ASU Poli, în revenire înainte de meciul cu UTA. Timișorenii au câștigat la Satu Mare după un meci pe care l-au dominat. Tridentul ofensiv trimis de Andone pe teren i-a învins fosta echipă

Marius ANGHEL 07 Oct. 2017, 15:19 Campionat

ASU Poli Timișoara s-a impus, astăzi, în etapa a 11-a a Ligii 2, în partida de la Satu Mare cu Olimpia, scor 2-0, după golurile marcate de Alexandru Bădăuță și Deian Sorescu. A fost o revanșă pentru antrenorul Bogdan Andone la revenirea la Satu Mare și un rezultat excelent pentru timișoreni înainte de derby-ul cu UTA de săptămâna viitoare, după un meci în care alb-violeții au dus bine atacul prin cei trei oameni din față.

Sătmărenii au avut o bară în prima repriză, la șutul lui Duruș din minutul 36 în transversală, dar au și reclamat un penalty la un henț al lui Bilia (39). Totuși, „Oli”, măcinată de probleme financiare, a avut primul șut pe poartă în minutul 69, prin golgheterul Lusamba, ceea ce spune multe despre cum a decurs jocul.

Bogdan Andone s-a termut de un teren prost, dar nu a fost cazul, căci sâmbătă nu a mai plouat la Satu Mare. Timișoreni au avut din nou parte de suporteri, chiar mai mulți ca sătmărenii. De altfel, echipa oaspete a dominat destul de categoric jocul în prima repriză, iar sătmărenilor nu le-a ieșit mare lucru. În primele minute, Krausz (6) a trimis pe lângă poartă, iar Bădăuță (7) a avut un șut peste buturi. Olimpia a avut o șansă în minutul 23, când căpitanul Dumitru Muntean a executat o lovitură liberă din dreapta, din apropierea fanionului de corner, iar balonul s-a dus la colțul lung, puțin pe lângă bară. Predescu și-a încercat tirul în minutul 24, pe lângă poartă, pentru ca apoi ASU Poli să deschidă scorul.

Gol pentru oaspeți, gazdele au avut bară și au reclamat un penalty

Timișorenii au marcat în minutul 26. Au trimis o minge între Hlinca și Munteanu, care nu s-au prea sincronizat la acest joc. Sorescu a ajuns la minge, a evitat să cadă, deși a fost „interceptat” de portarul Muntean, a continuat și i-a trimis lui Alexandru Bădăuță, care a tras cu sete sub bară. Predescu a mai trimis un balon pe lângă poartă, în minutul 33. În minutul 36, Satu Mare a avut o minge în bara transversală, la un șut-centrare a lui Duruș, iar în minutul 39 Olimpia a reclamat un penalty. Balonul centrat de Munteanu l-a lovit pe Bilia în antebraț, în careu, dar arbitru Unimătan nu a fluierat nimic. Gazdele au încercat pe final de repriză să egaleze prin Olivier Lusamba (43), însă atacantul nu a reușit să pună pericol și Olimpia a intrat condusă cu 1-0 la pauză.

Tridentul ofensiv Sorescu-Bădăuță-Predescu și-a făcut treaba

ACS Poli a avut posesia în startul celei de-a doua reprizei, iar în minutul 57 Sorescu a tras pe poartă din 18 metri, însă portarul Muntean a reținut. Goalkeeperul a fost învins un minut mai târziu însă. Predescu a pasat bine pentru Deian Sorescu, care a pătruns în careu după ce a scăpat de marcajul apărării sătmărene și a marcat pentru 0-2.

În încercarea disperată de a readuce Olimpia în joc, Zoltan Ritli a schimbat doi jucători deodată, iar în minutul 69 Lusamba a tras pe poartă, primul balon al sătmărenilor fiind și prins fără emoții de Dur-Bozoancă, care a avut o zi ușoară. Același Lusamba a trimis pe lângă buturi în minutul 79, la o centrare a lui Dumitru Muntean. La timișoreni, Sorescu a ratat incredibil din 3 metri în minutul 85, iar Staicu a mai trimis o minge peste poartă înainte de intrarea în prelungiri.

S-a încheiat astfel 2-0 pentru ACS Poli, iar antrenorul Bogdan Andone a câștigat împotriva fostei sale echipe din sezonul trecut. Pentru Olimpia a fost primul eșec de când este antrenată de Zoltan Ritli, în precedentele două jocuri câștigându-le pe ambele.

OLIMPIA SATU MARE – ASU POLITEHNICA TIMIȘOARA    0-2
Alexandru Bădăuță 26′, Deian Sorescu 58′

Fl. Muntean – Duruș, Hlinca, Cr. Munteanu, Miholca (Copaci 58′) – R. Rus, Vas. Pop, D. Muntean (cpt.), Fl. Achim (Villand 58′) – Jurj (Cubaș 79′), Lusamba
Rezerve neutilizate: Șuta – Bura, Szasz, Cocian
Antrenor: Zoltan Ritli

Dur-Bozoancă – Motreanu, Bilia, Mera (cpt.), Taub – Krausz, Poparadu, A. Ignea – C. Predescu (I. Plămadă 75′), Bădăuță (M. Staicu 70′), Sorescu (Giuricici 90′)
Rezerve neutilizate: Fișteag – M. Staicu, Giuricici, I. Plămadă, Țugui, Coadă, Topic
Antrenor: Bogdan Andone

Stadion: Olimpia (Satu Mare); Spectatori: 500; Arbitru: Paul Unimătan (Zalău); Asistenți: Ovidiu Timar (Marghita) și Marius Bălan (Dej); Jucătorul meciului: Deian Sorescu.

ASU Poli s-a dus la 16 puncte, iar Olimpia a rămas la 13. Etapa viitoare, timișorenii vor juca acasă cu UTA Arad, într-un derby programat duminică, 15 octombrie, de la ora 15:30, pe stadionul „Dan Păltinișanu”. Sătmărenii vor merge la Știința Miroslava.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: fb Olimpia Satu Mare

Marius ANGHEL 07 Oct. 2017, 15:19 Campionat
Pe aceeași temă