ASA, spre Liga I. Mureșenii au revenit la vechile obiceiuri: întoarcerea scorului în a doua repriză

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 26 Apr. 2014, 18:52 Campionat

ASA Târgu Mureș a întors în favoarea sa un joc ce la pauză părea pierdut și prin victoria din Zăvoi, 2-1 cu CSM Râmnicu Vâlcea, a făcut un pas imens spre promovare.

Cu 3.000 de suporteri în tribune, Vâlcea a început în atac și Adi Popa a ratat în minutul 2 din situație de unu la unu cu noua achiziție a mureșenilor, Stăncioiu. În minutul 16, fază identică la cealaltă poartă, cu Matache intervenind salvator în fața lui Verdeș.

ASA a rămas în inferioritate din minutul 27, când Onicaș a primit cartonașul roșu pentru un fault dur la mijlocul terenului. Chiar la ultima fază a primei părți, Nkongue a inventat golul, după ce a luat o acțiune pe cont propriu, a driblat doi adversari, a centrat, un apărător mureșean a repins până la Deaconescu, care a înscris cu un șut plasat din 12 metri, cu ajutorul barei.

Cu 1-0 și om în plus, Vâlcea visa frumos la trei puncte care o readuceau în lupta pentru promovare. După pauză, însă, deși a jucat în inferioritate, ASA a întors rezultatul, așa cum a reușit de mai multe ori în acest an. Mai întâi, în minutul 47, după o fază confuză în careul vâlcean, Hora a egalat. Echipa lui Niculescu nu a reușit să contruiască nimic la poarta adversă, mizând doar pe mingi lungi, pentru camerunezul Nkongue. ASA a controlat tactic meciul și a marcat golul victoriei în minutul 75, după o fază frumoasă, N Doye reușind un un-doi cu un coechiper și apoi finalizând elegant.

Abia introdus pe teren după o lungă absență, Ciprian Tănasă s-a reaccidentat și a făcut figurație până la final pentru că schimbările erau epuizate.

Astfel, Vâlcea pierde al doilea joc consecutiv pe teren propriu și iese din lupta pentru promovare, în timp ce ASA Târgu Mureș este tot mai aproape de revenirea în primul eșalon.

CSM RÂMNICU VÂLCEA
ASA TÂRGU MUREȘ
1-2

Deaconescu ”45 / Hora ”47, Ndoye ”75

Matache – Samson, Ct. Pârvulescu, I. Stoica (cpt.), Briceag – O. Popescu, Cârstoiu (Nicola ”46) – Deaconescu, Lircă, Ad. Popa (Cip. Tănasă ”71) – N”Kongue (A. Crețu ”67)
Antrenor: Claudiu Niculescu

Stăncioiu – Hanca, Vîrtic, Sepsi, Szilagyi (Bejan ”46) – Onicaș, Ndoye (cpt.) – Hora, Voiculeț (Ologu ”85), Bumba – Verdeș (Amauri ”70)
Antrenor: Adrian Falub
Eliminat: Onicaș ”27 (roșu direct)

Articol scris de Adi Georgescu
Foto: Dan Lixandru

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 26 Apr. 2014, 18:52 Campionat
Pe aceeași temă