ASU Poli, bună de plată aproape 20.000 de euro după ce a părăsit terenul la deby-ul cu UTA. Sancțiunile complete dictate de FRF

Marius ANGHEL 10 May. 2018, 16:09 Campionat
ASU Poli, bună de plată aproape 20.000 de euro după ce a părăsit terenul la deby-ul cu UTA.** Sancțiunile complete dictate de FRF

Comisia de Disciplină și Etică a FRF a luat, în cele din urmă, o decizie în ceea ce privește meciul din 24 aprilie dintre UTA și ASU Politehnica, jucat la Șiria și întrerupt în minutul 62, când timișorenii au părăsit terenul pentru a fi solidari cu suporterii care nu au fost lăsați pe stadion de organizatori, cu toate că aveau bilete. Alb-viovelții au fost și depunctați, dar și amendați, iar totalul sancțiunii e de 80.100 de lei.

Timișorenii au ieșit de pe teren în minutul 62, ca protest pentru că clubul UTA nu a permis accesul galeriei timișorene, deși fanii aveau bilete cumpărate. În urma gestului, echipa a pierdut meciul cu 0-3, i s-au mai scăzut alte trei puncte, dar a și fost amendată cu 79.500 de lei.

„În baza art. 79/6 din RD clubul ACS ASU Politehnica Timișoara se sancționează conform art. 34 din RD cu Forfait (3-0 în favoarea echipei AFC UTA Arad), scăderea a 3 (trei) puncte din clasament și i se aplică o penalitate sportivă de 79.500 lei”, se arată pe lista deciziilor Comisiei de Disciplină a FRF.

Delegatul nu a scăpat nepedepsit

Zoltan Feher, delegatul timișorenilor, a fost și el penalizat, dar pentru alt eveniment. În prima repriză, Feher a intrat pe teren pentru a-și calma jucătorii, la o altercație între cele două formații, după un conflict început între Radu Motreanu și Alexandru Manea. Feher este suspendat o lună.

„În baza art. 53/2 din RD se sancționează cu suspendare 1 (una) lună și i se aplică o penalitate sportivă de 600 de lei”, se arată în aceleași decizii. De altfel, la ultimele jocuri, Alin Molcuț a fost delegatul echipei.

În clasament, ASU Poli rămâne pe locul 7, dar în loc de 51 de puncte acum are 48 de puncte. UTA urcă de pe 11, de la 41, la 44 de puncte, și va fi la egalitate cu locul 9, Sportul Snagov, depășind echipa din Balotești. Șansele ca suporterii timișoreni să meargă în instanțele civile împotriva clubului arădean, deoarece au plătit bilet și nu au putut asista la meci, sunt foarte mari.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Emanuel Titus ILIEȘI (Mediafax foto)

Marius ANGHEL 10 May. 2018, 16:09 Campionat
Pe aceeași temă