Ascensiunea fulminantă a Berceniului impune un nou obiectiv: promovarea!

Mihai Andries 07 Nov. 2013, 23:04 Campionat

ACS Berceni s-a impus cu 1-0 în ultima etapă a Ligii 2, în fața lui CSMS Iași, echipă cu experiență în primul eșalon și aspirantă declarată la primul loc al clasamentului seriei 1 a ligii secunde. Victoria formației antrenate de Marin Dragnea a adus echipa ilfoveană în fruntea clasamentului, la egalitate de puncte cu CS Clinceni.

Entuziasmat de prestația jucătorilor pe care îi are în gestiune, vicepreședintele lui ACS Berceni, Paul Terteleac aplaudă la scenă deschisă înfrângerea fostei prim-divizionare, CSMS Iași.

„Jocul a curs în favoarea noastră, băieții s-au angrenat extraordinar la efort. Chiar avem motive de bucurie de ce joacă băieții. Dacă am numi un singur jucător sau doi, am greși. Toată echipa a jucat foarte bine. Se scurseseră deja 10 etape și ei (jucătorii lui CSMS Iași, n.r.) știau că vor juca cu o echipa bună, dar țin să sublinez că cel puțin la început, când i-am văzut atât de solizi ca echipa, m-am cam speriat puțin. Dar o echipă joacă mai slab, când adversarul joacă bine și din acest motiv cred eu că nu au putut juca la nivelul lor”, a declarat Paul Terteleac în exclusivitate pentru Sport Total FM, în emisiunea „Sport Arena”.

Ajunsă în vârful clasamentului, ACS Berceni atacă promovarea în Liga 1 încă din primul sezon în eșalonul secund, anunță oficialul ilfovean.

„Desigur ne gândim la Liga 1 foarte serios. Vrem play-off-ul și implicit promovarea, de pe locul 1. Dacă nu ne batem pentru primul loc, pentru ce să ne batem? Dacă stați să analizați parcursul echipei din ultimii 5 ani, am fost și pe locul 1 și pe locul 2. A fost un singur an în care nu eram pregătiți pentru Liga a II-a și atunci am încetinit motoarele. Dar în ceilalți ani, am vrut să promovăm, dar nu am putut”, a explicat conducătorul echipei ilfovene.

Lupta pentru promovarea este tratată cât se poate de serios de oficialii lui ACS Berceni. Paul Terteleac este hotărât ca, din iarnă, să aducă un om de gol la echipă: „Mi-ar cam trebui acolo în față un jucător care să puncteze. O să avem probabil din iarnă. Deocamdată dacă ei au marcat și din poziția de apărători, este foarte bine, ne bazăm pe ei în continuare”.

Oficialul grupării ilfovene admite că printre atuurile echipei se numără și stabilitatea financiară, argument cu care oficialul explică de ce promovarea clubului din comuna Berceni ar fi un câștig pentru fotbalul românesc.

„Când ai resurse, normal, ești mai relaxat. Poate fi și asta un aspect că echipele mici nu au fost băgate în seama și iată surpriza. Cu cât mai multe echipe în Liga 1 care au stabilitate financiară, stabilitatea lotului și stabilitate la nivel administrativ, cu atât e mai bine pentru fotbalul românesc, cât și pentru echipa națională, pentru că jucătorii care au probleme la echipa națională, au probleme și la echipa de club”, a mai spus Paul Terteleac.

 

Sursa: Sport Total FM

Mihai Andries 07 Nov. 2013, 23:04 Campionat
Pe aceeași temă