Asta înseamnă să fii atacant! Marius Matei a dat 3 goluri în 4 minute: „Doar eu și Lewandowski mai reușim să marcăm la foc automat”

Marius ANGHEL 27 Nov. 2015, 12:31 Campionat
Asta înseamnă să fii atacant!** Marius Matei a dat 3 goluri în 4 minute:

Etapa intermediară din Liga a 2-a, care a avut loc miercuri, a înregistrat un rezultat nemaiîntâlnit la acest nivel: FC Brașov a câștigat cu 11-2 partida cu Metalul Reșița, acesta fiind și scorul campionatului. „În ultimii ani nu a fost o asemenea diferență de scor”, au spus oficialii FRF. Chiar dacă au avut în față doar o echipă de juniori, brașovenii nu au avut milă de puștii Reșiței.

S-au înghesuit să marcheze

La pauză, elevii lui Adrian Szabo conduceau doar cu 3-2, dar în repriza secundă au marcat de opt ori! În special în partea secundă, jucătorii brașoveni s-au înghesuit să înscrie. Matei a marcat la foc automat, Horia Popa s-a rugat de Buga să-l lase să execute un penalti, iar Burlacu a reușit o dublă la prima sa apariție în tricoul lui FC Brașov.

Un caz aparte este cel al golgheterului Brașovului din acest sezon, Marius Matei. Acesta a jucat 65 de minute, a marcat patru goluri și a mai ratat o mulțime de ocazii. Dacă în prima repriză Matei reușea să înscrie pentru 2-0, în partea secundă recitalul dat de atacantul brașovean poate intra în cartea recordurilor. În doar 4 minute Matei a marcat trei goluri (”57, ”59, ”61)!

Lewandowski de Brașov

Atacantul spune că este pentru prima oară în cariera sa când a reușit să marcheze trei goluri în doar patru minute, însă recunoaște că misiunea sa în acest joc a fost facilitată și de faptul că reșițenii aveau în teren doar juniori. „Este pentru prima oară când am marcat trei goluri în decurs de doar patru minute, dar acest lucru a fost facilitat și de faptul că am întâlnit o echipă formată doar din copii. În prima repriză, la scorul de 3-0, ne-am relaxat și asta ne-a costat cele două goluri primite. În repriza secundă am luat jocul în serios și nu am mai ținut cont de adversar”, a spus Matei. „Doar eu și Lewandowski mai reușim să marcăm la foc automat”, a glumit atacantul lui FC Brașov.

Bonusuri pentru goluri marcate

Cu 12 goluri marcate în acest campionat, Matei este golgheterul seriei a 2-a. Atacantul a lăsat modestia deoparte și a precizat că se aștepta să fie în topul marcatorilor din Liga a 2-a. „Nu fac un obiectiv din titlul de golgheter, dar dacă sunt în frunte nu mă voi opri aici. Eu cred că este normal să fiu în topul marcatorilor, pentru că eu am o părere bună despre mine! Cel mai mult într-un sezon am marcat 19 goluri, acum cred că voi depăși această bornă, pentru că mai avem multe meciuri de jucat în sezonul regulat, apoi vor veni și meciurile din play-off. Să fii golgheterul lui FC Brașov înseamnă foarte mult, dar acest lucru depinde de mulți factori, important este ca echipa să meargă și să reușim promovarea”, a precizat Matei, care are și un bonus în contractul său cu FC Brașov la un anumit număr de goluri marcate. Probabil acesta este și motivul pentru care Matei a ținut să joace în meciul cu Metalul Reșița.

Burlacu, două goluri la debut

Intrat în teren în minutul 65 în locul lui Matei, Alexandru Burlacu (22 de ani) a bifat primele sale minute în tricoul lui FC Brașov. Burlacu a reușit să marcheze două goluri în doar două minute! „Mă bucur că la debutul meu la FC Brașov am marcat două goluri. Când am intrat în teren, echipa era pe val, am avut șansa să marchez și am reușit să înscriu două goluri. Este adevărat că am profitat și de faptul că cei de la Reșița s-au prezentat la meci cu o echipă de juniori”, a spus Burlacu, jucător format de Rapid.

Până la venirea sa la FC Brașov, Burlacu a jucat doar la Rapid II și la Juventus București.

Articol scris de Adi MARICA (Monitorul Expres)

Marius ANGHEL 27 Nov. 2015, 12:31 Campionat
Pe aceeași temă