Fost antrenor al Vâlcii în trei rânduri, Alin Artimon a pierdut cu noua sa echipă, FC Caransebeș, chiar în Zăvoi, scor 0-1, după opt jocuri consecutive fără eșec. Tehnicianul apreciază că, după o primă repriză slabă, formația sa a evoluat mult mai bine în partea secundă.
„În prima parte, inițiativa și controlul a aparținut Vâlcii, a doua repriză am controlat-o în totalitate, dar diferența este că CSM a înscris, iar noi nu. În prima repriză, am construit lent, ne-am poziționat greșit, ne-am eliminat, a doua parte a fost mult mai bună ca poziționare, ca dezvoltare, dar pe final, când ne trebuia minte, am simplificat prea mult construcția, prea mult pe vârf, ne-a dus la ocazii sporadice. A fost un joc echilibrat, privind raportul dintre cele două reprize. Cele trei săptămâni de frecușuri își pun efectul asupra prestației noastre, ne-am trezit de abia înspre pauză. Urez Vâlcii succes în reconstrucția care și-o propune, sperăm să le fim adversari și în sezonul viitor. Lotul nostru are nevoie de jocuri, dacă putem păstra nucleu acesta și completa în vară anumite poziții, Caransebeș poate fi liniștit sezonul următor o echipă de primele șase” a afirmat Alin Artimon la conferința de presă susținută în Zăvoi.
„Trei puncte cu FC Bihor să încheiem socoteala cu retrogradarea”
Caransebeșul poate scăpa de orice emoție dacă câștigă etapa viitoare, pe teren propriu, jocul cu FC Bihor. „Suntem încă în lupta pentru evitarea retrogradării, trebuie să conștientizăm asta. Nu ne cade bine această înfrângere, pentru că e prima din acest an, după o serie de opt rezultate pozitive, dar trebuie să o digerăm repede și să încheiem jocul cu Bihor cu trei puncte, să încheiem socoteala cu retrogradarea. Nu cred că Poli mai poate rata promovarea, văd că celelalte echipe din preajma ei au probleme și par că nu pot ține pasul. Timișoara își poate complica viața doar greșind”, a mai spus tehnicianul gugulanilor.
„Dacă nu găsim soluții viabile, ne ducem tot mai în jos„
Alin Artimon spune că numărul jocurilor disputate de o echipă în campionat a scăzut în mod alarmant, ca și nivelul fotbalului în eșalonul secund. „După două luni de pauză, capacitatea aerobă și potența aerobă revin la zero. Ne uităm la străini că se antrenează mult din posesie, forță și viteză. Ne văităm că suntem în urmă cu metodologia, dar nu puteam aplica ce fac ei. Dacă am face, nu am sta în picioare două zile. Ne antrenăm șase luni să jucăm tot atâta! Înainte ne antrenam șase luni să jucăm 34 de meciuri, acum jucăm 20 partide. Dacă se mai retrag două echipe mai jucăm vreo 15. Punem frână, calitatea exprimării scade, nivelul jocului scade. Dacă nu găsim soluții viabile, ne ducem tot mai în jos. O singură serie cred că ar fi o piatră prea mare agățată de gâtul cluburilor. Fără banii primăriilor nu mai poate exista sport în România. Sunt orașe mari, în care nu știu dacă există o echipă din orice sport care să aibă finanțare privată” a mai spus timișoreanul.
Articol scris de Adi Georgescu