ASU Poli încheie cu capul sus sezonul pe Știința. Timișorenii i-au dat în meciul cu Foresta debutul în Liga 2 lui Alexandru Gașpar, un puști de doar 15 ani

Marius ANGHEL 17 May. 2018, 20:25 Campionat
  • ASU Poli s-a impus, miercuri, cu 2-0 în meciul cu Foresta Suceava, ultimul jucat sezonul acesta pe stadionul Știința, deoarece cu Ripensia se va juca pe „Dan Păltinișanu”. Sucevenii au venit aproape ca la tăiere, cu 13 oameni, iar golurile timișorenilor au fost marcate de Sorescu, din penalty, și de Vasile Nicolae, din acțiune. În tabăra echipei suporterilor, care au afișat și câteva mesaje anti-FRF, a debutat și tânărul Alexandru Gașpar, jucător de 15 ani urmărit de West Ham.

 

În debutul meciului, Mateciuc l-a faultat de două ori în careu pe Sorescu. Prima dată, în minutul 10, când Plămadă a bătut penalty-ul, foarte slab, iar Bîlbă i-a ghicit intenția și s-a culcat pe minge. Peste trei minute, Sorescu a luat mingea și i-a arătat colegului cum se execută o lovitură de la 11 metri, pentru 1-0, moment la care galeria timișoreană a scandat câteva înjurături pentru Dinamo, echipa cu care a semnat șeptarul timișorean. Au urmat ocazii irosite pentru bănățeni de Plămadă, Mera și Krausz, iar pentru suceveni Mușea nu l-a putut pune pe Dur-Bozoancă în dificultate.

Florentin Petre a epuizat schimbările din prima repriză

Cu dominarea clară a timișorenilor, Vasile Nicolae a majorat diferența în minutul 28, după un șut din 17 metri, central, după o așezare venită de la Poparadu. Până la pauză, Sorescu și Lupușor au irosit o ocazie pentru fiecare echipă.

Cu doar două rezerve pe bancă la acest joc, Florentin Petre nu e ezitat să facă ambele schimbări în prima repriză, când i-a trimis în „focuri” pe Martin și pe Netea.

Repriza a doua: mesaje anti-FRF și debutul lui Gașpar

Nici în repriza secundă Foresta nu a reușit să pună mari probleme. Martin a scăpat singur spre poartă, dar a tras în plasa laterală, dintr-o poziție excelentă. Cu jocul care s-a mai stins, s-a remarcat mesajul galeriei după amenda în urma părăsirii terenului la meciul cu UTA: „Într-o societate plină de probleme, nu schimbi nimic fără gesturi extreme”.

Plămadă sau Giuricici nu au reușit apoi să mai marcheze în contul alb-violeților, pentru care a debutat din minutul 80 și Alex Gașpar, la doar 15 ani. Emoțiile primului meci au fost inerente pentru jucător.

Antonio Foale, mulțumit. Florentin Petre încă mai speră

Antrenorul timișorenilor, Antonio Foale, a fost fericit că l-a putut debuta pe Alex Gașpar. „E o gură de oxigen. Îmi felicit băieții că au jucat cum le-am cerut, ofensiv. Ne-am creat multe ocazii de a marca. În multe situații s-au tratat cu mai puține seriozitate fazele de gol. Dar, per ansamblu sunt mulțumit pentru jocul pe care l-am prestat. Felicit pe băieții, pentru că au dat dovadă de calitate. Au fost momente de relaxare pe fondul oboselii psihice. Sunt foarte mulți jucători care au jucat toate meciurile până acum. Mă bucur că am promovat un copil care prromite. Sperăm ca și campionatul viitor să fie pe lângă noi”, a punctat tehnicianul.

Florentin Petre speră că o poate salva pe Foresta de la retrogradare. „Avem o lipsă mare de jucători, am venit doar cu 13, nu am avut portar de rezervă. Suntem într-o situație foarte dificilă, pentru că acesta este rezultatul lucrurilor care nu au fost la locul lor atunci când trebuia. Pentru acest meci vreau să-i felicit pentru atitudinea și agresivitatea de care au dat dovadă, mai ales în repriza a doua. Am avut și ocazii de gol, pe care le-am tratat cu o ușurință ieșită din comun. Eu zic că meritam cel puțin un gol astăzi. Am întâlnit un adversar bun, am văzut niște copii foarte talentați, îmbinași cu cei cu experiență. Timișoara este o echipă bună, de viitor. Noi am venit aseară după o cursă nebună de 14 ore cu autocarul. Este destuld egreu să ajungi la un nivel de pregătire fizică după așa un program. Atâta timpcât mai avem șanse, sperăm.Avem două meciuri acasă cu Miroslava și Snagov, și unul afară.eu cred că dacăle câștigăm pe toate trei, cu siguranță scăpă de retrogradare, că ne-au ajutat și rezultatele celorlalte contracandidate”, a declarat antrenorul sucevenilor.

ASU Poli rămâne pe locul 7, cu 51 de puncte și etapa viitoare are meci la Sânmartin, duminică. Suceava e pe locul 18, cu 33 de puncte și duminica viitoare are derby-ul moldovenilor suferinzi, acasă, cu Știința Miroslava.

ASU POLITEHNICA TIMIȘOARA – FORESTA SUCEAVA        2-0
Deian Sorescu 13′ – pen., Vasile Nicolae 27′

Dur-Bozoancă – Motreanu, Bilia, Mera (cpt.), Taub – Coadă (Giuricici 58′), Krausz – Sorescu, Poporadu (Al. Gașpar 80′), Vas. Nicolae (Schieb 68′) – I. Plămadă
Rezerve neutilizate: Borbei – Scutaru, Măd. Ursu, Ghinescu
Antrenor: Antonio Foale

Seb. Bîlbă – O. Onofraș, Opriș, Makriev (Rob. Martin 25′), Mateciuc – Vl. Stănescu, Dănilă – Mușea, Sumanariu, Lupușor – M. Matei (cpt.)(Netea 44′)
Rezerve: –
Antrenor: Florentin Petre

Stadion: Știința (Timișoara – Timiș); Arbitru: Cristian Codrea (Baia Mare); Asistenți: Doru Zamfir (Slatina) și Casian Băla (Arad).

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Gabriel BREZEANU, Leczki JOZSI și Emanuel Titus ILIEȘI (Mediafax foto)

Marius ANGHEL 17 May. 2018, 20:25 Campionat
Pe aceeași temă