ASU Poli a ajuns la trei puncte de locul ce duce la baraj. Andone: „Băieții merită cu prisosință această poziție”. Pânzaru: „A trecut campionatul pe lângă noi”

Marius ANGHEL 04 Dec. 2017, 14:00 Campionat
ASU Poli a ajuns la trei puncte de locul ce duce la baraj. Andone:

ASU Politehnica s-a impus cu 2-1 în meciul cu Dacia Unirea Brăila, ultimul de pe teren propriu din acest an al alb-violeților. Bogdan Andone a recunoscut că golul marcat de brăileni i-a dat emoți, mai ales că terenul a fost unul moale, noroios. Tehnicianul echipei rimișorene a felicitat echipa și a mulțumit suporterilor, în timp ce Alin Pânzaru a vorbit de problemele cu jucătorii și cu banii, care au făcut ca formația lui să ajungă în „zona roșie” a clasamentului.

Andone a spus că elevii săi puteau marca mult mai mult. „Pe terenurile care sunt la această vreme, cu mingea încărcată de noroi, ai emoții la orice scor. Orice preluare greșită sau orice minge se poate aluneca sau se poate opri în noroi și de acolo se poate întâmpla orice. Așa s-a întâmplat și la 2-0, un meci pe care îl controlăm, am avut situații să închidem meciul la 3-0, iar apoi dintr-o lovitură liberă laterală, mingea aruncată în careu și am primit gol. După care am încercat să menținem acest rezultat. Am încercat din nou să marcăm, ne-am creat trei situații enorm de mari. Sorescu cred că a avut vreo trei singur. Una peste alta cele mai importante sunt punctele și că avem o săptămână timp să pregătim meciul de la Pitești”, a declarat antrenorul alb-violeților.

Mulțumiri pentru suporteri

Antrenorul Politehnicii și-a felicitat jucătorii, inclusiv pe Bădăuță, care nu mai marcase de mult. Antrenorul le-a mulțumit și suporterilor. „Vreau să-i felicit pe băieți pentru atitudine, pentru determinare. Să le mulțumesc suporterilor pentru sprijinul pe care l-au acordat echipei în tot acest tur de campionat și început de retur. Le mulțumesc că au fost și sunt alături de noi, ne-au susținut în momentele dificile și și datorită lor suntem în acest moment unde suntem în campionat, în clasament. Una peste alta cele mai importante sunt punctele și că avem o săptămână timp să pregătim meciul de la Pitești. Mă bucur pentru Bădăuță, avea nevoie de acest gol. A făcut și săptămâna trecută un meci bun, dar nu a reușit să marcheze. Astăzi a reușit, mă bucur că am avut reușite băieții. E victoria lor 100% și merită cu prisosință acest loc în clasament”, a adăugat antrenorul cu origini ardelene.

Alin Pânzaru susține că echipa sa trebuia să primească un penalty

Antrenorul Brăilei consideră că echipa sa ar fi trebuit să primească o lovitură de la 11 metri în prima repriză. „Am întâlnit o echipă care a avut un parcurs în ultima perioadă. Mă uitam la analiza adversarului, ei nu au schimbat foarte mult față de începutul turului. La noi s-au petrecut foarte multe schimbări, unele datorate problemor medicale. Alții au fost dați afară pentru nenorocirile pe care le-au făcut la echipă și pe care după campionat le vom pune pe tapet. Din ce a mai rămas, am putut să aliniem o echipă cât de cât competitivă. Avem, din păcate, aceeași problemă pe care am avut-o pe parcursul campionatului. Ne creem ușor ocazii, dar cei din treimea de apărarea comit greșeli ușoare și primi goluri foarte ușor. Cred că puteam intra în joc la situațiile avute în prima repriză, ale lui Sorin Frunză de două ori. A fost un penalty clar pe care nu-l judec eu, dar care se dă. Probabil un 2-1 la pauză ne dădea alt elan și alt moral. Am înscris, ne-am străduit să egalăm. Din păcate, atâta putere avem”, a precizat Pânzaru.

Cei de la Brăila au găsit o rezolvare la restanțele salariale foarte mari, și recent s-au plătit două salarii restante din cele zece. Totuși, punctele pierdute rămân. „Partea financiară pare că se rezolvă pe ultima sută de metri. Dar a trecut pe lângă noi campionatul. În loc să ne pregătim serios, am avut alte preocupări grele, scandaluri, organizarăi. A fost o situație complicată, de aici și situația din clasament”, a deplâns tehnicianul formației vizitatoare.

Articol și foto de Anda DELIU

Marius ANGHEL 04 Dec. 2017, 14:00 Campionat
Pe aceeași temă