ASU Poli decide în această săptămână dacă va continua cu Brîndescu sau își schimbă antrenorul. Când și în ce mod se va lua această hotărâre

Marius ANGHEL 26 Sep. 2016, 12:16 Campionat
ASU Poli decide în această săptămână dacă va continua cu Brîndescu sau își schimbă antrenorul.** Când și în ce mod se va lua această hotărâre

ASU Poli a pierdut sâmbătă, scor 3-1, în cadrul etapei a 9-a a Ligii 2, duelul de la granița retrogradării cu Luceafărul Oradea. Timișorenii au condus încă din start prin golul lui Alexandru Birău (10) și păreau să iasă câștigători din acest meci important, însă au cedat după ce căpitanul Telescu a fost eliminat (74). Imediat bihorenii au egalat din lovitura liberă executată de Paul Păcurar (75), tot acesta a mai marcat o dată patru minute mai târziu, pentru ca Sergiu Arnăutu (90+4) să stabilească rezultatul final dintr-o lovitură de pedeapsă.

A fost a treia înfrângere pe teren propriu pentru ASU Poli, dintr-un total de cinci meciuri, și a cincea în acest sezon de Liga 2, cu cele 8 puncte înregistrate până acum (după două victorii și două egaluri) timișorenii căzând din nou pe loc retrogradabil, 17.

La finalul confruntării, în timpul conferinței de presă, antrenorul Sorin Brîndescu a comentat și reacția câtorva spectatori de la tribuna a II-a a stadionului „Dan Păltinișanu”, care i-au cerut cu vehemență demisia. „E cel mai ușor lucru să-mi dau demisia. Nu e nicio problemă, am discutat cu conducerea, când dânșii consideră, eu mă și retrag. De fapt, au demisia mea în alb, nu e asta o problemă. Mai mult ne preocupă să rezolvăm problemele clubului nostru, care sunt destul de mari pentru nivelul Ligii a II-a. Cu toții cunoașteți bugetul pe care îl avem… nu am reușit să transferăm jucători de o anumită valoare în vară. Am mizat pe continuitate, suntem cu același nucleu din Liga a IV-a și suntem puțin depășiți valoric. Am încercat să scoatem maximum din acest lot de jucători și, chiar dacă unii au confirmat și au progresat, alții au ajuns la plafonul maxim, nu mai au cum să progreseze. De aceea și schimb atât de des formula, de la un meci la altul, însă se pare că nu găsim soluții”, a spus, citat de druckeria.ro, Sorin Brîndescu.

Rectorul Universității Politehnica și membrii cotizanți ai lui ASU Poli decid soarta lui Brîndescu

Discuții despre demisia antrenorului echipei timișorene au avut loc și în cadrul conducerii clubului. La întâlnirea inițiată chiar de Sorin Brîndescu s-a stabilit alte două ședințe în urma cărora se va decide dacă ASU Poli va continua cu același antrenor sau se va merge mai departe cu altul. Site-ul oficial al clubului bănățean a emis un comunicat cu privire la acest subiect. Verdictul se va da joi, 29 septembrie, în urma votului membrilor cotizanți ai lui ASU Poli.

„În această dimineață, a avut loc o discuție între antrenorul echipei noastre, Sorin Brîndescu, și reprezentanții Asociației Suporterilor Timișoreni „Druckeria”. Întrevederea a fost inițiată de către tehnician, care a avut intenția de a-și prezenta demisia. În urma discuțiilor, s-au stabilit următoarele cu privire la viitorul băncii tehnice:

  • Mâine (n.r. marți, 27 septembrie), va avea loc o întrevedere cu rectorul Universității Politehnica, Prof. Dr. Viorel Șerban, care va expune punctul de vedere al domniei sale, precum și al instituției pe care o conduce, cu privire la problema postului de antrenor principal la echipa de fotbal a Politehnicii;
  • Membrii cotizanți vor decide, prin vot, continuarea sau încetarea colaborării cu Sorin Brîndescu în rolul de antrenor principal. În acest sens, joi (n.r. 29 septembrie), va fi convocată o Adunare Generală Extraordinară, la care vor fi invitați (prin e-mail) să participe toți membrii cotizanți. Ora și locul „A.G.A.” vor fi comunicate în cursul zilei de astăzi.

 

Până la exprimarea votului membrilor cotizanți ai clubului nostru, Sorin Brîndescu va continua să se ocupe de pregătirea echipei. În următoarea etapă, cea cu numărul 10, Politehnica va juca în deplasare, la CS Afumați (jud. Ilfov), sâmbătă, 1 octombrie, de la ora 11:00″, se arată în comunicat.

ASU Poli ocupă locul 17, retrogradabil, cu 8 puncte, după desfășurarea a nouă etape în campionatul Ligii 2. În etapa următoare, echipa timișoreană joacă în deplasare, sâmbătă, de la ora 11:00, la CS Afumați, grupare tot nou-promovată, care are 11 puncte și e pe locul 12.

Până acum, înaintea desfășurării etapei a 9-a, trei echipe au făcut schimbări de antrenori pe banca tehnică: Foresta Suceava (Cristian Popovici în locul lui Adrian Iencsi), Luceafărul Oradea (Erik Lincar în locul lui Florin Fărcaș) și Metalul Reșița (Mihai Stoica în locul lui George Dumitru, care a rămas ca secund).

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: Sebastian TĂ‚TARU

Marius ANGHEL 26 Sep. 2016, 12:16 Campionat
Pe aceeași temă