ASA Târgu Mureș continuă evoluția bună și reușește să se țină aproape de podium. Popescu explică succesul cu UTA: „Arătăm destul de bine în condiții foarte grele”

Marius ANGHEL 12 Nov. 2017, 12:52 Campionat

A fost o săptămână perfectă pentru ASA Târgu Mureș. După succesul cu 4-2 cu Olimpia Satu Mare, de acasă, de la mijlocul săptămânii, sâmbătă, echipa mureșeană a trecut cu 2-1 și de UTA Arad și, în ciuda tuturor problemelor de ordin financiar pe care le traversează, continuă să fie o surpriză plăcută a campionatului, după 17 etape clasându-se pe locul 5, cu 28 de puncte. Robert Candrea (38) și Robert Băjan (72) au înscris pentru ASA, făcând inutil golul lui Alin Cârstocea (90+4) din minutele de prelungiri.

La final de meci, Marius Popescu, antrenorul echipei târgumureșene, a vorbit despre trecutul său utist, despre victorie, actuala situație a echipei sale, dar și cea a alb-roșilor. „De fiecare dată când vin la Arad am emoțiile acelea constructive, căci am petrecut aici o perioadă ca sportiv foarte bună. Pe de altă parte, sunt fericit pentru că am câștigat, căci și noi suntem într-o situația foarte grea cu tot ceea ce înseamnă un club în insolvență. Spre meritul nostru, reușim să ne strângem și încă odată se confirmă în viață că sinceritatea în relația cu jucătorii și lucrurile spuse pe nume întotdeauna ajută și pot dezvolta pasul următor. Așadar, arătăm destul de bine în condiții foarte grele, cu atât mai mult mă bucur de victorie. Sper ca UTA să-și revină, pentru că e păcat de tot ceea ce se întâmplă în jurul echipei, de spiritul UTA-ei, iar eu am fost un norocos că am trăit doi ani perfecți. Dar, până la urmă, și noi și UTA suntem două echipe cotate în țara asta și sper să fim acolo unde ne este locul, adică în Liga 1″, a spus, citat de Sport Arad, Popescu.

„Ne-am propus să ne apărăm în bloc de opt și să reacționăm pe contre”

Antrenorul mureșenilor știa că dacă UTA ia gol are probleme de concentrare și de revenire în meci, astfel că acesta a fost un lucru de care a profitat echipa sa în acest meci, însă a și recunoscut că arădenii au avut mari situații de a marca înainte de reușita lui Candrea. „Pe UTA i-am studiat și cu Ripensia și cu Luceafărul și am văzut că reactivitatea lor când pierd mingea nu e cea care trebuie, adică au probleme pe tranziția negativă. Așadar, ne-am propus să ne apărăm în bloc de opt și să reacționăm pe contre, prin jucătorii noștri de valoare și viteză. Așa am reușit să marcăm două goluri, mai puteam marca și altele. Am avut voință, nerv, deși trebuie să fim sinceri și să recunoaștem că primele ocazii importante au fost clar ale UTA-ei. Dacă înscriau, probabil ar fi decurs altfel, dar știți cum e meciul ține 95 de minute și cine e mai constant în evoluție și organizare de obicei câștigă. Mă bucur că am înscris în prima repriză dintr-o fază fixă, după care am putut gestiona toate momentele în favoarea noastră. După o posesie de trei-patru pase, aproape tot timpul zona opusă a fost liberă și am putut dezvolta jocul acolo pe jucătorii noștri buni de bandă”, a mai declarat antrenorul echipei ASA.

„Discursul meu către jucători e să-și respecte meseria ca să evolueze”

Marius Popescu a explicat și cum își motivează jucătorii în condițiile grele pe care le traversează clubului, abia scăpat de faliment și în continuare cu un viitor nesigur. „Nu ascund faptul că discursul meu către jucători e să-și respecte meseria ca să evolueze. Mai întâi la nivel individual și apoi ca și echipă. Întâmplându-se asta, poate și UTA evidențează doi jucători, poate și echipele din Liga 1 fac acest lucru, căci am avut cinci-șase Under 21 în teren, pe bancă la fel. Dacă respectăm principiile de bază, constanța și implicarea la antrenamente, dezvoltate pe talentul fiecăruia, putem ajunge undeva. Și asta e valabil și pentru mine ca antrenor”, a explicat Popescu, citat de Sport Arad.

În următoarea etapă, a 18-a, ASA Târgu Mureș, care se află pe locul 5, cu 28 de puncte, joacă pe teren propriu cu Pandurii Târgu Jiu.

Foto: UTA Arad

Marius ANGHEL 12 Nov. 2017, 12:52 Campionat
Pe aceeași temă