți jucători experimentați la nivelul primelor două ligi. Ne-au învins fără probleme. Au fost mai buni la toate capitolele, de la factorul organizatoric, până la cel fotbalistic. Am primit gol direct din lovitură liberă, din tușă, iar apoi Todorov și-a marcat autogol… Singura noastră șansă de a intra în joc a fost la finalul primei reprize, când Bădăuță a fost agățat în careu și cred că se putea da penalty și eliminare. Dar probabil că suntem noi prea mici să primim așa ceva, astfel că a continuat jocul. Am mai avut ocazii singuri cu portarul, chiar și în repriza a doua. Diferența reală nu cred că e atât de mare, pentru că având în vedere șansele pe care le-am avut, am fi meritat să marcăm și noi măcar unul-două goluri”, a spus, pentru druckeria.ro, Brîndescu.

Antrenorul echipei timișorene nu a avut nimic de reproșat la adresa elevilor săi. „Băieților nu am ce să le reproșez. Au muncit, și-au dat silința, dar un pic mai multă atenție ne-ar fi trebuit, pentru că au fost momente în care adversarul ne-a depășit cu ușurință deoarece nu ne-am poziționat corect pe teren. Poate că dacă n-am fi luat acel prim gol, dintr-o lovitură liberă care nu anunța nimic… Dar cred că, până la urmă, tot am fi pierdut, pentru că Juventus are o echipă bună și nu întâmplător e pe primul loc”, a conchis Brîndescu.

ASU Poli cu Juventus: Al. Mitrea – Motreanu, Telescu (cpt.), Todorov, Taub – D. Constantinescu – P. Niță, Țugui (Neamțu 65′), Birău, Șt. Blănaru (Cr. Gălan 46′) – Bădăuță. Rezerve neutilizate: Gkakos – Bilia, Dănăricu, Ghinescu, Băban. Antrenor: Sorin Brîndescu.

După surprinzătoarea victorie a Metalului Reșița la Academica Clinceni (3-2), ASU Poli a fost depășită în clasament de echipa ilfoveană provenită din Reșița. Timișorenii au doar 8 puncte acumulate în 12 etape și se situează la 5 puncte în spatele celor de la CS Balotești, prima formație de deasupra liniei retrogradării.

Etapa următoare, ASU Poli joacă sâmbătă, 22 octombrie, de la ora 15:00, pe stadionul „Știința” din Timișoara, cu Olimpia Satu Mare.

Foto: Druckeria

Marius ANGHEL 17 Oct. 2016, 16:42 Campionat
Pe aceeași temă