ASU Poli abia așteaptă începutul campionatului. „Suntem pregătiți, mai avem încă două zile la dispoziție pentru a pune la punct ultimele detalii”

Marius ANGHEL 02 Aug. 2017, 16:05 Campionat
ASU Poli abia așteaptă începutul campionatului.**

ASU Poli debutează în al doilea sezon al Ligii a 2-a din existența sa la finalul acestei săptămâni, sâmbătă, de la ora 11:00, cu un meci în deplasare, la Brăila. Timișorenii vor întâlni una dintre echipele de pluton ale campionatului trecut, Dacia Unirea, o formație care în această iarnă nu a reușit transferuri sonore, și-a pierdut golgheterul, dar și alți jucători importanți.

Alb-violeții vor începe acest campionat cu un nou antrenor principal, Bogdan Andone luându-i locul lui Sorin Brîndescu, acesta din urmă renunțând la funcție după încheierea sezonului trecut. Pentru Andone va fi a doua experiență a sa ca antrenor principal al unei echipe, prima consumându-se chiar în ediția trecută, pe banca Olimpiei Satu Mare.

Pentru ASU Poli, primele etape sunt unele destul de dificile, nu neapărat din cauza adversarilor, ci mai degrabă pentru că va trebui să facă niște deplasări lungi. În prima etapă joacă la Brăila, apoi acasă cu FC Argeș, va merge ulterior la Târgoviște, revine la Timișoara pentru jocul cu Metaloglobus și după aceea trebuie să ajungă la Clinceni.

„Așteptăm cu entuziasm și încredere acest început de campionat. Am mai spus-o, va fi unul dificil, cu o serie de deplasări lungi în primele etape. Începem la Brăila, peste două săptămâni mergem la Târgoviște, la trei zile jucăm acasă, cu Metaloglobus, iar după alte două zile mergem la Clinceni… La Brăila se câștigă foarte greu, indiferent de problemele pe care le au. Eu cred că acele probleme ale lor se vor regla încetul cu încetul, pentru că am văzut că au fost și conducătorii orașului să discute cu jucătorii. Dacia Unirea e o echipă foarte puternică, mai ales pe teren propriu, unde cedează foarte greu puncte. Suntem pregătiți, mai avem încă două zile la dispoziție pentru a pune la punct ultimele detalii și cred că vom reuși până la ora jocului”, a declarat, citat de Druckeria, Bogdan Andone.

Poparadu nu prinde lotul

Pentru meciul cu Dacia Unirea, echipa timișoreană nu se va baza pe ultima achiziție, mijlocașul Adrian Poparadu, acesta fiind în urmă cu pregătirea fizică. În schimb, va fi apt de joc fundașul Carol Taub, cel care se accidentase în prima repriză a amicalului cu CSM Lugoj.

„Din păcate, avem un lot foarte subțire din punct de vedere numeric. Poparadu nu va fi, cu siguranță, în lot, pentru că a avut o perioadă destul de lungă de inactivitate și mai are nevoie de timp pentru a recupera la capitolul fizic, pentru a-și intra în ritm. Suntem cam la limită, nu am prea mari bătăi de cap în alcătuirea lotului de 18 jucători care va face deplasarea la Brăila. În schimb, Carol s-a antrenat normal și ieri. A fost doar o lovitură, un contact. E important că nu a fost ceva mai grav”, a afirmat Andone.

Cât despre omogenitatea echipei sale, având în vedere că în această vară ASU Poli a adus zece jucători, Andone spune că relațiile de joc se vor suda cât de curând. „Într-adevăr, au fost foarte multe schimbări în lot și, cu siguranță, vom mai avea nevoie de timp pentru a ne închega. Dar jucătorii care au venit cred că au suficientă experiență pentru a se sincroniza cu ceilalți sau ei între ei. În cel mai scurt timp, cred că vom fi și o echipă omogenă”, a mai spus antrenorul echipei timișorene.

Pentru meciul de la Brăila, delegația echipei timișorene va pleca din oraș joi în jurul prânzului și vor face un popas la Mogoșoaia. Vineri își vor continua drumul spre Brăila, unde se vor caza în noaptea de dinaintea partidei, iar sâmbătă după joc vor pleca spre casă.

Marius ANGHEL 02 Aug. 2017, 16:05 Campionat
Pe aceeași temă