Super-veste pentru Oțelul! Clubul gălățean și-a recâștigat la recurs punctele scăzute de FRF din cauza unor datorii. Cum se modifică clasamentul Seriei 1 a Ligii 3

SC Oțelul Galați a făcut recurs la decizia Comisiei de Disciplină din cadrul FRF, luată în 16 octombrie 2019, când clubul gălățean a fost penalizat cu scăderea a patru puncte din clasamentul Ligii 3, pentru întârzieri la plata salariilor a doi jucători.

Comisia de Recurs a FRF a ținut cont de argumentele aduse de SC Oțelul și i-a dat acestuia câștig de cauză. Astfel, depunctarea a fost anulată și, totodată, Oțelului i-a fost ridicată interdicția la transferuri.

În aceste condiții, Oțelul revine la numărul de puncte acumulate pe terenurile de joc, 27, urcând acum pe locul 6 în Liga 3, Seria 1, după ce înaintea recursului se afla pe locul 8. Liderul clasamentului la finalul turului este Aerostar Bacău, cu 39 de puncte.

Cum arată ACUM clasamentul Seriei 1 a Ligii 3

Călin Cristea și Cosmin Neagu i-au adus o depunctare provizorie Oțelului

Doi dintre foștii jucătorii ai Oțelului din sezonul trecut, Călin Cristea și Cosmin Neagu, au depus memorii la FRF în urma întârzierii plății salariilor de către clubul gălățean și au avut câștig de cauză. SC Oțelul a continuat să întârzie plata, astfel că s-a ajuns la depunctare. Totuși, cu foarte puțin timp înaintea ședinței de la Comisie din 16 octombrie, Oțelul făcuse plata unei mari părți din datoriile invocate și a ajuns la un acord de stingere a litigiilor cu cei doi jucători. Însă, documentele doveditoare n-au ajuns în timp util pe masa de lucru a membrilor Comisiei de Disciplină, de acestea ținându-se cont acum, la Comisia de Recurs.

Oțelul e în cantonament în Spania

Altfel, echipa gălățeană se află acum într-un cantonament în sudul Spaniei, iar aseară a disputat un meci amical cu formația Mulena FC, din Tercera Division (a patra ligă spaniolă), pe care l-a câștigat cu 3-1.

Oțelul a intrat la pauză în avantaj prin dubla lui Robert Țicămucă (min. 9, 32), iar Alexandru Nemțanu, intrat în repriza secundă, a punctat și el (min. 78), în timp ce gazdele au înscris în minutul 84.

Antrenorul Alexandru Ciobanu a început jocul în următoarea formulă: Dinu – Pop, Puțanu, Ghiocel (cpt.), Manău – Stoian, Crihană, Cireș, Alecu – Răducanu, Țicămucă. În repriza secundă au mai evoluat: Dogaru, Sevastian, Bucevschi, Farcaș, Bordieanu, Drăgan, Nemțanu și Matei.

Următoarea partidă de verificare va avea loc marți, 18 februatie, împotriva formației Atlético Pulpileño (Tercera Division). Meciul este programat a avea loc pe Estadio San Miguel de Pulpí, Almeria.

Articol scris de Marian CĂ‚PĂ‚ȚÎNĂ‚

Pe aceeași temă