Arma secretă a lui Pelici cu UTA! Cosmin Neagu a marcat chiar la debutul la AFC Hermannstadt: „A meritat așteptarea”

Marius ANGHEL 29 Aug. 2017, 15:28 Campionat

Anunțat printre primele achiziții ale verii la AFC Hermannstadt, după promovarea în Liga 2, mijlocașul ofensiv Cosmin Neagu (26 de ani) a fost nevoit să aștepte pe tușă patru etape ca FRF să-i rezolve litigiul pe care îl avea cu Dacia Unirea. Brăilenii i-au acuzat pe sibieni că vor să le fure jucătorul și i-au prelungit unilateral contractul pentru încă un sezon, declarând că Neagu avea o astfel de clauză în contract. Situația fotbalistului originar din județul Teleorman s-a rezolvat într-un târziu, iar sâmbătă a fost utilizat pentru prima dată în mod oficial.

Alexandru Pelici a surprins în meciul de sâmbătă cu UTA atunci când l-a trimis încă din primul minut pe Cosmin Neagu, despre situația mijlocașului nespecificându-se nimic înaintea partidei, tocmai pentru ca, probabil, pentru a le face o surpriză arădenilor.

Neagu a intrat foarte bine în meci, a avut poftă de joc, iar în minutul 25 a reușit să deschidă scorul cu un șut violent de la marginea careului sub transversală. La finalul partidei, mijlocașul a vorbit despre debutul la AFC Hermannstadt și a afirmat că spera să îmbrace mai devreme tricoul sibienilor.

„Sunt fericit că am reușit să câștigăm. Asta era cel mai important, ca echipa să câștige. După am reușit să și marchez, să-i ajut pe colegii mei și nu pot decât să mă bucur. A meritat așteptarea, cu toate că speram să debutez mai devreme. Bine că s-a rezolvat în cele din urmă și pot să îmi ajut colegii. Noi încercăm să câștigăm fiecare meci. UTA e o echipă care, prin ceea ce au anunțat, își doresc promovarea 100 la sută anul acesta. Noi am arătat că suntem o echipă bună a Ligii 2, cu jucători buni și încercăm să luăm fiecare meci în parte, să-l câștigăm și doar atât”, a spus Neagu.

Fostul golgheter al Brăilei a descris cum AFC Hermannstadt sa a rezistat în inferioritate numerică în fața UTA-ei, dar și cum a reușit să treacă peste înfrângerea de la Satu Mare. „Cu UTA ne-am organizat bine pe faza defensivă, i-am lăsat să aibă inițiativa și am încercat să-i surprindem pe contraatac. Am reușit să marcăm și golul doi în 10 oameni și la sfârșit am câștigat. După dușul rece de la Satu Mare, când probabil mulți s-au îndoit de noi, dar astăzi am demonstrat că suntem o echipă bună și nu știu câte adversare vor pleca cu puncte de aici. Poate a picat bine înfrângerea cu Olimpia. Dacă câștigam și la Satu Mare, intram… pe vârfuri astăzi și credeam că suntem cei mai buni”, a mai spus jucătorul de 26 de ani.

După prima sa reușită în tricoul echipei sibiene, Cosmin Neagu i-a dedicat golul colegului său Ștefan Blănaru, accidentat la mână în meciul cu Olimpia. „Ștefi s-a accidentat la Satu Mare. Nu știm cât timp va lipsi. Noi suntem alături de el. I-am dedicat victoria astăzi și îl așteptăm cât mai repede alături de noi”, a declarat Neagu.

În etapa a 6-a, AFC Hermannstadt joacă duminică, 3 septembrie, de la ora 12:00, la Motru, cu Pandurii Târgu Jiu. Gorjenii au câștigat ieri cu 4-0 meciul de la CS Mioveni și au urcat pe locul 8, cu 8 puncte. Sibienii au 12 puncte și sunt pe locul 2.

Foto și video: fb FC Hermannstadt

Marius ANGHEL 29 Aug. 2017, 15:28 Campionat
Pe aceeași temă