Dinu Gheorghe spune de ce a ales ASA Târgu Mureș și ce planuri are în Liga 2: „Infrastructura de aici mai există poate la Steaua sau CFR Cluj”. De ce l-a pus antrenor pe Laszlo Balint

Dinu Gheorghe spune de ce a ales ASA Târgu Mureș și ce planuri are în Liga 2:**

ASA Târgu Mureș, una dintre cele două echipe retrogradate din Liga 1 în Liga 2, și-a prezentat vineri strafful pe care se va baza în noul sezon competițional. Manager general este Dinu Gheorghe, iar antrenor principal a fost numit Laszlo Balint.

Dinu Gheorghe spune că-și propune să-i readucă pe mureșeni în elita fotbalului românesc. Obiectivul vital impus este promovarea. Baza sportivă este a treia din țară, din punctul de vedere al noului conducător, însă minusul îl reprezintă chiar terenul de joc.

„Pentru mine, proiectul ASA Târgu Mureș înseamnă în principal următorul an de zile. Nu ne dorim să promovăm. Trebuie să promovăm și vom promova. Asta este dorința noastră, ceea ce ne-am fixat pentru acest an competițional. Am venit la Târgu Mureș pentru că știam ce înseamnă oamenii de aici, ce înseamnă clubul. Mă refer la infrastructura de aici, care mai există poate la Steaua sau CFR Cluj. Dacă vom avea și un teren de joc la nivelul celorlalte condiții, atunci putem vorbi de totul la superlativ. Să vă spunem acum lucruri mari, nu are rost. Avem un obiectiv pe termen scurt: promovarea. Apoi putem să ne gândim și la altceva, pe termen mediu și lung”, a spus noul conducător al grupării din Târgu Mureș.

Laszlo Balint antrenor, din mai multe motive

Despre noul antrenor al echipei, Dinu Gheorghe spune că l-a ales din mai multe motive, diverse. „L-am ales pe Laszlo Balint ca antrenor al echipei, din mai multe motive. Pentru experiența lui la nivelul ligii a doua, dar și pentru ce poate el să arate la această echipă. Este un antrenor pasionat, dedicat total, a lucrat cu doi antrenori în care am mare încredere și de la care cred că a copiat multe, Răzvan Lucescu și Dan Petrescu. Îi doresc să ajungă măcar la nivelul celor doi, pentru că are tot ce îi trebuie pentru acest lucru”, a spus cel poreclit „Vamă”.

Schimbări masive în lot

Lotul echipei pentru noul sezon va fi schimbat aproape în totalitate. Dinu Gheorghe susține că va negocia cu unii jucători prelungirea contractelor, însă vor fi aduși și alți fotbaliști, cu experiență sau tineri și obișnuiți cu liga secundă. Cert este că o primă achiziție este portarul Florin Iacob (23 de ani), ultima dată la FC Brașov, dar sub contract cu Concordia Chiajna.

„În momentul acesta reconstruim lotul. Cu cei care mai au contract cu noi, ne vom reîntâlni luni la reunire. Cu cei care încheie contractele la 30 iunie vom purta negocieri și vom decide cine rămâne. Vor veni jucători noi, care să ne ajute, cu o anumită experiență, undeva în jurul a 28-30 de ani. Avem nevoie de astfel de jucători la nivelul ligii a doua. De asemenea vom aduce jucători tineri, majoritatea sub formă de împrumut, pentru a îndeplini condiția de a avea în teren trei sub 21 de ani. Vrem să facem pași mărunți, să nu ne grăbim cu transferurile. Până când echipa va pleca într-o perioadă centralizată să avem lotul format în proporție de 80 la sută”, a mai spus Dinu Gheorghe, citat de site-ul oficial al clubului mureșean.

Reunirea lotului echipei ASA Târgu Mureș este programată pentru luni, 26 iunie, la Academia de Sport. Jucătorii se vor pregăti la Târgu Mureș până în 9 iulie, când se va pleca într-un cantonament la Brașov.

Pe aceeași temă