ASA – UTA, remiză albă în trei reprize

Marius ANGHEL 24 Nov. 2013, 18:35 Campionat

Ultima partidă din cadrul etapei a XIII-a a Ligii a II-a de fotbal dintre ASA Târgu-Mureș și UTA Arad, disputat pe stadionul Tran Sil din Târgu-Mureș s-a încheiat nedecis, scor 0-0. Meciul întrerupt sâmbătă seara în minutul 70, din cauza ceții, la scorul de 0-0 a fost reluat duminică, de la ora 13.00 și s-a încheiat tot fără gol.

Începutul partidei a aparținut echipei lui Sabău, care și-a creat câteva bune situații prima jumătate a reprizei. Buhăescu trage peste, Miclea în Sidney, Heil de puțin lângă cu capul, iar Huiban trage mult peste mingea respinsă de Lăzăreanu la șutul lui Gugu. De partea cealaltă, arădenii au câteva incursiuni periculoase, îndeosebi prin fostul jucător al mureșenilor, Firțulescu. Până la pauză, Neagu se opune la o fază periculoasă a lui Bumba, Huiban trimite de puțin lângă. Oaspeții au echilibrat jocul, dar finalul reprizei i-a găsit masați în careul propriu, când un fundaș respinge din aglomerație de pe linia porții.

Ceața oprește ofensiva UTei

La reluare, prima fază periculoasă aparține „albilor”, dar Popescu trimite lângă în minutul 50. Buhăescu face același lucru din poziție bună două minute mai târziu. Urmează o serie de ocazii ale lui Firțulescu, dar Caparco este de fiecare dată la post. Partida a început cu o ceață care nu amenința disputarea jocului, care s-a risipit pe parcurs.

După minutul 60, ceața avea să revină, dar tot mai deasă de această dată. Huiban nu profită de mingea respinsă de Lăzăreanu la șutul lui Bumba, Caparco se remarcă din nou la șutul lui Bîrză, dar partida s-a întrerupt pe fondul dominării arădenilor. După o oră de așteptare, s-a decis reluarea partidei a doua zi, de la ora 13.

Nici pe ceață, nici pe soare

Puținii spectatori care au ținut să vadă deznodământul partidei au putut urmări o echipă mureșeană mai motivată. În chiar primul minut, la pătrunderea lui Buhuși, Lăzăreanu blochează pasa acestuia spre Huiban, care îl faultează. Echipa care încheia în ofensivă pe ceață, s-a mulțumit a doua zi să se apere, fără a-și crea ocazii la poarta lui Caparco. Mureșenii au făcut-o la cealaltă, dar nu au reușit să trimită în plasă. În minutele 83 și 84, șuturile lui Huiban și Bumba ajung direct în brațele portarului arădenilor. Tot Huiban a trimis spectaculos de la 10 metri, dar mingea a căzut pe transversală și a ieșit. Lăzăreanu l-a blocat apoi pe Buhăescu, scăpat spre poarta sa și nu a avut mari emoții la lovitura liberă a lui Szilagyi, deviată cu capul de Bumba din ultimul minut. ASA urcă pe locul VI, din nou de play off, cu 18 puncte și va susține miercuri, 27 noiembrie restanța de la Metalul Reșița.

ASA: Caparco – Homei (”68 Crețu), Gugu, Heil, L. Szilagyi – Bumba, R. Miclea (”90 A. Roman), Al. Dan (”46 Onicaș), Buhuși – Buhăescu, Huiban
UTA: Lăzăreanu – Zanardini, Sidney, Ardelean, Neagu – Monac (”70 Apostu), Popescu, Zaluschi, Firțulescu – Bîrză, Sălăjan (”88 Surugiu, ”90+3 T. Stan)

Articol și foto de Mihai VEREȘ

 

Marius ANGHEL 24 Nov. 2013, 18:35 Campionat
Pe aceeași temă