ASA Târgu Mureș ține secretă despărțirea de Dinu Gheorghe. Managerul general nu a fost inclus în comunicatul de mulțumire, iar conducerea clubului refuză să spună orice despre echipă

Marius ANGHEL 06 Sep. 2017, 14:03 Campionat
ASA Târgu Mureș ține secretă despărțirea de Dinu Gheorghe.** Managerul general nu a fost inclus în comunicatul de mulțumire, iar conducerea clubului refuză să spună orice despre echipă

Odată cu Laszlo Balint și colaboratorii săi, Cezar Zamfir și Liviu Rusu, de la ASA Târgu Mureș a plecat ieri și managerul general Dinu Gheorghe. Gruparea mureșeană s-a despărțit astfel după doar șase etape de cuplul pe care îl aducea și alături de care transmitea, la prezentarea oficială, că vrea să promoveze în Liga 1.

Conducerea ASA Târgu Mureș a anunțat, ieri, printr-un comunicat, despărțirea doar de antrenorul principal Balint, de Dinu Gheorghe nespecificându-se nimic.

„ASA Târgu-Mureș anunță încetarea amiabilă a raporturilor contractuale cu antrenorul principal Balint Laszlo începând cu astăzi, 5 septembrie 2017. Pe această cale, clubul ASA Târgu-Mureș îi mulțumește antrenorului Balint Laszlo pentru activitatea depusă în perioada precompetițională și în primele 6 etape din acest sezon și îi urează mult succes în carieră”, a fost anunțul conducerii formației din Târgu Mureș, care însă a ținut secretă despărțirea de managerul general Dinu Gheorghe.

Contactat telefonic aseară pentru a-și spune punctul de vedere despre rezilierea contractului dintre antrenorul Laszlo Balint și ASA Târgu Mureș, Cristian Cherteș, director general al clubului mureșean, nu a dorit că comenteze nimic în plus față de comunicatul publicat mai jos. „Mai mult nu am ce să vă spun în momentul de față. Nu a existat nicio nemulțumire. Comunicatul acela este tot ce este”, s-a limitat să spună Cherteș.

În schimb, Dinu Gheorghe nu a dorit să vorbească despre ASA Târgu Mureș, însă a lăsat de înțeles că s-a despărțit la rândul său de club. „Nu aș vrea să dezvolt acest subiect. A dat clubul un comunicat, nu știu ce comunicat. Sunați la club și întrebați”, a fost reacția, pentru Liga2.ro, lui Dinu Gheorghe.

Contactat din nou telefonic, de această dată astăzi, Cristian Cherteș și-a menținut poziția secretoasă și nu a dorit să comenteze nimic nici de această dată despre plecarea lui Balint, cât și a lui Dinu Gheorghe. „Declarația care este oficială, aia rămâne. Nu avem absolut nimic de comentat. Tot ce este de comunicat o să transmitem pe site-ul oficial”, a spus Cherteș, care a uitat însă că ASA Târgu Mureș nu mai are nicio pagină oficială de comunicare, site sau facebook, după ce administratorul acestora le-a închis pe motiv de neplată.

Din informațiile Liga2.ro, cererea de reziliere amiabilă a contractului dintre Laszlo Balint și ASA Târgu Mureș a venit din partea antrenorului, după mulțimea pe probleme pe care le-a întâmpinat în scurta perioadă în care a activat acolo. Problemele financiare, lipsa unui lot de jucători cu care să se obțină promovarea – acesta fiind obiectivul trasat -, nesiguranța continuării activității echipei sau impunerea anumitor jucători în primul „11” – cum ar fi fundașul Carlos Cherteș, chiar fiul directorului general al clubului – au fost printre motivele divorțului.

Cuvinte de laudă între Dinu Gheorghe și Laszlo Balint

Mult mai deschis la declarații a fost Dinu Gheorghe atunci când a fost întrebat despre antrenorul Laszlo Balint, cel pe care l-a adus la ASA Târgu Mureș. Acesta a avut numai cuvinte de laudă la adresa tânărului tehnician, pe care spune că-l va dori și la următoarele proiecte unde se va implica.

„M-aș bucura foarte tare pentru Laszlo Balint să antreneze la o echipă bună. Este un antrenor deosebit, de o onestitate morală și profesională așa cum mi-am dorit eu, dar, din păcate, nu am putut lucra mai mult împreună. Oricând sunt undeva și am ocazia să aleg un antrenor, va fi printre favoriții, pentru că este un antrenor deosebit, un om extrem de pasionat, cu știința jocului, știința meseriei, știe cum să vorbească cu jucătorii, cu oamenii. Eu am rămas încântat de omul ăsta, deși nu are mare experiență în meseria asta”, a spus, pentru Liga2.ro, Dinu Gheorghe despre Balint.

Și antrenorul a avut cuvinte de mulțumiri pentru Dinu Gheorghe în postarea sa de pe pagina oficială de facebook cu privire la despărțirea de ASA Târgu Mureș.

„ASA Târgu-Mures, capitol încheiat.

Ieri am încheiat conturile cu echipa ASA Târgu-Mures, dupa ce am semnat un acord de reziliere amiabilă. A fost un mandat scurt, dar extrem de intens. Și sunt mulțumit că această echipă este la momentul actual pe locul 3 în clasament, în graficul obiectivului impus de conducerea executivă.

Vreau să îi mulțumesc în primul rând domnului Dinu Gheorghe. A avut încredere în mine din primul până în ultimul moment. Omul respiră fotbal, am învățat multe de la el în această perioadă. M-aș bucura să colaborăm din nou în viitorul apropiat.

În 26 iunie, la data primului antrenament, am început totul aproape de la zero. Am reușit, împreună cu domnul Dinu Gheorghe, să facem o echipă tânără, frumoasă, care a încercat în aceste 6 etape să joace un fotbal plăcut și eficient. În mare măsură, a și reușit, dovadă stau linia de clasament și aprecierile oamenilor din fenomen. Le mulțumesc din suflet tuturor băieților din vestiar care au muncit enorm în această perioadă! Am mare încredere că vor reuși!

De asemenea, le mulțumesc suporterilor care ne-au sprijinit necondiționat în aceste meciuri. Această echipă merită un stadion plin, și sper ca parcursul bun al băieților să aducă din ce în ce mai mulți oameni la stadion.

Rămân cu sufletul alături de băieți. Forza ASA!!!”, a fost mesajul lui Balint.

În primele șase etape ale Ligii 2, ASA Târgu Mureș cu Laszlo Balint antrenor a înregistrat următoarele rezultate: 2-1 cu Știința Miroslava (a), 6-0 cu Foresta Suceava (d), 3-2 cu Luceafărul Oradea (a), 2-3 cu Ripensia Timișoara (d), 1-1 cu Sportul Snagov (a) și 2-1 cu Dacia Unirea Brăila (a). Astfel, după șase etape și cu 13 puncte în clasament, ASA ocupă locul 3 în Liga 2, după AFC Hermannstadt (15 puncte) și Ripensia Timișoara (14 puncte).

În etapa a 7-a a Ligii 2, ASA Târgu Mureș joacă vineri, 8 septembrie, de la ora 18:00, la Pitești, cu FC Argeș. Echipa piteșteană se află pe locul 5, cu 11 puncte.

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto principal: Sebastian TĂ‚TARU

Marius ANGHEL 06 Sep. 2017, 14:03 Campionat
Pe aceeași temă