ASU Poli a pierdut în prelungiri la Afumați! Andone crede că echipa sa e vânată: „În zona Bucureștiului avem de fiecare dată un arbitraj ostil. Se vede că venim de la Timișoara”

Marius ANGHEL 23 Sep. 2017, 18:58 Campionat
ASU Poli a pierdut în prelungiri la Afumați!** Andone crede că echipa sa e vânată:

ASU Poli a ieșit șifonată din deplasarea de la Afumați, în cadrul etapei a 9-a. Echipa timișoreană pregătită de Bogdan Andone a pierdut, astăzi, în prelungiri în fața ilfovenilor, scor 1-2, și își continuă căderea în clasamentul Ligii 2. Alb-violeții au ajuns la cea de-a patru înfrângere stagională.

După un start destul de liniștit de partidă, Afumațiul a fost aproape de deschiderea scorului în minutul 9, atunci când centralul bucureștean Florin Miron a indicat punctul cu var, la un duel între fundașul central Borislav Topic și Olariu. Marian Vlada a fost însă neinspirat la executarea penalty-ului și a trimis în transversală, aproape de vinclul din dreapta lui Dur-Bozoancă, astfel că timișorenii s-au simțit norocoși pentru câteva minute. Dar ilfovenii s-au demonstrat a fi mai buni și au reușit să deschisă totuși scorul în minutul 28, atunci când mijlocașul Mugurel Dedu a reluat cu capul o centrare venită de pe stânga, de la Onea.

Cea mai controversată fază a meciului s-a produs în minutul 34, atunci când, potrivit Druckeria, Taub a căzut în careu, după o intervenție dură a lui Patriche, însă centralul partidei a considerat că fundașul stânga al Politehnicii a simulat și i-a arătat cartonașul galben. De altfel, Taub a și fost schimbat, peste un minut, de Cornel Predescu. Intrarea experimentatului jucător al alb-violeților a fost însă de bun augur, el reușind să restabilească egalitatea, în minutul 43, printr-un șut de la 18 metri, care nu a putut fi oprit de portarul Marinescu, deși acesta a atins balonul.

În partea secundă a jocului, Sorescu, unul dintre cei mai activi jucători ai Timișoarei, a fost în prim-planul mai multor ocazii mari de a marca, însă le-a irosit. Ce mai mare a fost în minutul 50, atunci când a scăpat în situație unu contra unu cu Marinescu, însă l-a luat la țintă pe goalkeeperul ilfovenilor. Apoi, în minutul 55, Predescu a centrat de pe stânga, însă reluarea lui Sorescu nu a prins cadrul porții. În fine, în minutul 64, a fost rândul lui Bădăuță să scape singur cu portarul gazdelor, însă a trimis peste transversală.

Dar trupa lui Vasile Neagu și-a revenit apoi în finalul jocului și a început să conteze și în ofensivă. Încercările lui Vlada, Avram și Manole au avut ca răspuns intervențiile extrem de inspirate ale portarului Dur-Bozoancă. Goalkeeperul sosit de la Viitorul Constanța nu a mai putut opri însă și șutul expediat de Alin Zaharia, în minutul 90+2, de la aproximativ 20 de metri, care a înclinat definitiv balanța în favoarea formației ilfovene și a dus la o nouă înfrângere pentru Politehnica.

Andone pune tunurile pe arbitraj

Antrenorul timișorenilor, Bogdan Andone, își îndreaptul tunul către arbitraj, considerând că echipele din Ilfov sunt ajutate clar. Interesant este că în declarația lui, Andone vorbește despre Politehnica Timișoara ca fiind o echipă mică, asta cu toată că până acum spunea că se află la un club de tradiție.

„Nu sunt prea multe de spus. Când venim în zona Bucureștiului avem de fiecare dată un arbitraj ostil. Se vede că venim de la Timișoara… Am avut un penalty clar la Taub, după ce echipa gazdă a primit o lovitură de pedeapsă la prima lor intrare în careu. Același lucru l-am pățit și anul trecut, când eram la Satu Mare, aici, la Afumați, și cu același arbitru! Nu cred că e întâmplător. Același lucru, penalty la 0-0… Eu cred că a fost penalty clar la Taub, pe care am și fost nevoit să-l schimb la acea fază. El a avut prim-planul, a ciupit mingea, a fost atacat din lateral, lovit direct. Am văzut că șchiopătează și am decis să-l schimb. Nu se poate așa ceva! Etapa trecută, cu Balotești, nu ni s-au acordat două penalty-uri clare. La unul, a lăsat avantaj, însă a ratat Staicu. În regulă, nu s-a concretizat avantajul, dar trebuie să revii la faza inițială. E prea mult, să-ți bați joc de o echipă care bate 600 de kilometri să ajungă la meci. Am plecat ieri dimineață, am ajuns aseară, la ora 21… Din păcate, acesta e fotbalul nostru, cu deplasări interminabile și cu arbitraje care acordă cei 10-15% oaspeților când jucăm acasă, iar când jucăm în deplasare, aceste procente se acordă tot adversarilor noștri. Suntem o echipă mică, nu avem niciun sprijin, fiecare își face planurile când joacă cu noi”, a declarat, pentru Druckeria, Bogdan Andone.

Cât despre jocul echipei sale, tânărul tehnician e mulțumit de prestația din prima repriză, precum și de cea din prima jumătate a părții secunde. „O primă repriză foarte bună, în care am avut o posesie bună și am reușit să marcăm. Repriza a doua a început, de asemenea, foarte bine pentru noi. Practic, primele 15-20 de minute s-a jucat doar în jumătatea gazdelor. A urmat apoi o ocazie rarissimă a lui Bădăuță, scăpat de la 30 de metri singur cu portarul. Pe final, la o neatenție, la o nesincronizare, am pierdut meciul… Dar, din păcate, nu știm să gestionăm unele momente ale jocului. Practic, după ce gazdele au marcat al doilea gol, nu s-a mai jucat nimic. Jucătorii de la Afumați erau pe jos, mingile au fost trimise peste gard. Însă noi, în minutul 90, la 1-1, nu am reușit să facem acest lucru. Suntem o echipă naivă, cu toate că avem jucători cu experiență. Nu știm să gestionăm momentele importante ale jocului”, a mai spus Andone.

După înfrângerea de la Afumați, ASU Poli ajunge pe locul 10, cu 13 puncte, iar ilfovenii acumulează 11 puncte și sunt pe locul 14.

Etapa viitoare, timișorenii joacă sâmbătă, de la ora 16:00, pe „Dan Păltinișanu” cu Dunărea Călărași, iar CS Afumați se deplasează la Știința Miroslava, acolo unde joacă sâmbătă, de la ora 11:00.

CS AFUMAȚI – ASU POLITEHNICA TIMIȘOARA   2-1
Mugurel Dedu 28′, Alin Zaharia 90+2′ / Cornel Predescu 43′

Marinescu – Onea, Robicek, Patriche (cpt.), Perju – Vas. Olariu, Mug. Dedu – Rz. Avram (Alin Zaharia 80′), Mir. Manole (Șt. Vasile 75′), D. Burlacu (Vas. Nicolae 58′) – Vlada
Rezerve neutilizate: Mișa – Buzea, Buduroi, Căliani
Antrenor: Vasile Neagu

Dur-Bozoancă – Bilia, Mera (cpt.), Topic, Taub (C. Predescu 35′) – Krausz, Poparadu (I. Plămadă 78′), A. Ignea – Sorescu, Bădăuță (M. Staicu 90+1′), Țugui
Rezerve neutilizate: M. Gakos – Giuricici, Ghinescu, Coadă
Antrenor: Bogdan Andone

Stadion: Comunal (Afumați – Ilfov); Arbitru: Florin Miron (București); Asistenți: Romică Bîrdeș (Pitești) și Iulian Cătălin Brînză (Botoșani).

Foto: Emanuel Titus Ilieși / Druckeria

Marius ANGHEL 23 Sep. 2017, 18:58 Campionat
Pe aceeași temă