ASU Poli iese din zona retrogradabilă după victoria cu Șoimii Pâncota, cea mai mare pentru ea în Liga 2. Brîndescu e nemulțumit: „Am avut aceleași probleme ca la Liga 3”

Marius ANGHEL 22 Sep. 2016, 11:51 Campionat

ASU Poli a obținut în prima intermediară a noului sezon al Ligii 2, în etapa a 8-a, primul succes pe teren advers de la promovare, dar și victoria sa la cea mai mare diferență de scor. Timișorenii s-au chinuit o repriză să înscrie la Șiria, în Arad, cu Șoimii Pâncota, o echipă care până atunci încasase nu mai puțin de 52 de goluri. Arădenii au rezistat în acest joc, pentru prima dată în acest campionat, să nu încaseze gol în primele 45 de minute, însă în partea secundă au primit trei și au ieșit din nou învinși de pe gazon.

Alexandru Bădăuță (57), Laurențiu Telescu (75) și Patrick Niță (82) au înscris în poarta Pâncotei și i-au adus Timișoarei trei puncte importante ce o ridică în afara zonei retrogradabile a Ligii 2. ASU Poli și-a refăcut cât de cât și golaverajul, 12-15, cu toate că în acest joc ar fi putut profita de dezorganizarea gazdelor și aveau șansa să obțină un succes la o diferență mai mare. Au reușit doar un 3-0, ce pentru Șoimii reprezintă o a doua înfrângere la scor mic, după 2-0 cu Dunărea Călărași.

La finalul meciului, Sorin Brîndescu, antrenorul lui ASU Poli, nu și-a ascuns dezamăgirea pentru jocul echipei sale din primul mitan. „Am avut probleme în prima repriză, deși am dominat meciul. Echipa din Pâncota s-a apărat supranumeric, iar noi am avut aceleași probleme ca și la Liga a III-a cu echipele care s-au apărat în același mod. Nu am găsit soluții să desfacem această apărare. Deși am dominat, am făcut-o steril, nu am avut viteză de joc, nu am intrat în combinații, nu am pus în pericol poarta adversă. La pauză nu le-am spus nimic jucătorilor mei, am făcut două schimbări. Sunt nemulțumit de randamentul unor jucători. În mod normal, trebuia să se respecte. Nu contează adversarul, trebuie să te motivezi și la un astfel de joc. Sunt mulțumit de cei care au intrat”, a spus, citat de Sport Arad, Brîndescu.

În partea a doua a jocului, gruparea timișoreană a arătat mai bine, drept dovadă că au și înscris de trei ori și au obținut victoria. Cele două schimbări de la pauză gândite de Brîndescu, Bilia și Niță în locul lui Vucea și Ghinescu, s-au dovedit inspirate. Din minutul 67, Mărgărit a fost introdus și el în locul ratangiului Blănaru.

„Pâncota s-a apărat în zece oameni, pe două linii și a reușit să ne angreneze într-un joc încâlcit. În repriza a doua am fost mai inspirați, am dat destul de repede gol, iar apoi nu au mai fost probleme. Nu aș vrea să jignesc pe nimeni, dar nu văd rostul acestei echipe. Nu pune probleme, stă pe teren, e practic doar la număr în acest campionat”, a spus și Dănuț Bilia la finalul jocului, mijlocașul venit la ASU Poli de la CS Ineu.

VEZI o GALERIE FOTO a meciului de la Șiria

Cu această victorie, ASU Poli urcă pe locul 15, primul de deasupra pozițiilor retrogradabile, are 8 puncte acumulate, iar sâmbătă, de la ora 12:00, întâlnește pe teren propriu pe Luceafărul Oradea, echipa de pe locul 16, care are un punct mai puțin.

Foto: Emanuel Titus Iliesi (druckeria.ro)

Marius ANGHEL 22 Sep. 2016, 11:51 Campionat
Pe aceeași temă