ASU a încurcat și liderul! Politehnica și Academica, egale după un gol marcat în prelungiri de ilfoveni

Anda DELIU, Marius ANGHEL 11 May. 2019, 18:22 Campionat
  • ASU Politehnica a revenit pe stadionul Știința, unde a fost cât pe ce să încurce liderul Academica Clinceni, care a marcat în ultimul minut de prelungiri pentru 2-2. Ilfoveni au deschis rapid scorul, grație lui Șut, pentru ca, după o „dublă” a lui Ursu, Timișoara să preia conducerea. În minutul 90+3, Vlad Mihalcea a înscris un super-gol și a adus un punct care îi menține formația pe primul loc în clasament.
  • După ce a bătut Petrolul cu 3-0 pe „Dan Plătinișanu”, Politehnica a încurcat pe teren propriu, acum pe Știința, o altă echipă care luptă pentru promovare.

 

Academica a început mai bine, cu gol marcat din minutul 15. Dumitru și Patriche au creat fază după care Adrian Șut a înscris sub transversală, la colțul scurt. Ilfovenii au irosit o altă ocazie, când Patriche a trimis peste poartă din doar 6 metri o centrare venită de la Barbu. Clinceniul nu a mai ajuns apoi atât de ușor în careul timișorenilor, dar nici alb-violeții nu au reușit să fie periculoși în fața porții oaspeților. Bedea a prins o zi foarte proastă și a expediat un șut din fața careului mare mult pe lângă poartă.

Egalarea la moment psihologic

Nici colegul din linia de mijloc, Mihai Ene, nu a avut țintă mai bună, ba chiar și-a pus mâinile în cap după alt balon care nu a prins spațiul porții. Chiar în minutul de prelungire al primei reprize, Ignea i-a dat o pasă bună lui Ursu, care și-a speculat viteza și l-a depășit pe Răuță, iar din 7 metri a marcat, pe lângă portarul Vâlceanu.

Start perfect de repriză pentru gazde

După un start de repriză fără mari ocazii, alb-violeții au înscris din nou și cu puțin noroc, în minutul 53. Cherecheș a centrat din dreptul liniei de aut la Ursu, care a reluat cu tibia din 7 metri, iar mingea s-a dus în poartă, lângă baa colțului lung. Timișorenii l-au utilizat prima dată titular pe Alex Borbei la acest meci, iar în minutul 64, goalkeeperul a scos de sub transversală o centrare a lui Nicola.

Vlad Mihalcea i-a salvat pe ilfoveni

Ritmul ocaziilor a fost, per ansamblu, unul scăzut. Vidrăsan a avut un șut pe lângă buturi și el, iar Cristian Ene nu a știut să fructifice o centrare de la Manea. În minutul 90, Borbei s-a descurcat excelent la o fază la care a fost pus de două ori la încercare. În prelungiri, intrat de pe bancă, Vlad Mihalcea a marcat de la 22 de metri, cu un șut bun la colțul lung, ce o menține pe Academica pe primul loc, însă acum la doar un punct în fața Chindiei.

ASU POLITEHNICA TIMIȘOARA – ACADEMICA CLINCENI  2-2
Octavian Ursu 45+1′, 63′ / Adrian Șut 15′, Vlad Mihalcea 90+3′

Bordei – Motreanu, Scutaru, Mera (cpt.), Cherecheș – Coadă, A. Ignea – Alin Manea, Mih. Ene (Schieb 81′), Bedea (Vidrăsan 66′) – Oct. Ursu (Cr. Ene 61′)
Rezerve neutilizate: D. Munteanu – Dr. Cojocaru, C. Jurj, F. Trip
Antrenor: Cosmin Petruescu

Oct. Vâlceanu – Găină (Pațurcă 69′), Andr. Răuță, Patriche (cpt.), Mih. Dobrescu – Bg. Barbu, Șut – Cr. Dumitru (Nicola 61′), Vas. Olariu, Rob. Ion (Vl. Mihalcea 61′) – Al. Buziuc
Rezerve neutilizate: Ureche – Horșia, Gliga, Marrone
Antrenor: Ilie Poenaru

Stadion: Știința (Timișoara); Spectatori: 700; Arbitru: Sergiu Popa (Aiud); Asistenți: Ovidiu Timar (Marghita – Bihor) și Casian Băla (Arad); Rezervă: Alexandru Dan Gornic (Arad); Observatori: Dan Monea (Aiud) și Viorel Lolea (Reșița).

Cu 77 de puncte, Clinceniul rămâne pe primul loc, iar joi, de la ora 18:00, va primi vizita celor de la „U” Cluj. ASU Politehnica a ajuns la 42 de puncte, dar a picat pe locul 12. Runda viitoare va merge la Sportul Snagov, într-un meci programat miercuri, la ora 13:00.

Articol și foto de Anda DELIU

Anda DELIU, Marius ANGHEL 11 May. 2019, 18:22 Campionat
Pe aceeași temă